دوره آموزشی خودآگاهی در راستای ارتقاء مهارت های زندگی در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، نخستین دوره آموزش خودآگاهی، با حضور ولی اله باقریان، در جمع کارکنان دانشگاه فرهنگیان، در سالن اجتماعات شهید باهنر این دانشگاه برگزار شد.
در این دوره آموزشی، باقریان، از خودآگاهی به عنوان یکی از مهارت های زندگی نام برد و گفت: خودآگاهی، همان آگاهی از مهارت های موجود فرد، نقاط قوت و ضعف فرد از ظاهر، رفتار تا شناخت و هیجانات و انگیزش پنهان است.
باقریان، مهارت های زندگی را روح جاری در زندگی دانست و تصریح کرد: لازمه زندگی با کیفیت، آگاهی از این مهارت ها و اجرای به جا و به موقع آن ها در متن زندگی است.
وی، با اشاره به علاقه فرد برای شناخت و پی بردن به باطن خود و دیگر افراد مرتبط با خود افزود: برای شناخت باطن فرد باید لایه های شخصیت فرد را جستجو و بررسی کرد. چرا که خودآگاهی با دارا بودن چندین سطح معرفی می شود.
باقریان، لایه ظاهری را نخستین و سطحی ترین متغیر خودآگاهی برشمرد و گفت: لایه های دموگرافیک و رفتاری به عنوان دیگر متغیرهای خودآگاهی به شمار می روند.
وی ادامه داد: لایه دموگرافیک معرفی کننده سن و یا اعضاء خانواده و خصائصی چون حسادت، ولخرجی، راستگویی و دروغگویی، در زمره لایه رفتاری محسوب می شود.
باقریان تاکید کرد: با مشاهده رفتار فرد نمی توان در خصوص شخصیت وی نظر داد چرا که رفتار تجلی گاه شناخت است. خواستگاه رفتار نیز در دو مولفه شخصیت و موقعیت نهفته است. در این صورت باید خواستگاه رفتار را جستجو کرد.
در این نشست، همچنین از موثر بودن خودآگاهی و دیگرآگاهی، مطالبی بیان و تصریح شد: امکان تبیین صحیح و رهایی از خطای اسناددهی غلط در یافتن علت های امور زندگی به عنوان یکی از عوامل موثر در کیفیت بخشی زندگی انسانی است که در سایه خودآگاهی کسب می شود.
باقریان، ذهن انسان را به طور دائم درگیر اسناددهی و علت یابی امور دانست و اظهار داشت: فرد اگر علت درست را پیدا نکند به علل نادرست چنگ می زند. علت غلط نیز به احساس غلط و احساس غلط هم به واکنش غلط منجر خواهد شد. در این صورت شاهد بد حال شدن فرد و متزلزل شدن روابط وی با دیگران خواهیم بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: خودآگاهی، قدرت پیش بینی و پیشگیری و همچنین قدرت انتخاب صحیح همسر، رشته تحصیلی و یا شغل را فراهم می سازد. بنابراین می توان با بهره گیری از ابزارهای روان سنجی مناسب، به خودآگاهی دست یافت.