عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

چهارمین کنفرانس بین‌المللی ریاضی و علوم کامپیوتر در دانشگاه کردستان برگزار شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه کردستان، دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان در این آیین با اشاره به اینکه در گذشته ایرانیان اهمیت رشته ریاضی را درک کرده و افراد موفقی در این عرصه داریم، گفت: امروزه نبود فرصت شغلی موجب کاهش شدید گرایش به این رشته شده که ضروری است فکری برای آن اندیشیده شود.
وی افزود: برگزاری کنفرانس‌های علمی در سطح بین‌المللی در دانشگاه‌های پیشرفته جهان اهمیت خاصی دارد و فرصتی برای ارائە آخرین دستاوردها و تحقیقات و معرفی آنها به شمار می‌رود.
دکتر صادقی افزود: دانشگاه کردستان هم در ادامه فعالیت‌های خود در سطح بین‌الملل اقدام به برگزاری چهارمین کنفرانس بین المللی ریاضی و کامپیوتر با همکاری دانشگاه‌های چرموو و جیهان از اقلیم کردستان عراق کرده و هدف اصلی از برگزاری آن تاکید بر اهمیت رشته‌های ریاضی و کامپیوتر و ایجاد ارتباط بین کسانی است که تاکنون به صورت مجازی در ارتباط بوده‌اند و امروز می‌توانند از این فرصت برای انتقال دانسته‌ها و ارائە دستاوردهای خود استفاده کنند.
رئیس دانشگاه کردستان به اهمیت جایگاه علوم ریاضی و کامپیوتر در جهان اشاره کرد و گفت: در گذشته ریاضی به عنوان علم پایه و اساسی مورد استفاده بود و ایرانیان با درک این اهمیت، این رشته را انتخاب و از این طریق به دستاوردهای چشمگیری دست یافته‌اند و تعلق گرفتن جایزه فیلدز به مریم میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ و کوچر بیرکار در سال ۲۰۱۸ نشان دهنده درک اهمیت این رشته و جایگاه آن در بین ایرانیان است.
وی با اشاره به اینکه شرایط شغلی نامناسب و نبود فرصت شغلی موجب کاهش گرایش به رشته ریاضی در ایران شده، این کاهش شدید گرایش دانش‌آموزان و دانشجویان به رشته ریاضی را زنگ خطری اعلام کرد که باید هرچه سریع‌تر برای آن چاره‌اندیشی شود و نباید اجازه داد بازار کار رشته تحصیلی را برای جوانان انتخاب کند.
رئیس دانشگاه کردستان به اهمیت رشته کامپیوتر اشاره کرد و یادآور شد: امروزه کامپیوتر رشته‌ای اساسی و محور سایر رشته‌هاست و ورود آن در همه علوم، اهمیتش را اثبات می‌کند.
دکتر صادقی خاطرنشان کرد: سیستم رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها اهمیت زیادی به تحقیقات بین المللی داده و امیدواریم برگزاری این کنفرانس موجب رونق و ترقی برای دانشگاه‌های شرکت‌کننده شود و در آینده نیز این همکاری ادامه داشته باشد.
صلاح رضا سعید رئیس دانشگاه چرمو اقلیم کردستان عراق نیز ریاضی و کامپیوتر را کلید همه علوم دانست و تاکید کرد: اگر این دو رشته توسعه پیدا نکند، در هیچ زمینه ای موفق نخواهیم شد.
وی افزود: دانشگاه چرمو تازه‌ترین دانشگاه اقلیم کردستان است که در شهر چمچمال واقع شده و طی دوره کوتاهی که از عمر آن می گذرد، دستاوردهای مهمی در عرصه بین‌المللی داشته است و با بسیاری از دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف همکاری داشته است.
صلاح رضا سعید با اشاره به اینکه دانشگاه چرمو تنها دانشگاهی است که در آن همه رشته‌ها و دروس مختلف به زبان انگلیسی تدریس می‌شود، گفت: همین امر موجب توسعه ارتباطات بین‌الملل و جذب دانشجویان خارجی بیشتر در این دانشگاه شده و از جمله دانشگاه‌هایی که همواره با آن در ارتباط بوده است، دانشگاه کردستان است و همواره به این همکاری مهم افتخار می‌کند.
رئیس دانشگاه چرمو اقلیم کردستان عراق نبود مرز و انجام کارهای شاخص بین‌المللی را از کارهای اصلی این دانشگاه عنوان کرد که در نتیجه حمایت وزارت علوم عراق صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: نخستین کنفرانس بین‌المللی با شرکت همه رشته‌های علوم طبیعی و سال گذشته نیز دو کنفرانس بیوتکنولوژی و ریاضی و کامپیوتر برگزار شد و به دلیل همکاری‌های گسترده با دانشگاه کردستان، تصمیم گرفته شد که چهارمین کنفرانس ریاضی و کامپیوتر در دانشگاه کردستان و با همکاری این دانشگاه برگزار شود.
صلاح رضا سعید ریاضی و کامپیوتر را کلید همه علوم دانست و تاکید کرد: اگر این دو رشته توسعه پیدا نکند، در هیچ زمینه ای موفق نخواهیم شد.
وی موفق شدن دو ایرانی به اخذ جایزه فیلدز را مایه افتخار دانست و افزود: این موفقیت نشان می‌دهد ایرانی‌ها استعدادهای درخشانی در این زمینه داشته‌اند و همچنان زمینه لازم برای فعالیت در این رشته را دارند و امیدواریم برگزاری این کنفرانس آغازی باشد برای همکاری جدی و مستمر علمی دانشجویان و اساتید دو کشور عراق و ایران تا از این طریق شاهد کسب موفقیت‌های هرچه بیشتر در این حوزه باشیم.
وی ضمن ابراز خرسندی از همکاری با دانشگاه کردستان، خواستار تداوم و افزایش این همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف شد.
در ادامه علی پناه دبیر علمی کنفرانس بین‌المللی ریاضی و علوم کامپیوتر در آیین افتتاحیه این کنفرانس، از ارسال ۹۵ اثر به دبیرخانه چهارمین کنفرانس ریاضی و کامپیوتر خبر داد و گفت: این آثار از دانشگاه‌های مختلف ایران و اقلیم کردستان عراق به دبیرخانه ارسال شده است.
وی با اشاره به برگزاری ۴ کارگاه تخصصی با محوریت رشته‌های ریاضی و کامپیوتر در خصوص این کنفرانس بین‌المللی، گفت: امروز حدود ۱۳۰ نفر از اساتید و فرهیختگان علمی دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق و دانشگاه کردستان ایران در این کنفرانس علمی حضور دارند.
علی پناه هدف از برگزاری این کنفرانس را برقراری ارتباط علمی و تبادل استاد و دانشجو عنوان کرد و افزود: مقالات منتخب این کنفرانس در مجلات معتبر داخلی چاپ خواهد شد.
وی در پایان یادآور شد: سال آینده کنفرانس بین‌المللی ریاضی و علوم کامپیوتر در سلیمانیه عراق برگزار خواهد شد.
ل.م ۵۴