به همت مدیریت بالندگی حرفه ای معاونت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، دوره آموزشی " آشنایی با کلیات حقوق شهروندی ایران" با تاکید بر موازین آموزشی و پژوهشی در جلسه شورای مدیران دانشگاه و با حضور دکتر خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان و دکتر فریدون جعفری دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی و مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایت وزارت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، دکتر جعفری با حضور در شورای مدیران دانشگاه فرهنگیان ضمن بیان پیشینه حقوق شهروندی، تعریف و مفاهیم آن به منابع داخلی و خارجی، مبنای تصویب منشور حقوق بشر، اصول و مبانی حقوق شهروندی در نظام اداری، حق آموزشی و پژوهشی و ضمانت اجرایی آن اشاره کرد.
وی هدف از برگزاری دوره آموزشی را تشریح مفاد و بندهای منشور حقوق بشر و تاکید بر اقدامات عملی در این خصوص دانست و خاطر نشان کرد: مبانی تصویب منشور حقوق شهروندی بر اساس اصل ۱۳۴ قانون اساسی و به مثابه برنامه و خط مشی دولت برای رعایت و پیشبرد حقوق اساسی ملت ایران و ابلاغ آن به دستگاه ها برای برنامه ریزی و اجرای آن است.
دکتر جعفری حقوق شهروندی را غیر قابل انتقال و غیر قابل سلب دانست و قران کریم، احادیث، قانون اساسی، قانون مجازات اسلامی، مصوبه شورای عالی اداری و منشور حقوق شهروندی را از جمله منابع داخلی تدوین این حقوق برشمرد و افزود: قانون اساسی ایران یکی از قوانین اساسی مترقی جهان محسوب می شود.
وی همچنین ایران را از پایه گذاران اعلامیه حقوق بشر اسلامی پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد.
دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی، با بیان اینکه بنیادی ترین حقوق انسان ها حقوق شهروندی است، با اشاره به مصادیق حقوق شهروندی از جمله حق آموزش و پژوهش، گفت: بیان حق در مواجه با تکلیف است، حق مردم در مواجه با تکلیف دولت، دستگاه های اجرایی، روسا، مدیران و کارکنان در رعایت، تضمین و اجرای آن است.
وی در ادامه به موارد مرتبط با آموزش عالی و حقوق دانشگاهیان ازجمله، حق بهره مندی از مزایای آموزشی و پژوهشی و ارتقاء مشروع مبتنی بر قانون، حق آزادی و استقلال علمی، تاسیس تشکل های صنفی، سیاسی، اجتماعی، علمی و فعالیت در آن با تاکید بر رعایت ضوابط وشرایط قانونی و مفاد منشور حقوق بشر اشاره کرد.
دکتر جعفری در ادامه بر لزوم اهتمام مدیران در اجرایی کردن حقوق شهروندی در محدوده مدیریت خود و داشتن برنامه اجرایی در این خصوص تاکید کرد.
وی عدم آگاهی و شفافیت و عدم رعایت قانون را عامل فساد دانست و با تاکید بر لزوم پاسخگو و قابل دسترس بودن مسئولان خاطر نشان کرد: از معیارهای ارزیابی مدیران صف و ستاد میزان اختصاص زمان برای مراجعات مستقیم است.
دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی راه اندازی میز خدمت را به دو صورت حضوری و الکترونیک عنوان و اظهار کرد: هدف از راه اندازی میز خدمت تسریع و ارتقاء کیفیت پاسخگویی و خدمت رسانی به مراجع است، به طوریکه در ارتباط مستقیم کارشناس و ارباب رجوع کار پیگیری و نتیجه اعلام شود.
وی در ادامه به ضمانت اجرایی رعایت حقوق شهروندی و بررسی تخلفات در هیات های رسیدگی به تخلفات اداری (کارکنان) و هیات رسیدگی به تخلفات انتظامی (اعضای هیات علمی) به طور خاص اشاره کرد.
در ادامه حاضرین ضمن بیان سوالات خود پیرامون ابعاد و سازو کارهای اجرایی حقوق شهروندی، به بحث و تبادل نظر در خصوص ویژگی های لازم آموزش و فرهنگ سازی آن در جامعه، نحوه عملیاتی کردن آن، تاکید بر آغاز آموزش در دوران ابتدایی، نقش دانشگاه فرهنگیان در این رابطه آسیب شناسی موانع اجرایی و تاکید بر برنامه ریزی و تدوین راهبردهای اجرایی پرداختند.