جهت پیش ثبت نام اینترنتی طرح ولایت کشوری تابستان ۹۸ در مشهد مقدس فقط تا۱۰ خرداد ماه وقت مانده است .
برادرها و خواهرها! تقویت مبانی معرفتی را جدی بگیرید… تقویت مبانی معرفتی خیلی لازم است.ضعف این مبانی، ضررهای بزرگی به مجموعه دانشجویی کشور و مجموعه تشکل ها خواهد زد.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دانش آموختگان طرح ولایت ۱۳۷۹/۶/۱۰
معرفی بیست و دومین دوره طرح ولایت کشوری
دوره ی طرح ولایت کشوری شامل شش مبحث بنیادین است که بصورت مبسوط (معرفت شناسی، خداشناسی، انسان شناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق، فلسفه سیاست) توسط سازمان بسیج دانشجویی کشور با همکاری موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تحت نظارت استاد فرزانه حضرت آیت ا…مصباح یزدی و حمایت نهاد و دانشگاه فرهنگیان برگزار می شود .
بیست و دومین دوره مبانی اندیشه ی اسلامی (طرح ولایت کشوری) در بازه زمانی ۱۷ تیرماه الی۲۵ مردادماه حدود ۴۰ روز در مشهد مقدس برگزار می شود.
جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به
http://bq-network.ir/
مراجعه فرمایید.
محتوای آموزشی دوره طرح ولایت کشوری
:
مبانی
۱:
درآمدی بر معرفت شناسی و مبانی معرفت دینی
از اساسی ترین پرسش های فرا روی انسان معاصر، نحوه معرفت وی به دین و اعتبار این معرفت هاست. از آن جا که معرفت دینی خود بخشی از شناخت های بشری است، باید ملاک دستیابی به سایر شناخت های انسان باشد. بر این اساس لازم است که در ابتدا به تبیین بنیادی ترین مباحث معرفت شناسی، نظیر امکان معرفت یقینی و انواع آن، ارزش شناخت ، بررسی نسبی گرایی معرفت شناختی و… پرداخت. درس درآمدی بر معرفت شناسی و مبانی معرفت دینی، تبیین این مباحث را بر عهده دارد.
مبانی
۲:
خداشناسی
پس از بررسی مبانی معرفت شناسی نوبت به بررسی آموزه های بنیادین دین می رسد. بنیادی ترین آموزه اسلام، خداشناسی است، زیرا تمامی افکارها و رفتارهای انسانی بر اساس اعتقاد یا عدم اعتقاد به این اصل شکل می گیرد. از آن جا که روش تحقیق در مسائل این بحث عمدتاً عقلی است، به این خاطر آشنایی با برخی مبانی هستی شناختی به روش فلسفی در محدوده مورد نیازِ خداشناسی، امری ضروری به نظر می رسد. پس از این امر می توان به اثبات وجود خدای متعال، توحید، کمال مطلق و برخی دیگر از مهمترین صفات الهی نظیرعلم، قدرت، خالقیت، حکمت و مسائل مرتبط با آن مانند هدف آفرینش و جبر و اختیار، پرداخت. در درس خداشناسی فلسفی این مهم برآورده می شود.
مبانی
۳:
انسان، راه و راهنماشناسی
هر انسانی از خود می پرسد، من که هستم؟ چرا و از کجا آمده ام؟ آیا مرگ پایان راه است و اگر نه، به کجا خواهم رفت؟ آیا آمدن من به این دنیا هدف خاصی را که به زندگی معنا ببخشد، دنبال می کند؟ این هدف چیست و راه رسیدن به آن چگونه است؟ در درس انسان، راه و راهنماشناسی، به مهمترین مباحث بنیادین و اعتقادی اسلام در باب انسان(جایگاه انسان در نظام آفرینش، فلسفه آفرینش انسان و معنای زندگی)، وحی، نبوت، قرآن شناسی، خاتمیت، امامت و مهدویت و پاسخ به جدیدترین شبهات مرتبط می پردازد.
مبانی
۴:
فلسفه اخلاق
دانش اخلاق ،دانشی است که از ارزش(خوب و بد بودن) صفات و رفتارهای اختیاری انسان و لازم بودن(باید و نباید) آن ها برای انسان سخن می گوید و می تواند در راه سعادت بشری بسیار سودمند باشد؛ اما سوالاتی وجود دارد که در دانش اخلاق پاسخ خود را نمی یابد.کلماتی نظیر خوب، بد، باید و نباید که دقیقاً چه معنایی دارند؟ آیا قوائد اخلاقی را می توان مانند قوانین فیزیکی یا هندسی اثبات کرد؟ آیا اخلاق مطلق است یا نسبی؟ و… درس فلسفه اخلاق، برای آشنایی با چهارچوب کلی مکتب اخلاقی اسلام و یافتن ملاک ارزش اخلاقی و داوری درباره دیگر مکاتب اخلاقی، ارائه می شود.
مبانی
۵:
فلسفه حقوق
وجود اختلاف ناشی از اختیار و منفعت طلبی انسان از یک سو و تعارض منافع و محدودیت امکانات و منابع از سوی دیگر، زندگی اجتماعی بشر را تهدید می کند. بنابراین وجود قواعدی حقوقی در هرجامعه به منظور تعیین حق و تکلیف هر انسان و ایجاد سازوکارهای پاداش و مجازات به منزله ضمانت اجرا و…ضروری به نظر می رسد. درس فلسفه حقوق، در راستای پاسخگویی به سوالات فوق، به بررسی اجمالی مهم ترین مکاتب حقوقی می پردازد و تبیین نظام حقوقی اسلام و پاسخ به برخی از مهم ترین شبهات درباره نظام حقوقی اسلام نظیر: فمنیسم، منزلت و حقوق زن در اسلام ، اصول و مبانی حقوق بشر و فلسفه مجازات را بر عهده دارد.
مبانی
۶:
فلسفه سیاست
در جهان معاصر، حکومت ها سیطره خود را بر همه انسان ها گسترده اند. هر حکومتی خواه ناخواه بر اصولی استوار است و می کوشد به نحوی مشروعیت و حقانیت خود را توجیه و شهروندان جامعه خود را اقناع کند. دین مبین اسلام مدعی جامعیت و جاودانگی است. بر این اساس بررسی این که آیا دین حق دخالت در مسائل این جهان و بویژه مسائل مربوط به امور اجتماعی و سیاسی را دارد یا نه، امری ضروری به نظر می رسد. درس فلسفه سیاست، به منظور پاسخگویی به سوالات فوق، تبیین حکومت اسلامی(ضرورت اصول و مبادی، وظایف و ساختار)، تبیین نظریه ولایت فقیه(جایگاه، ادله، شرایط ولی فقیه، وظایف و اختیارات ولی فقیه) و بررسی برخی از مهم ترین شبهات این عرصه، ارائه می شود.
بعد از پیش ثبت نام ، مصاحبه ها جهت انتخاب نهایی افراد در محل پردیس های دانشگاهی انجام خواهد شد.