به اطلاع می رساند، مرحله دوم بررسی الگوی مصرف مواد غذایی، همزمان با کل کشور، از دوازدهم مردادماه تا دوازدهم شهریور ماه سال جاری اجرا خواهد شد.
در اجرای مرحله دوم این طرح اطلاعات مربوط به الگوی غذایی در این فصل در مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهر در ۹ شهرستان تابعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شامل اصفهان، فلاورجان، لنجان، خمینی شهر، نجف آباد، مبارکه،سمیرم، شاهین شهر و فریدن با روش یکسان انجام خواهد شد و داده های الگوی مصرف مواد غذایی خانوار توسط کارشناسان تغذیه شاغل در شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها و از طریق مراجعه حضوری درب منازل شهروندان و مصاحبه مستقیم با افراد، جمع آوری می شود.
اهداف اجرای این طرح شامل موارد زیر می باشد:
- کمک به شناسایی گروه ها و جمعیت های در معرض ناامنی غذایی به تفکیک استان، مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهرها
- شناسایی عوامل خطر تغذیه ای مرتبط با بیماری های غیرواگیر
- شناسایی روند تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی، پایش و اصلاح سیاست ها، مداخلات و برنامه های حوزه غذا و تغذیه
- تدوین سیاست ها و برنامه های اجرایی و تخصیص بودجه در حوزه غذا و تغذیه با هدف ایجاد هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در راستای تامین نیازهای تغذیه ای و سلامت جامعه
گفتنی است اجرای مرحله اول بررسی ملی الگوی مصرف مواد غذایی خانوارها از تاریخ دهم دی ماه تا بهمن ماه سال ۱۳۹۷، با هدف تعیین وضعیت تغذیه ای مردم و تامین داده های مورد نیاز برای سیاست گذاران در عرصه غذا و تغذیه، از جمله در طراحی و اجرای برنامه هدفمندسازی یارانه ها، طراحی و تدوین برنامه های سوم تا ششم توسعه کشور و همچنین ارزیابی و پایش اقدامان انجام شده برگزار گردید.