سخنرانی معاون آموزش و ترویج سازمان در جایگاه نماینده وزارت جهادکشاورزی در " کارگاه بین المللی سیاست گذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری
"
دکتر مویدی معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در کارگاه بینالمللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری که با حضور دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر احمدی مشاور وزیر علوم و رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، دکتر باندوپادیای، رئیس مرکز علم و فناوری کشورهای غیر متعهد و نماینده های ۱۶ کشور عضو جنبش عدم تعهد، روز دوشنبه ۲۷ خرداد ماه جاری در سالن شهدای جهادعلمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، درخصوص موضوع ترویج کشاورزی و اقدامات انجام شده در این عرصه در ایران سخنرانی کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، این کارگاه با هدف توسعه و گسترش پژوهشهای موردنیاز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه سیاستگذاری علمی و پژوهشی کشور، زمینه سازی فرهنگی برای گسترش فعالیتهای علمی و پژوهشی در سطح جامعه، شناسایی بعضی از سیاستهای پژوهشی مشترک کشورهای عضو مرکز علم و فناوری
NAM
تشکیل شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اهداف برگزاری کارگاه سیاست گذاری ترویج علم و فناوری گفت : کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و شرکت کنندگان این نشست ظرفیتهای بالایی در حوزه علم و فناوری دارند. داشتهها و توانمندیهای کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در علم و فناوری بیشتر احساس میشود و با ترویج مناسب آن در سطح ملی و بین المللی میتوان به توسعه و کاربردی کردن این دستاوردها کمک کرد. وی افزود : در دنیای امروز بسیاری از یافتههای علم و فناوری به دست آمده که سهم محدودتری از آنها در اختیار این کشورهاست و این کارگاه فرصتهای همکاری مناسبی با استفاده از تجربههای متنوع و مشترک در اختیار کشورهای عدم جنبش تعهد قرار میدهد.
پروفسور غلامی در ادامه سخنان خود، به تجربه دانش ترویج کشاورزی در بین کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در وزارت جهادکشاورزی قدم های خوبی در این راه برداشته شده است.
دکتر وحید احمدی رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز با اشاره به سه محور اصلی انتظارات از این کنگره سه روزه افزود: اولین محور اصلی این انتظارات با مفاهیم پایه در حوزه ترویج علم و سیاستگذاری مرتبط است ، دومین محور موضوع انتقال تجربیات است و سومین محور از انتظارات، طراحی پارادایمهای جدید و یا به عبارتی پارادایم شیفت، بررسی روندهای جدید و سیاستگذاری منطبق با تحولات روز در حوزه ترویج علم ، ارتباط پیدا میکند.
در ادامه دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان نماینده وزارت جهادکشاورزی در این کارگاه بینالمللی درخصوص موضوع ترویج کشاورزی و اقدامات انجام شده در ایران سخنرانی کرد. وی ابتدا امنیت غذایی، پایداری اکوسیستم ها و افزایش درآمد و کاهش فقر کشاورزان را از اهداف اصلی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد و تصریح نمود: در این راستا موسسه آموزش و ترویج کشاورزی طرح نظام نوین ترویج کشاورزی را در جهت دانش بنیان کردن کشاورزی کشور اجرا می کند.
مویدی در ادامه به تشریح عوامل طرح نظام نوین ترویج کشاورزی پرداخت و گفت: عناصر اصلی مدیریت دانش شامل دفاتر ستادی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشگر مروجان ارشد، محققان معین، محققان مدعو، مروجان مسوول پهنه، بهره برداران و ترویج بخش خصوصی است.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه سخنان خود، مشارکت بخش اجرایی، تحقیقات و آموزش در نظام نوین ترویج را منجر به توسعه و مدیریت شبکه دانش و اطلاعات کشاورزی دانست و دستاوردهای این طرح را شامل: توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری از طریق توانمندسازی زنان و دختران، ورود هدفمند و تاثیرگذار تحقیقات به عرصههای تولیدی، آموزش مروجان و بهرهبرداران، ترویج دانش و فنون کشاورزی از طریق تعامل محققان با مروجان و کشاورزان، انسجام سازمانی مناسب در سطح استان، تغییر نگرش بهرهبرداران به مراکز جهاد کشاورزی و ایجاد اعتماد در آنان و در نهایت ارتقا دانش و مهارت نیروی انسانی بخش کشاورزی معرفی کرد.
در ادامه این نشست پانل های تخصصی برگزار شد و شرکت کنندگان ایرانی و خارجی به بحث و تبادل نظر در زمینه مباحث مطروحه پرداختند.
شایان ذکر است که این کارگاه سه روزه توسط مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با همکاری مرکز علم و فناوری کشورهای غیرمتعهد و کشورهای در حال توسعه برگزار می شود
.
|