عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

مسیر رفع موانع و چالش‌های حوزه آب، محیط‌زیست و انرژی هموار می‌شود

نخستین رویداد تخصصی و چالش محور آب ، محیط زیست و انرژی به منظور رفع مشکلات و چالش های حوزه آب ،محیط زیست و انرژی در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف برگزار شد .

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، علی مرتضی بیرنگ رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری در مراسم افتتاحیه نخستین رویداد تخصصی و چالش محور آب ، محیط زیست و انرژی که در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف برگزار شد گفت: پنج سال پیش در آغاز راه، با مقاومت هایی بر سر راه ایجاد برخی زیرساختهای اکو سیستم کارآفرینی همچون شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری در دانشگاه ها مواجه بودیم و عده ای بر این باور بودند که محیط دانشگاه باید صرفا به مباحث آموزش و پژوهش اختصاص داده شود. این در حالی است که امروز دانشگاه صنعتی شریف و اکثر دانشگاههای کشور محیط مناسبی برای توسعه کسب و کارهای نوپا و فعالیتهای کارآفرینی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است.

وی خاطر نشان کرد : به عنوان نمونه شاهد هستیم که پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف که روزگاری صرفا بر مباحث پژوهشی حوزه انرژی تمرکز داشت امروز میزبان دو مجموعه از بازیگران اکوسیستم کارآفرینی کشور یعنی تیوان و آما است که باشگاه کارآفرینی تیوان طی حدود دو سال فعالیت در پژوهشکده بخوبی رشد کرده و یکی از مجموعه های مهم و موفق در ساختار کارآفرینی کشور بحساب می آید و مرکز نوآوری و فناوری آما نیز طی ماههای اخیر بخوبی طراحی شده و امروز با برگزاری این رویداد وارد مرحله اجرایی جدیدی شده است.

بیرنگ در ادامه گفت : با توجه به فعالیت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سالهای اخیر  و تقویت اکوسیستم کارآفرینی کشور، مسیر جدیدی برای فارغ التحصیلان دانشگاه هموار شده تا بعد از اتمام تحصیل بتوانند در حوزه تخصصی خود نزدیک به دانشگاه به راه اندازی کسب و کارهای نو اقدام کنند و از طرف دیگر ارتباطشان با دانشگاه قطع نشود.

وی اظهار کرد: حرکت دانشگاه صنعتی شریف در این مسیر از سال ۱۳۸۱ با مشارکت در راه اندازی پارک فناوری پردیس آغاز شد که این پروژه مشترکا توسط دانشگاه صنعتی شریف و مرکز همکاری فناوری و نوآوری ریاست جمهوری ایجاد شد که امروز شاهد درخشش این پارک فناوری نه تنها در سطح ملی بلکه منطقه ای و بین المللی نیز هستیم.

بیرنگ همچنین افزود : پس از آن ایجاد مرکز رشد فناوریهای پیشرفته دانشگاه شریف و نیز اقداماتی که درادامه شکل گرفت از جمله راه اندازی مرکز کارآفرینی دانشگاه، مجتمع خدمات فناوری، شتاب دهنده ، مرکز نوآوری فناوری طالاعات و ارتباطات و ... کمک کرد تا زیرساخت های لازم شکل گیرد و درحال حاضر شاهد توسعه ناحیه نوآوری شریف باشیم و قطعا در دستیابی به این موفقیت عزم و حمایت مسوولان دانشگاه قابل تقدیر است .

رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری بیان کرد : هم اکنون ۴۵۰ شرکت در اطراف دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام فعالیت های فناورانه و نوآورانه هستند و این عملی نمی شد مگر به واسطه آماده سازی بستر ها و زیرساخت های لازم برای فعالیت بازیگران اکوسیستم.

در ادامه این مراسم زینب حمید زاده مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجری طرح بازار انرژی گفت : توسعه استارتاپ های حوزه انرژی و حمایت از کارآفرینان یکی از اصلی ترین اهداف برگزاری این رویداد بوده و تازه از این پس شروع کار خواهد بود و روزهای سخت و پرکار در انتظار فعالان مرکز نوآوری و فناوری آب ، محیط زیست  و انرژی است .

وی با اشاره به برگزاری چهار چالش در حوزه های مختلف گفت : این چهار چالش مطرح شده جزو چالش های اصلی کشور در مقطع کنونی است و راه حل گریز ناپذیر رفع این چالش ها، توسعه فعالیت استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه انرژی است .

حمید زاده ضمن ابراز خوشنودی از ایجاد این مرکز در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف اظهار کرد: طبق آیین نامه بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست  که در اسفندماه سال ۹۶ در شورای عالی انرژی کشور تصویب شده، وظیفه  تدوین دستور العمل ها به عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است و با مرکز نوآوری و فناوری آما و پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف  ساز و کار توسعه استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان در مکانیسم بازار تدوین خواهد شد.

وی همچنین گفت : در راستای ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست اقداماتی را نیز در راستای توسعه همکاری های بین المللی انجام داده ایم تا بتوانیم به اهداف تعیین شده در خصوص رفع مشکلات حوزه آب ، محیط زیست و انرژی نزدیک شویم .

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: همچنین استفاده حداکثری از ظرفیت بانوان متخصص حوزه آب و انرژی در دستور کار این مرکز قرار گرفته است.

پایان پیام /۲۶