مدیرعامل شرکت افق فانوس لنگرگاه مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس درباره تولید انبوه کود آمونیوم تیوسولفات به خبرنگار خبرگزاری آنا در بندرعباس گفت: این شرکت با کمک و حمایتهای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برای نخستینبار در کشور موفق به تولید کود آمونیوم تیوسولفات از ضایعات پالایشگاهی و صنایع شیمیایی شد که با تولید و ساخت این محصول داخلی، ایران در جایگاه سومین کشور در آسیا بعد از چین و هند، دارای دانش فنی تولید این محصول قرار گرفت.
مهدی رنحبر افزود: آمونیم تیوسولفات بهصورت محلول ۶۰ درصد بهعنوان کود مایع در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد. این کود برای تثبیت نیتروژن خاک به کار میرود که از ویژگیهای بارز این کود دفع آفتهای نباتی و حشرات، بالابردن تناژ محصول در هکتار و رفع مشکلات قلیایی بودن خاکهای کشاورزی آن است.
وی گفت: از مزایای بارز این طرح میتوان به
کشاورزی و توسعه پایدار اشاره کرد که اصلاح خاک و دفع شوری همراه با افزایش کیفیت و راندمان محصولات استراتژیک کشاورزی مثل کلزا ذرت، گندم، برنج و... .را شامل می شود و
بهلحاظ اقتصادی
نیز موجب افزایش درآمد کشاورزان، اشتغالزایی در کشاورزی و صنعت، تامین نیاز داخل و امکان صادرات، بینیازی به واردات و تولید کودهای فسفاته، صرفهجویی ارزی، جلوگیری از خامفروشی گوگرد و تولید محصول با ارزش افزوده بیشتر را سبب میشود.
مدیرعامل شرکت افق فانوس لنگرگاه افزود: این کود با کاهش آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی، آلودگی خاک را در اثر تجمع نیترات و کادمیوم کاهش میدهد و موجب نیاز کمتر به استفاده از سموم و سلامت بیشتر برای انسان، حیوان و گیاه میشود و به حفظ سلامت محیط زیست نیز کمک قابل توجهی میکند.
رنجبر افزود: محصولات این شرکت در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا) حائز سطح آمادگی فناوری (TRL۵) قرار گرفته است که میتوان به برتری این محصول در دومین نمایشگاه فنبازار کشور با محور کشاورزی و منابع طبیعی در بهمنماه ۱۳۹۷ و کسب محصول برتر هیئت داوران در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار ایران در دیماه ۱۳۹۷ اشاره کرد که از افتخارات بارز این محصول به شمار میرود.