مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره سرو قامتان همیشه جاوید تاریخ به همت اداره کل شاهد و ایثارگر روز سه شنبه ۲ مهر ماه در سالن شهید باهنر دانشگاه با حضور هیات رئیسه و همکاران سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد
.
در این مراسم دکتر خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه عشق اگر بر ساقه وجود آدمی لانه کند او را از تمامی تعلقات جدا می کند، خاطر نشان کرد: این اتفاقی بود که در کشور ما پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ روی داد، روزگاری که کاروانی از از فرش تا عرش امتداد پیدا کرد و قافله ای به راه افتاد که خوبان را برد.
وی مدیریت دفاع مقدس را در دست مردان و زنان دانست که همچنان برخی از تحلیلگران مقابل روحیه آنان متحیر هستن، اظهار کرد: این گرانقدران هیچگونه تعلقی و درنگی در انتخاب راه نداشتند و به حدی نسبت به آرمان های انتخابی خود با ایمان حرکت می کردند که هر محالی در برابرشان سر تعظیم فرود آورد.
رییس دانشگاه بهانه جنگ تحمیلی را اختلافات دیرینه با عراق از سال ۱۳۴۸ و ادعای ارضی برشمرد و گفت: پس از انقلاب اسلامی محاسبات و تجربه منازعات پیشین، صدام را متوجه زمانی برای آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران و کسب منابع نفتی و گازی خوزستان کرد، اما در این زمینه برخی تحلیل های سبک، بدون پشتوانه و مطالعه ارائه می دهند که ممکن است ذهن افرادی را مردد کند.
وی جسارت، جرات و همت در از ویژگی های ایثارگران و رزمندگان دانست و افزود: رشادت های ارتش در دوران جنگ که فوق العاده بالا و ارزشمند بود و حضور انسان هایی مانند بابایی ها، خرازی ها، همت ها، و ... که با کمبود تجهیزات و امکانات شگفتی آفریدند، نتیجه عشق است، کسی که به میهن، آرمان ها و ارزش هایش عشق بورزد جان ها خواهد داد.
دکتر خنیفر با بیان اینکه عامل شیمیایی در جبهه و بمباران شهرها دو استراتژی عراق پس از برتری ایران بود که ایران هیچگاه از این دو استراتژی استفاده نکرد، گفت: ایران هیچ وقت جنگ طلب و متجاوز نبوده است و در تاریخ ایران یک مورد نود که آغازگر جنگ بوده باشد.
وی با بیان اینکه همان اتفاقی که در عاشورا افتاد در این جنگ مشاهده شد، تصریح کرد: همان روحیه که در عاشورا بود، آنجا نیز منتقل شد، قدرت امروز ایران تجربه آن ۸ سال است.
رییس دانشگاه فرهنگیان عشق به میهن و فداکاری در راه میهن را از ایمان عنوان واظهار کرد: در ۸ سال دفاع مقدس مسیحی، کلیمی، زرتشتی و سنی بودند که شهید شدند، همه بودند و دست همه را باید بوسید.
وی ادامه داد: دلها را باید تسخیر کرد، آنجا که پای ارزش ها به میان آید دیگر نمی شود تعارف کرد.
دکتر خنیفربا بیان اینکه زخم خورده های ان دوران می دانند که غیبت پدر و یا برادر در خانه حتی برای یک ساعت یعنی چه، افزود: هیچ اجری نمی تواند جانفشانی شهدا ایثارگان و جانبازان را جبران کند.
حجت الاسلام ذوالفقاری رزمند ۸ سال دفاع مقدس، با بیان اینکه در جنگ تحمیلی عهده ای فدا شدند تا مفاهیم و آرمان ها حفظ شود و تا ابد ایران ما از گزند به دور باشد، گفت: لازمه بدست آوردن این مهم حضور افرادی برای دفاع در جبهه های جنگ بود، عده ای که خودشان را برای تفکر و ارزش هایشان فدا کردند.
وی با اشاره به حرکت دو خط حق و باطل از ابتدای خلقت تا اکنون، تصریح کرد: تا زمان پیغمبر اسلام(ص) کفر و دین معلوم و تمیز میان آن دو شفاف و راحت بود، اما پس از پیغمبر(ص) کفر و دین مخلوط و چون کفر با لباس دین ظاهر شد، فتنه پدید آمد.
حجت الاسلام ذوالفقاری با بیان اینکه با نزدیکی و حرکت خط حق باطل در کنار هم افراد به اشتباه می افتادند، خاطر نشان کرد: باید بدانیم حق چیست؟ باطل چیست؟ و معیار شناخت حق از باطل کدام است؟ پیامبر اکرم (ص) در پاسخ به سوال سلمان فرمودند: حق علی است؛ علی و حق ممذوج هم اند، این معیار است که با آن دیگر حق را گم نمی کنی و به ظواهر توجه نخواهی داشت این معیار و مسیر است که به ما رسیده.
وی با بیان اینکه برای زنده نگه داشتن دفاع مقدس باید هر روزبه این بیاندیشیم که در چه خط و مسیری در حال حرکت هستیم خاطر نشان کرد: دل های وابسته نمی تواند کنار حق بایستد با دلبستگی به دنیا و اموال دنیا نمی توانیم با امریکا مبارزه می کنیم و کم کم از مسیر خارج می شویم.
این رزمنده ۸ سال دفاع مقدس، با اشاره به اسلام امریکایی و شیعه انگلیسی و اسلام ناب محمدی در سخنان امام(ره) و رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: میشود نماز خواند و روزه گرفت ولی در خط یزید بود، دیگر نگوییم هیهات منا الذله بگوییم آرام باش، حق و باطل همیشه در کنار هم هستند و باید هر روز آنها را ببینید، هر روز عاشورا و همه سرزمین ها کربلاست باید مسیرمان را انتخاب کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه شما مسئولان کسانی هستید که می خواهیم با این تفکر پرورش پیدا کنند، اضافه کرد: اکثریت کسانی که در کربلا روبروی امام(ع) ایستادند کم سن بودند و با تفکر اسلام معاویه ای بزرگ شده بودند، خط مان را تفکر ما می سازد، باید بیاندیشیم که در چه خط و مسیری در حال حرکت هستیم، آماده باشیم که خود را فدای اعتقادمان کنیم.
امیر حمزه عزیزی مدیرکل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه فرهنگیان ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، با اشاره به مزیت خدمت به فرهنگ در این دانشگاه، گفت: این دانشگاه گران قدر، وظیفه تربیت معلمانی در تراز شهدا، تفکر، ایده و باور شهدا را بر عهده دارد و امیدواریم بتوانیم، پیرو راه این عزیزان باشیم.
وی با اشاره به نزدیک هزار دانشجومعلمان شهید در کشور و حضور افتخار آمیز ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا در دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: ایمان راسخ شهدا، ایثارگران و رزمندگان و تلاش و خون شهدایی مانند شهید تهرانی مقدم باعث شده که امروز دشمن جرات ندارد نسبت به این کشور چشم بد داشته باشد.
دکتر عزیزی با بیان اینکه باید به خانواده شهدا جانبازان و ایثارگران خدمت کرد و قدردان و پاسدار حرمت خون شهدا بود، تصریح کرد: خون و ایثارگری این عزیزان است که شما می توانید در این سنگر به تربیت معلم می پردازید پس باید از این وظایف و مسئولیت هایی که به ما واگذار شده مراقبت کرده و معلمی در خور شهدا تربیت کنید.
وی با اشاره به دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشگاه خدمات برتر در بین کل دانشگاه های کشور، خاطر نشان کرد: اولین دانشگاهی بودیم که اردوهای همکاران شاهد و ایثارگر را برگزار و همچنین از قوانین جامع ایثارگران ماده ۵۱ را را اجرا کردیم.