مدیر کل محیط زیست استان اصفهان گفت: نخستین تیم بازرسی و پایش مشترک محیط زیست و علوم پزشکی در راستای ارتقا سلامت در اصفهان شکل می گیرد.
به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر ایرج حشمتی در خصوص نقش محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتقا سلامت گفت: به منظور افزایش بهره وری و استفاده بهینه از امکانات موجود و هم افزایی در نظارت بر فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی؛ بین دو دستگاه توافق شد که از این پس گروه پایش روزانه و شبانه حفاظت محیط زیست استان و اکیپ بازرسی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، در قالب یک تیم مشترک به طور همزمان فعالیت کنند که مقدمات این برنامه از سوی این اداره کل انجام یافته و با اعلام آمادگی بازرسان بهداشت به زودی نخستین پایش و بازرسی مشترک زیست محیطی بهداشتی که اقدامی بی نظیر در سطح کشور به شمار می آید در اصفهان عملیاتی خواهد شد.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه همکاری و همپوشانی بین دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تاکنون در این سطح و میزان؛ بدون سابقه بوده است؛ انتظار می رود زمینه های همکاری مشترک در محورهای مختلف از جمله فنی، کارشناسی، اجرایی، نظارتی، پیگیری های مشترک قضایی و مداخلات پژوهشی کاربردی در زمینه محیط زیست، به تدریج فراهم شود و برآیند این همکاری ها موجبات تسریع در بهبود و ارتقای سلامت شاخص های محیط زیست و سلامت عموم مردم استان را فراهم نماید.
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان اعلام کرد: در جلسه مشترک زیست محیطی و معاونت بهداشتی مقرر شد طرفین در امور پایش و نظارت و امور متعدد بین بخشی مرتبط با سلامت محیط زیست و سلامت عمومی در راستای انجام ماموریت های سازمانی مشترک؛ هم پوشانی و هم افزایی مناسب به عمل آورند.
وی گفت: اجرای برنامههای مشترک هدفمند علاوه بر هم افزایی توان دو دستگاه، به اِعمال بهینه قوانین مرتبط با سلامت منابع آب، خاک و هوا و سلامت عمومی در سطح استان اصفهان می انجامد.
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان در خصوص دفع مناسب و بهداشتی پسماندهای ویژه گفت: پسماندهای ویژه بخش درمان در بیمارستان ها شامل پسماندهای عفونی و تیز و برنده است که پس از بی خطرسازی به سایت مخصوص دفن پسماندهای پزشکی منتقل و به وسیله پوشش با پتوهای گندزدا مدیریت می شود.
دکتر حشمتی اعلام کرد: پسماندهای شیمیایی و دارویی نیز در بیمارستان ها در اتاقک های مخصوص نگهداری و پس از استعلام از حفاظت محیط زیست استان؛ به مراکز امحای پسماند منتقل می شوند، همچنین پسماندهای پرتوزا مطابق قوانین مدیریت پسماند در اتاق های سربی و در محل بیمارستان نگهداری و با مسئولیت سازمان انرژی اتمی و طبق دستورالعمل های این سازمان مدیریت می گردد.
وی افزود: در مراکز درمانی سرپایی نظیر درمانگاهها، مطبها و مراکز آزمایشگاهی و غیره نیز پسماندهای عفونی و تیز و برنده از طریق پیمانکاران حمل و نقل پسماند پزشکی که دارای مجوز از مرکز بهداشت استان هستند جمع آوری و به سایت مخصوص دفع پسماندهای پزشکی منتقل میشود.
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: برنامه در دست اقدامی که در این راستا در دستور کار قرار دارد ایجاد سیستم پسماندسوز مرکزی است.
وی ادامه داد: پیاده سازی این سیستم با هدف جلوگیری از اشغال و تخریب فزاینده عرصه های طبیعی ناشی از دفن اینگونه پسماندها در لندفیل ها در کارگروه پسماند استان که به دبیری این اداره کل در استانداری اصفهان تشکیل می شود مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت.
دکتر حشمتی بیان داشت: در اجرای مصوبه کارگروه یاد شده مقرر شد طبق تفاهم نامه سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان این سیستم توسط بخش خصوصی پیاده سازی شود.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اقدامات اداره کل محیط زیست در خصوص جلوگیری از استفاده از پساب فاضلاب برای آبیاری محصولات کشاورزی که تاثیر سوء برای سلامتی جامعه دارد، اضافه کرد: با عنایت به تقسیم وظایف سازمانی در این خصوص، شرکت آب منطقه ای استان اصفهان، متولی برداشت پساب ها برای استفاده از آن در موارد مجاز و قانونی است، همچنین مسئولیت سلامت تولید محصولات کشاورزی و سلامت مواد غذایی نیز با سازمان جهاد کشاورزی و مرکز بهداشت استان می باشد، بنابراین اداره کل حفاظت محیط زیست استان صرفاً پاسخگوی استعلام های بهره برداری در این زمینه است و در حیطه ماموریت سازمانی خود اقدام میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: اداره کل محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حوزه ارتقا سلامت هم راستا می شوند
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی اصفهان گفت: با توجه به اهمیت و نقش محیط زیست در ارتقا سلامت جامعه بنابراین تصمیم به هم افزایی و گسترش تعاملات این دو نهاد گرفتیم.
دکتر کمال حیدری اظهار داشت: اداره کل محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مکمل یکدیگر در رشد و ارتقا سلامت جامعه هستند و بدون یکدیگر و همکاری با هم قادر به تامین سلامتی نیستند.
وی افزود: کمیته هایی با مشارکت اداره کل محیط زیست ایجاد خواهیم کرد که در این کمیته ها و همچنین کارگروه های کارشناسی و تیم های مشترک بازرسی، در فاز اول در حوزه رفع آلودگی هوا و آب و خاک، دفع مناسب و بهداشتی پسماندهای ویژه و نیز کنترل و برخورد با استفاده از پساب جهت مصارف کشاورزی فعالیت می نماید.
دکتر حیدری تصریح کرد: با توجه به اینکه اداره کل محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دو دستگاه نظارتی هستند، بنابراین میتوانند در کنار یکدیگر کم و کاستی های تامین سلامتی و نظارت بر موانع رشد سلامت را رفع کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه در پایان سخنان خود گفت: داشتن محیط زیست سالم و داشتن آب، هوا و خاک سالم در ایجاد سلامتی روان و جسم افراد نقش بسزایی دارد، بنابراین هم راستا شدن اداره کل محیط زیست و دانشگاه و تلاش در جهت اهداف مشترک سلامت میتواند اصفهان را به بالاترین رتبه و رضایتمندی مردم در حوزه سلامت برساند.