عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران سرمایه‌های ملی کشور هستند

گالری عکس یک

گالری عکس دو

با توجه به برگزاری جشنواره بین‌المللی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران در روزهای دوم تا چهارم اردیبهشت‌ماه، دانشجویان بین‌الملل دو دانشگاه دستاوردهای علمی و فرهنگی کشورهای خود را در نمایشگاهی که در محوطه اصلی دانشگاه برپاست به‌نمایش گذاشته‌اند.

توریسم سلامت و ایجاد شعبه بین الملل دانشگاه در کشورهای دیگر

دکتر کریمی، رئیس دانشگاه، پس از بازدید از نمایشگاه بین‌المللی، دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران را از سرمایه‌های ملی کشور دانست و گفت: این دو دانشگاه سال‌هاست که در حوزه بین‌المللی فعالیت‌های گسترده‌ای را  آغاز کرده‌اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، شمار دانشجویان بین‌الملل دانشگاه را بالغ‌بر ۹۵۰ دانشجو از ۴۶ کشور جهان برشمرد و گفت: این دانشجویان اغلب در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری مشغول به تحصیل هستند.
دکتر کریمی با اشاره به اقدامات گسترده دانشگاه در زمینه  توریسم سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزون بر فعالیت بین‌المللی در عرصه آموزش و پژوهش، خدمات بهداشتی و درمانی را نیز به‌ویژه به کشورهای همسایه ارائه می‌دهد. در حال حاضر شمار زیادی از بیماران کشورهای مجاور برای درمان‌های پیچیده خود به این دانشگاه مراجعه می‌کنند.
وی تاسیس شعبه دانشگاه در کشورهای مجاور را از دیگر برنامه‌های بین‌المللی سازی دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران برای ایجاد شعبه بین‌المللی در کشورهای مجاور اقدامات بسیاری را آغاز کرده است. امیدواریم در سال‌های آینده افزون بر ۲ هزار دانشجو در دانشگاه و توسعه ارتباطات بین‌المللی در کشورهای مجاور، شعبه‌هایی از دانشگاه در کشورهای دیگر نیز ایجاد شود. به این منظور با وزرای علوم و بهداشت عراق در حال مذاکره هستیم و امیدواریم به‌زودی این مذاکرات به نتیجه برسد و شعبه‌ای از دانشگاه در این کشور تاسیس شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در پایان سخنان خود برپایی نمایشگاه بین‌المللی مشترک دو دانشگاه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این دو دانشگاه دارای بنیان و ریشه مشترکی هستند؛ پیشینه آن‌ها به ۱۷۰ سال پیش همزمان با تاسیس دارالفنون توسط امیرکبیر بازمی‌گردد. امیدواریم با برپایی این نمایشگاه هدف دو دانشگاه که شناساندن این تاریخ به دنیا و کشورهای همسایه و جذب دانشجوی بین‌المللی است محقق شود.

عضویت در اتحادیه‌ها و افزایش مبادلات علمی
سپس دکتر نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران،  یکی از اهداف دانشگاه‌ها را افزایش شمار دانشجویان خارجی دانست و گفت: اعزام و پذیرش دانشجو جزء برنامه‌های قطعی دانشگاه است. این  اقدام به تعاملات علمی، توسعه علمی کشورها و دیپلماسی علمی کمک می‌کند و  امیدواریم دانشگاه تهران  سفیرانی را در همه دنیا داشته باشد.
رئیس دانشگاه تهران، شرکت در اتحادیه‌ها و افزایش مبادلات علمی را از دیگر سیاست‌های دانشگاه تهران  در معرفی  بهتر این دانشگاه به جهانیان دانست و گفت:  در دولت یازدهم و دوازدهم توسعه ارتباطات بین‌المللی بین دانشگاه‌های خارجی و ایرانی افزایش‌یافته است. در دانشگاه تهران نیز  هیئت‌های متعددی شیوه‌های مختلف همکاری‌های بین‌المللی را طراحی کرده‌اند.
دکتر نیلی احمدآبادی، از ارائه برنامه‌های آموزشی به زبان غیرفارسی خبر داد و گفت: ارائه برنامه‌های آموزشی به زبان غیرفارسی در دستور کار دانشگاه تهران قرار دارد. ما فکر می‌کنیم دانشجوی خارجی که وارد ایران می‌شود در حین تحصیل، زبان فارسی را نیز  یاد می‌گیرد و با ادبیات ایران آشنا می‌شود. لذا اینکه به آنان بگوییم ابتدا زبان فارسی یاد بگیرید و بعد وارد دوره‌ها شوند باعث ایجاد محدودیت می‌شود؛ درنتیجه ما هر دو روش را اجرا می‌کنیم و  امسال تعدادی از برنامه‌های دانشگاه تهران را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهیم.
وی در پایان سخنان خود  همکاری دانشگاه تهران با دانشگاه علوم پزشکی تهران را در توسعه همکاری‌های بین‌المللی و جذب بیشتر دانشجویان خارجی موثر دانست.
توضیح اینکه این نمایشگاه با ۶۰ غرفه از دوم تا چهارم اردیبهشت‌ماه در محوطه اصلی دانشگاه تهران برپاست و برنامه‌های متعددی برای آن پیش‌بینی‌شده است. فردا نیز جشنواره غذا با مشارکت دانشجویان  ۲۲ کشور در این نمایشگاه برگزار می‌شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی