امروز یکشنبه ۲۳ تیرماه، همزمان با سالروز ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک ولایت و امامت حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، آیین اختتامیه پویش ملی همدلی کنترل فشار خون، با حضور رییس، معاونین و مسئولین دانشگاهی و نیز جمع کثیری از روسا و نمایندگان سازمان ها، ادارات، کارخانجات و دیگر ارگان های درگیر طرح ملی کنترل فشار خون، برگزار گردید.
در این مراسم که با هدف ارائه گزارش پیرامون طرح ملی کنترل فشار خون در استان و نیز تجلیل از فعالان و تلاشگران این عرصه در مرکز همایش های علمی دانشگاه برگزار شد، خانم دکتر چنگیز رییس دانشگاه ضمن تبریک ولادت امام رئوف حضرت رضا(ع)، از جمله توفیق های هر انسان و هر فرد حرفه مندی در کارش را انجامِ درستِ کارِ درست عنوان نمود و تصریح کرد: اگر این توفیق حاصل گردد، مطمئناً یک رضایتمندی عمیق و یک آرامش و شادمانی پایدار در او ایجاد خواهد شد.
وی در این خصوص ادامه داد: موضوع بسیج ملی فشار خون یکی از همان کارهای درستی است که باعث می گردد به همان میزانِ درستِ انجامِ کار، بایستی امروز خوشحال باشیم.
رییس دانشگاه با بیان اینکه این طرح ملی اهداف مختلفی را دنبال کرد گفت: تبدیل موضوع فشار خون به یک مسئله مهم و جدی برای مردم و مسئولین، آموزش مردم، شناسایی افراد دارای فشار خون بالا که از بیماری خود اطلاعی ندارند و مهمتر و ماندگارتر از همه، همدلی عمومی برای مطالبه گری صحیح در حوزه سلامت از جمله اهداف و دستاوردهای این طرح بود.
دکتر چنگیز شناسایی بیش از ۸۰۰۰ نفر مشکوک به فشار خون بالا و آموزش آنها برای کنترل فشار خون و نیز شناسایی و هدایت بیماران به سمت درمان را گوشه ای از دستاوردهای طبی محض بسیج ملی عنوان کرد، ولی ارزش بزرگتر آن را ایجاد یک سرمایه اجتماعی بیان و ادامه داد: ارزش بزرگتر این طرح ملی، حرکات بسیجی پویش های مردمی بوده است و اگر همه ما یاد بگیریم و درس آموخته ی ما از بسیج ها و حرکت های بسیجی، این باشد که همه با هم برای یک هدف، یک پرچم و یک پروتکل، کار می کنیم، این درس آموخته، بسیار بزرگ و با ارزش خواهد بود.
وی اجرای پویش ملی همدلی فشار خون در کشومان را یک اقدام بسیار بی نظیر در دنیا قلمداد نمود و اضافه کرد: اینکه با عزم و اراده و هماهنگی و کار عالمانه بتوان در مدت ۳۰ روز، ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور غربالگری نموده و در سامانه ثبت کرد، حقیقتا کار بسیار بزرگی انجام شده است.
رییس دانشگاه نقش و همراهی خیرین و موسسات خیریه و همچنین موسسات و نهادها و سازمانهای مختلف را در این طرح ملی بسیار مهم و تاثیر گذار عنوان کرد و افزود: اگر کمک ها و همدلی های جمعی نبود، این مهم اتفاق نمی افتاد، بسیج ملی به ما یاد داد که حتی می توانیم در مقیاس استانی طراحی بسیج استانی داشته باشیم بسیاری از مشکلات خاص استان خودمان را مثل موضوع سالک، آلودگی هوا و بحث آب و ... خودمان حل کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان سخنان خود از تک تک مردم استان به دلیل اعتماد و همراهی آنان و نیز همه نهادهای دولتی و غیر دولتی، همچنین تک تک افراد درگیر در دانشگاه اعم از حوزه های بهداشت و درمان، بیمارستان ها، دانشکده ها و بخش های اداری تشکر و قدردانی نمود.
معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان نیز در این مراسم سخنان خود را با تشکر از دست اندرکاران این برنامه بزرگ در کشور آغاز نمود و گفت: با همدلی و تلاش همه افراد در جای جای کشور، بیش از ۳۰ میلیون نفر توفیق این را پیدا نمودند که برای سلامتی خود قدمی بردارند.
دکتر کمال حیدری هدف و نیت اجرای این برنامه را انجام یک کار جدی، با کیفیت و دارای استانداردهای لازم عنوان کرد و ادامه داد: همت و کوشش رییس و معاونین دانشگاه و همچنین دیگر مسئولین و دست اندرکاران این برنامه در عرصه های مختلف دانشگاه اعم از شبکه های بهداشت و درمان، مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان ها و دیگر ارگان های درگیر، منجر به یک اقدام با ارزش دیگر گردید و باعث گردید یک برگ زرین دیگری در دفتر اقدامات دانشگاه ورق بخورد.
وی با بیان اینکه شعار این برنامه اقدام و عمل بوده است تصریح نمود: قسمت اول این شعار که اقدام است با همت همه دست اندرکاران انجام شد و هم اکنون وقت عمل می باشد و خواهش ما از همه ارگان ها این است که این فرهنگ سلامت با آموزش ها و مراقبت های لازم ادامه پیدا کند.
رییس مرکز بهداشت استان در ادامه سخنان خود به ارائه گزارش آماری از این طرح در استان اصفهان پرداخت و افزود: در اجرای این طرح توسط ۱۰۳۹ ایستگاه فعال و ۱۷۸۶ سنجشگر در استان، توانستیم از تعداد ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ سال، تعداد یک میلیون و ۵۱۰ هزار نفر را غربالگری نماییم که از این تعداد حدود ۴۰ درصد دارای فشار خون نرمال و ۴۱ درصد پیش فشارخون بالا و همچنین ۱۸ درصد نیز دارای فشار خون گزارش شدند.
وی در پایان سخنان خود با اعلام اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رتبه سوم کشوری را در ثبت سامانه سلامت پس از دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه ایران بدست آورده است این موفقیت را مرهون تلاش های شبانه روزی همه همکاران حوزه سلامت استان و نیز همکاری و همدلی دیگر ارگان های درگیر عنوان کرد.
گفتنی است در ادامه مراسم از تمامی مجموعه های مختلف استان که در برگزاری برنامه پویش ملی کنترل فشار خون همکاری کردند اعم از استانداری اصفهان، ائمه جماعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صدا و سیمای مرکز اصفهان، شورای اسلامی شهر اصفهان، خیرین و بانک ها، شرکت سهامی ذوب آهن و مجتمع فولاد مبارکه، شهرداری، ادارات آموزش و پرورش، مخابرات، اداره کار و رفاه اجتماعی، هلال احمر، بیمه ها، شرکت نفت، کارخانجات مختلف، بخش های درمانی خصوصی و همچنین مجموعه های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اهدای لوح و تندیس تقدیر شد.
شایان ذکر است مرکز آموزشی درمانی امین در بین مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان ها و همچنین مرکز بهداشت شماره یک اصفهان در بین شبکه های استان با بیشترین آمار ثبت فشار خون، به ترتیب مقام اول بیمارستان های استان و شبکه ها را کسب نموده و از مسئولین آنها با اهدای لوح و تندیس یادبود طرح ملی فشار خون تقدیر شد.