به گزارش روابط عمومی؛ چهارمین همایش ملی آموزش عالی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه سال جاری در سالن تربیت بدنی استاد جباری آغاز به کار کرد.
در افتتاحیه این همایش دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی اظهار امیدواری کرد که در این همایش تصمیمات خوبی اتخاذ شود و با عملیاتی کردن آن بتوان گام مهمی در جهت ارتقای آموزش عالی کشور برداشت.
وی گفت: برنامه این همایش با تم دانشگاه جامعه محور است و یک دانشگاه جامعه محور با اثر بخشی و حل مسایل مهم کشور تعریف شده است.
رئیس دانشگاه افزود: در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به اثر گذاری دانشگاه ها در مسایل دولت و اقتصاد کشور نیازمندیم و این مهم محقق نمی شود مگر آنکه دانشگاه محیطی باشد که دانشجویان بتوانند آزادانه عقاید خود را ابراز کنند.
دکتر فتوحی اثر بخشی اجتماعی دانشگا هها را در سه محور تعریف کرد و افزود: آموزش هدفمند، پژوهش مساله محور در دانشگاه ها و مسئولیت پذیری اجتماعی از جمله مهم ترین محورهای اثر بخشی اجتماعی دانشگاه هاست.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه خاطرنشان کرد: حل مسایل مهم کشور توسط دانشگاه ها باید به عنوان یک اصل مهم در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: آموزش و پژوهشهای دانشگاه باید مسئلهمحور شود و امیدواریم به زودی شاهد آن باشیم که دیگر هیچ پایاننامهای بدون آنکه کاربردی در جامعه داشته باشند، در دانشگاه تعریف نشود.
در ادامه برنامه دکتر غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی سخنانی گفت: خوشبختانه در دو دهه اخیر توفیقات خوبی در آموزش و پژوهش آموزش عالی کشور پس از انقلاب داشتهایم .
اخیراً بسیاری از دروس را نیز بهروز کردهایم ولی با وجود سرعت تغییر و تحول علم در دنیا، فرصت تطبیق با علم روز کم است و باید پویاتر و فعال تر از قبل عمل کنیم.
وی افزود: استعدادهای خوبی در بین فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور داریم و باید از این شاخصه به عنوان سرمایه ملی در جهت رسیدن به اهداف کلان و تامین نیاز های کشور مدد گرفت.
وزیر علوم ایجاد نگاه تخصصی در بین دانشآموختگان آموزش عالی را ضروری توصیف کرد و افزود: نگاه تخصصی در این بین باعث اثربخشی اجتماعی میشود.
وی با گرامی داشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: غافل نباشیم که یاد کردن از شهید مطهری محدود به این ایام نشود، بلکه باید به الگویی مستمر برای آموزش عالی کشور بدل گردد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه افزود: نیازمند آن هستیم که دانشگاه ها را در بخش اساتید جوان بیشتر فعال کنیم و با برنامه ریزی و آموزش های اولیه به ایشان، مسولیت پذیری و اهمیت انتقال دانش به دانش آموختگان را به آنان تاکید نماییم.
در ادامه افتتاحیه چهارمین همایش ملی آموزش عالی کشور دکتر شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم طی سخنانی به اهمیت وجود الگو در جامعه تاکید کرد و افزود: دانشگاه های ما علاوه بر ماموریت اصلی خود باید به اصل مدیر پروری و پرورش نیروی انسانی جهت فعالیت در محیط های سخت هم توجه ویژه داشته باشند.
وی گفت: مدیران کشور هم لازم است به تاریخ ۴۰ ساله کشور توجه کنند و بررسی نمایند که چه تعداد از مدیران موفق از بین دانشجویان شاخص کشور بوده اند.
دکتر شریعتی نیاسر در ادامه به نحوه انتخاب اساتید نمونه کشور اشاره کرد و افزود: طی سال های ۹۰ تا ۹۶ نزدیک به ۳۹۴ شخصیت برجسته علمی تحت عنوان استاد برجسته انتخاب و معرفی شده است.
در بخش دیگری از این برنامه حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها طی سخنانی به موضوع دانشگاه های نسل چهارم اشاره کرد و گفت: دانشگاههای ما از نسل یک به دو و در حال حاضر به سمت دانشگاه های سمت چهارم حرکت کرده اند و در حوزه های دفاعی، سلامت و ... پیشرفت های خوبی در کشور داشته ایم و این موضوع نشان از یک موفقیت مهم برای ماست. ولی باید ببینیم که دانشگاه در راستای حل چه مسائلی در جامعه کمک میکنند.
وی اثربخشی اجتماعی و شاگردپروری را از مسایل مهم در دانشگاه ها خواند و افزود: باید ببینیم شاگردپروری در کجای نظام ارزیابی عملکرد دانشگاههاست؟
حجت الاسلام رستمی افزود: ما دانشجو و استاد خوب به معنای اثربخش بودن کم نداریم اما باید یک بار دیگر بازنگری کنیم که آیا این انسانها محصول فرایند آموزشی فعلی است یا محصول محیط زندگی و شرایط محیطی ماست؟
گفتنی است: در ادامه چهارمین همایش ملی آموزش عالی از ۱۳ استاد نمونه و ۷ نفر از سرآمدان آموزش کشور توسط وزیر علوم تحقیقات و فناوری تقدیر شد.
شایان ذکر است پس از آیین افتتاح این رویداد یک روزه شش نشست تخصصی با عناوین: "مدیریت سرمایه ی انسانی دانشگاه ها"، "اقتصاد آموزش عالی در دانشگاه جامعه محور"، "مهارت افزایی و اشتغال پذیری دانش آموختگان"، "مسئولین اجتماعی دانشگاه ها و تنوع بخشی به ماموریت آنها"، "الگوی حکمرانی و نظام مدیریتی مراکز آموزشی پژوهشی تقاضا محور" و "هم افزایی آموزش و پژوهش در دانشگاه جامعه محور" برگزار گردید.
همچنین در مراسم اختتامیه ی این رویداد پس از ارایه گزارش دبیران پنل ها، بیانیه ی چهارمین همایش آموزش عالی کشور توسط دکتر داود رشتچیان معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف و دبیر این همایش قرائت خواهد شد.
خاطر نشان می شود: پانزدهمین همایش ملی آموزش عالی سال آینده به میزبانی دانشگاه الزهرا برگزار خواهد شد.