سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا دستاوردها و ظرفیتهای این دانشگاه را در نشست بررسی سفر سه روزه اعضای کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تشریح کرد.
به گزارش وب دا در همدان،
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا نیز با معرفی ظرفیتهای دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان همدان در ابتدا با نام مجتمع آموزشی علوم تندرستی در سال ۱۳۵۱ در مجموعه دانشگاه بوعلی سینا ضمن همکاری دانشگاه مونپلیه فرانسه با رشته های پزشکی، پرستاری و بهداشت با امکاناتی محدود هسته اولیه گروه پزشکی را پایه گذاری و در حلسه هجدهم شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی همدان به طور مستقل شروع به کار کرد.
دکتر رشید حیدری مقدم افزود: دانشگاه با برخورداری از قطبهای علمی ممتاز علاوه بر نقش کلیدی در تامین سلامت جامعه به تربیت نیروی انسانی متعهد، خلاق، متخصص و پژوهشگر برای پاسخگویی به نیازهای بهداشتی و درمانی جامعه و اعتلای فرهنگ پیشگیری همت گماشته است.
وی با اشاره به وضعیت حوزه درمان گفت: دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا دارای ۱۴ بیمارستان دانشگاهی، ۹ مرکز آموزشی درمانی با ۲ هزار و ۱۰ تخت فعال و ۳۶۴ تخت ستاره دار با ضریب اشغال ۶۷ درصد است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا اضافه کرد: کل بیمارستانهای استان دارای ۳ هزار و ۱۲۳ تخت مصوب، ۳ هزار و ۳۸۵ تخت فعال و ستاره دار و ضریب اشغال ۶۶.۶ درصد است.
وی در خصوص حوزه بهداشت نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا دارای ۷ شبکه بهداشت و درمان و ۸ مرکز بهداشت است که شامل ۵۱۰ باب خانه بهداشت فعال، ۶۶ مرکز خدمات سلامت جامع شهری فعال، ۴۶ مرکز خدمات سلامت جامع شهری روستایی فعال، ۳۷ پایگاه بهداشتی شهری فعال، ۱۳ پایگاه بهداشتی روستایی فعال و سه پایگاه مشاوره رفتاری فعال در هشت شهر و ۲۳ بخش و ۹۵۱ پارچه آبادی است.
دکتر حیدری مقدم در حوزه فوریتهای پزشکی نیز یادآور شد که دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا از ۵۳ پایگاه اورژانس فعال و ۲۲ پایگاه اورژانس شهری و ۳۰ پایگاه اورژانس جاده ای فعال و یک پایگاه هوایی مستقر در مرکز استان برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد که یک داروخانه شبانه روزی مسئول ارائه خدمات بهداشت و درمان به مردم شریف استان همدان با جمعیت حدود یک میلیون و ۷۵۸ هزار نفر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا از جذب ۲۰۰ دانشجوی خارجی از کشورهای تاجیکستان، سریلانکا، سوریه، یمن، لبنان روسیه و افغانستان خبر داد و تعداد کل اعضای هیات علمی را ۴۵۷ نفر و تعداد دانشکده ها را ۱۱ مورد و مجموع دانشجویان را ۶ هزار و ۳۵۹ دانشجو دانست.
وی با تشریح اقدامات انجام شده برای ایجاد زیرساختهای لازم توریسم سلامت در بیمارستانهای استان و انعقاد قرارداد به منظور پذیرش بیماران از کشور عراق گفت: در روزهای اخیر مجوز برای جذب توریسم سلامت در مراکز آموزشی درمانی بعثت، قلب و عروق فرشچیان و بیمارستان خصوصی بوعلی و کلینیک افق دریافت شد.
دکتر حیدری مقدم در خصوص اقدامات توسعه ای دانشگاه گفت: در راستای افزایش ظرفیت های دانشگاه در حوزه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بیمارستان جدید الاحداث شهرستان تویسرکان با ۱۵۴ تخت، بیمارستان اکباتان با ۲۲۰ تخت، بیمارستان ولیعصر (عج) رزن ۱۵۰ تخت در دست احداث است همچنین بیمارستان شهید قدوسی نهاوند با ۱۸۰ تخت و بیمارستان جدید ایت الله بهاری شهرستان بهار با ۸۵ تخت در مرحله جذب نیرو به منظور بهره برداری از بخشهای نیمه فعال قرار دارد همچنین توسعه و راه اندازی بخشها و خدمات جدید در کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی ویژه نیز در دستورکار است.
وی ارتقای دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا از تیپ دو به تیپ یک را با اهمیت خواند و افزود: بسیاری از شاخص های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا از شاخص های کشوری بهتر است همچنین در حوزه درمان نیز دستاوردهای خوبی ازجمله راه اندازی کلینیک زخم دیابتی برای اولین بار در غرب کشور، راه اندازی ۲۶ مرکز home care، راه اندازی سلامتکده طب سنتی، راه اندازی اورژانس دندانپزشکی از نوروز ۹۴ و ایجاد سامانه های آزمایشات غربالگری سلامت جنین است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه ۴۰۰ میلیون تومان تجهیزات در زمان طرح تحول خریداری شده است و این در حالیست که قبل از طرح تحول سلامت حتی یک دستگاه رادیولوژی دیجیتال در همدان نبود همچنین ۳ دستگاه ام آر ای نیز در این مدت خریداری شد.
وی تعیین استاندارد مصرف حاملهای انرژی در سطوح مختلف دانشگاه را از اهداف مهم دانست و گفت: به این منظور سامانه ای توسط دانشگاه تهیه و به برخی دانشگاهها فروخته شده است.
دکتر حیدری مقدم با اشاره به اهمیت احداث مرکز جامع سرطان گفت: تمام زیرساختهای توسعه مرکز جامع سرطان در ۹ طبقه با متراژ ۲۳ هزار مترمربع فراهم شده است که امید میرود فاز اول آن تا پایان امسال شروع شود و به این ترتیب یک بیمارستان ۲۱۳ تخت خوابی به ظرفیت استان اضافه میشود.
وی یادآور شد که از مجموع ۳۸۱ پروژه با زیربنای تقریبی ۲۲۰ هزار مترمربع تعداد ۳۱۸ پروژه با زیربنای حدود ۱۴۲ هزار مترمربع تکنیل، تجهیز و راه اندازی شده است به طوریکه هر شش روز یک پروژه افتتاح شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا پرداخت مطالبات بیمه ای برای کاهش نارضایتی همکاران، اصلاح و به روز نمودن بسته های طرح تحول، توجه جدی به کرامت جامعه فرهیخته پزشکی، تفویض اختیارات بیشتر به روسای دانشگاهها در تامین داروها و تجهیزات استراتژیک، توجه جدی به اعتبارات جاری دانشگاه در بودجه سال آینده، درخواست ردیف اعتباری برای مرکز جامع سرطان در بودجه ۹۹ و تخصیص ۱۱۰ درصدی بودجه ۹۸ و پیگیری پرداخت مطالبات بازنشستگان دانشگاه را درخواست کرد.