حجت الاسلام و المسلمین قرائتی استاد عرصه تعلیم و تربیت رئیس ستاد اقامه نماز در نخستین گردهمایی مشترک مدیران ستادی و استانی دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به اهمیت حرفه معلمی گفت: معلمی شغل نیست عبادت است، از دید دنیا معلمی انتقال علم است ولی از نظر اسلام معلمی انقاذ غریق و انتقال دهنده تجربه است.
وی با اشاره به سخنان امام حسین(ع) در روز عاشورا مبنی بر اینکه پر شدن شکم با حرام مانع گوش فرا دادن به صحبت های ایشان شده است، خاطر نشان کرد: در دنیای تعلیم و تربیت و کتاب های درسی آیا این نکات و چیزی به نام لقمه حرام بیان می شود؟ در حالیکه در اسلام این نکته بسیار مهم است.
رئیس ستاد اقامه با بیان اینکه در تحصیل و یادگیری هم شرقی هستیم و هم غربی ولی در خود باختگی نه شرقی نه غربی هستیم: افزود: کارهای خوب را باید از دیگران یاد بگیریم.
وی با اشاره به ارزش معلمی و توجه امام حسین (ع) به معلم فرزندشان، تصریح کرد: بنا فرمایش امام (ره) معلمی شغل انبیاء است که کلام درستی است، معلمی شغل خدا هم هست و یک انتخاب صحیح است پس نباید آن را مقایسه کنید و شغل و ارزش معلمی را با هیچ چیز عوض نکنید.
این استاد عرصه تعلیم و تربیت با بیان اینکه دانشمند و صنعتگر روی جماد کار می کند و محصول چند سال عمر دارد ولی معلم کارش انسان سازی و ساخت آن تا قیامت پایدار است، اظهار کرد: مردم در زمین به سه دسته تقسیم بندی می شوند کسانی که تولید، توزیع و مصرف می کنند و معلم هر سه را با هم دارد اگر دانشمند باشد تولید علم دارد، یا تولید دیگران را می خوانند و انتقال می دهند و همچنین از تولید علم دیگران را بکار می برند و حدیث داریم که خوشا به حال کسانی که هم تولید، هم توزیع و هم مصرف علم می کنند.ا
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان مظلوم است و مهمترین شغل معلمی و اینجا بسیار پر اهمیت است، گفت: ملت و دولت قدر دانشگاه فرهنگیان ر ا بدانند، تنها جایی که بدون استخاره برای سخنرانی می روم دانشگاه فرهنگیان است.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره بر لزوم استفاده از تجارب عملی، علمی و اخلاقی در مباحث آموزشی، خاطر نشان کرد: معلم تمام حرکاتش معلمی است، هر حرکتی کند دیگران از آن می آموزند، بویژه سال اول ابتدایی که الگوی ۱۰۰ درصدی برای دانش آموزان است.
وی کار معلمی را برابر کار ۵ مهندس دانست و افزود: معلم باید شاگر را کشف کند، استخراج کند، با اخلاق و رفتار خود او را مجذوب و ناخالصی هایشان را از بین ببرد، آنان را بسازد و با کنار هم قرار دادن بچه های ساخته شده جامعه اسلامی را ایجاد کند.
این استاد عرصه تعلیم و تربیت گرانترین گوهر هستی را دست معلمان برشمرد و گفت: بالاترین سرمایه دار کشور معلمان اند چون نسل نو را در اختیار دارند.
وی با تاکید بر توجه به تزکیه در آموزش و پرورش پیش از تعلیم، خاطر نشان کرد: در قرآن اصل بر تزکیه است، ما در دسته بندی ابتدا اصول دین، فروع دین و سپس اخلاق را عنوان می کنیم بلکه اخلاق را باید قبل از اصول دین بدانیم.
رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه استفاده از ایده ها و طرح های ابتکاری و راهکار های پیشنهادی دیگران و شاگردان، پذیرا بودن انتقاد ها، تاکید بر تذکر در صورت مشاهده اشتباه ها، متناسب کردن توقع و انتظارات را از جمله مواردی دانست که باید معلمان به آن توجه کنند.
وی ادامه داد: برخرود معلمان از کلاس درس مهمتر است کسانی که با رفتار مسلمان شدند تعدادشان بیش از کسانی بوده که با سخنرانی معلم شدند.
حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه باید تامل کرد که چرا مردم پس از ۱۴۰۰ سال هنوز به اربعین و کربلا می روند؟ امام حسین(ع) چه کرده است؟ گفت: آموزش ها تنها در کلاس درس نیست بلکه آموزش ها لابه لای زندگی عادی است، هیچ گاه نباید خود را فارغ التحصیل بدانیم.