معاون درمان با مدیران شبکه های بهداشتی و درمانی دانشگاه دیدار کرد/سیاست دانشگاه؛ تفویض حداکثری امور در واحدهای محیطی
این جلسه روز دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸ در سالن شورای شبکه بهداشت و درمان شهرری برگزار شد و در آن دکتر رضایی معاون درمان، دکتر سعیدپور سرپرست مدیریت هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد دانشگاه، دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان، دکتر تاجیک مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، دکتر قیوم زاده مدیر مرکز بهداشت جنوب تهران، دکتر سلمانی مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مدیر و کارشناسان نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری حضور داشتند.
دکتر رضایی هدف از این بازدیدها را ایجاد هماهنگی، همفکری و رفع موانع کاری با شبکهها خواند و گفت: ما اینجاییم تا از نزدیک در جریان زحمات شما باشیم و موانع همکاریها را کم کنیم. واقعیت این است که طی سالهای اخیر حضور معاونت بهداشت در شبکهها ملموستر بوده است. درحالیکه شما همانقدر که متولی بهداشت در مناطق تحت پوشش خود هستید در حوزه درمان هم نقش دارید. من معتقدم نظارتی که مدیران شبکهها میتوانند بر محیط خود داشته باشند از ما در معاونت درمان بیشتر است.
وی ضمن قدردانی از مدیران و کارشناسان شبکههای بهداشت و درمان تابعه گفت: ما باید قدردان شما عزیزان باشیم چراکه اگر شما نیودید باید با زحمت و هزینههای بسیار بیشتری نظارت بر محیط را انجام میدادیم. سیاست دانشگاه تمرکززدایی کارها از ستاد و تفویض حداکثری امور در واحدهای محیطی است. در معاونت درمان نیز بر این باوریم اگر کارها تا جایی که قابلیت انجام در محیط را دارد به خود واحدها واگذار شود به اهداف خود نزدیکتر میشویم. همه ما عضو یک سازمانیم و ماموریت ما تحقق اهداف دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
دکتر تاجیک ضمن قدردانی از حضور دکتر رضایی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، با اشاره به اینکه اغلب، معاونان بهداشتی دانشگاه از شبکهها دیدن میکنند، بازدید معاون درمان را امری کمسابقه خواند و گفت: این شبکه منطقه ۲۰ و بخشی از منطقه ۱۵ تهران را با جمعیتی حدود ۹۴۱ هزار و ۷۶۸ تن را تحت پوشش دارد که از این میان، ۱۳۲ هزار تن مربوط به جمعیت روستایی و ۱۶۹ هزار تن مربوط به اتباع خارجی (عمدتاً شامل مهاجران افغان و عراقی) است.
وی در ادامه گزارشی از وضعیت موجود مناطق تحت پوشش ارائه کرد و افزود: گستردگی جغرافیایی مناطق تابعه، هزینههای خدمترسانی به مردم را افزایش میدهد و چالشهایی چون مزارعی که کماکان با فاضلاب آبیاری میشوند، دفن زباله آرادکوه، فرودگاه، صنایع آلاینده مثل پالایشگاه و خطوط نفت و گاز، اتباع خارجی، کیفیت پایین آب شرب روستایی، حاشیهنشینی، اماکن زیارتی، کمپهای ترک اعتیاد شفق و سروش و ... از مهمترین مشکلاتی است که با آن دستبهگریبانیم.
دکتر تاجیک با توضیح در خصوص ساختار سازمانی شبکه بهداشت و درمان شهرری گفت: ۱۹ مرکز خانه بهداشت شهری، ۹ خانه بهداشت روستایی، ۵۰ پایگاه سلامت شهری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی و یک کلینیک رفتاری زیر نظر این شبکه قرار دارند؛ و تاکنون حدود ۴۱ درصد این واحدها برونسپاری شده است. بعلاوه یک کلینیک سیار دندانپزشکی داریم که با حضور در روستاها به ردههای مختلف سنی خدمات دندانپزشکی ارائه میدهد. همچنین سالانه برای تمامی دانش آموزان تحت پوشش خدمت وارنیش فلوراید را انجام میدهیم.
عرب اسدی مدیر نظارت بر درمان شبکه بهداشت و درمان شهرری در ادامه گزارشی از عملکرد این حوزه ارائه کرد و گفت: در تیم نظارت این شبکه پنج کارشناس هستیم و با همراهی ۲ کارشناس کمکی از مراکز تابعه کلاً از ۸۳۱ مطب و دفتر کار بازدید میکنیم.
دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان این نشست را فرصتی برای قدردانی از زحمات همکاران در شبکههای تحت پوشش خواند و گفت: خوشبختانه اقدامات ما در حوزه نظارت معاونت درمان و شبکه ری همسو بوده و همه برای تحقق یک هدف مشترک تلاش میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات چکلیستها و عدم هماهنگی مناسب در حوزه نظارت بر مراکز درمان سوءمصرف مواد افزود: شبکهها به عنوان بخشی از فرآیند نظارت بر درمان باید در جریان پسخوراند بازدیدها قرار بگیرند.
توضیح اینکه در پایان این جلسه. به دست معاون درمان دانشگاه، لوح سپاسی جهت تشکر از زحمات مدیران شبکههای بهداشت و درمان تابعه اهدا شد. همچنین لوح سپاسی برای تشکر از زحمات دکتر سلمانی و همکاران ایشان در شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در راهاندازی کلینیک دندانپزشکی دولتی در ایام نوروز اهدا شد.
خبرنگار: نجمه باهو
عکس: حاج رضایی