«ربات اسکلت بیرونی» درمانگر بیماران فلج پا شد
در قالب طرح ملی فناوری و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، ربات اسکلت بیرونی درمانگر بیماران فلج پا شد .
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، سید مصطفی حوایجی مدیرعامل شرکت پداسیس درباره تولید این محصول گفت : تولید این ربات در اصل طرح بالقوه ای است که درحال بالفعل شدن است .این محصول در دسته ربات هایی قرار می گیرد که توسط انسان پوشیده می شود و با همکاری انسان کار می کند .
وی درادامه گفت : این مدل ربات امکان راه رفتن را برای بیمارانی که دچار فلج پا شده اند فراهم می کند و به آنها توانایی راه رفتن می دهد .
حوایجی درباره این ربات افزود : ربات اسکلت بیرونی یک ربات توانبخشی ویژه راه رفتن افراد دچار کمتوانی و ناتوانی در استفاده از اندام های پایین تنه است. این ربات به کاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک میکند و میتواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت : فناوری اسکلت های بیرونی به عنوان یکی از فناوری های پیشرفته و بهروز رباتیک در دنیا شناخته شده و تا کنون شرکت های معدودی تنها در کشورهای آمریکا، ژاپن موفق به تجاری سازی آن شدهاند.
وی ضمن اشاره به این موضوع که این شرکت برای نخستین بار توانسته این ربات را در کشور طراحی کند گفت : این شرکت دانش بنیان با تکیه بر توان علمی متخصصان و کارشناسان خود در حوزه سیستم های رباتیک کمک حرکتی و توان بخشی (مورد استفاده بیماران، سالمندان و افراد کمتوان) موفق به ساخت ربات اسکلت بیرونی پایین تنه اکسوپد (Exoped) برای راه رفتن بیماران دارای ناتوانی در ناحیه پایین تنه شده است.
حوایجی به قیمت بالای نمونه خارجی این محصول اشاره کرد و گفت : نمونه خارجی این محصول در خارج از کشور در حدود ۸۰ هزار دلار است که نزدیک به یک میلیارد تومان می شود در حالی که ما این محصول را ۲۶۰ میلیون تومان قیمت گذاری کردیم .
وی درباره صادرات این محصول اظهار کرد : تاکنون چند سرمایه گذار خارجی از کشورهای آلمان و سوییس به ما پیشنهاد همکاری داده اند که ما در حال بررسی این پیشنهادات هستیم و مذاکراتی نیز با بازاریان عراقی داشته ایم که هنوز منجر به صادارت نشده است .
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان درباره تولید این محصول و رابطه آن با اشتغالزایی گفت : درصورت تولید انبوه و فروش این محصول مسلما ما می توانستیم نیروی انسانی بیشتری را جذب کنیم اما با توجه به عدم فروش این محصول و نداشتن درآمد نیروهای انسانی ما مجبور به ترک کار شدند.
حوایجی به حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید این محصول اشاره کرد و گفت : تاکنون ما ۴ نمونه از این دستگاه را به فروش رسانده ایم که دو محصول از آن را معاونت علمی از ما خریده و تحویل مراکز درمانی کرده است .
پایان پیام /۲۶