عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

وزیر بهداشت در سفر به فسا: احساس غرور میکنم از اینکه دانشگاه علوم پزشکی فسا در اوجی از اقتدار و شکوفایی است/کمبود دارو و تجهیزات پزشکی نداریم/تاکید بر توسعه درمان سرپایی/تاکید بر تولید و مصرف داروهای داخلی

دکتر سعید نمکی گفت: انشاءالله امسال علیرغم همه فشارهای تحریم های ظالمانه آمریکایی ها، کمبود دارو و تجهیزات نداریم و امروز نسبت به زمان مشابه سال۹۷ از نظر دارویی وضعیت بسیار خوبی داریم و با تلاش و پشتکار همه همکاران در طول سال اوضاع بهتری خواهیم داشت .

به گزارش وب دا؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست با مسوولین شهرستان و هیات رییسه، مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص توسعه تولید داخل گفت: دستور اکید دادم که داروهای تولید داخل هرگز نباید مشابه خارجی اش وارد شود و آن ۳ درصدی که وارد می کنیم هم باید در سال جاری و حداکثر تا پایان سال آینده با انتقال دانش فنی و با تولید تحت لیسانس و با استفاده از شرکت های دانش بنیان و ظرفیت صنعت داخل در کشور تهیه شود.

محکومیت اقدام نابخردانه آمریکایی ها در تروریست خواندن عزیزان سپاهی

وی بیان کرد: اقدام نابخردانه و بی مغز آمریکایی ها در تروریست خواندن عزیزان سپاهی که خود همواره قربانی تروریسم بودند را محکوم می کنیم و اگر شهدای مدافع حرم و پاسداران نبودند، داعش از منطقه محو نمی شد و این عزیزان که خود قربانی تروریست شدند امروز توسط تروریست پروران دنیا دارند تروریست خوانده می شوند.

احساس غرور میکنم از اینکه دانشگاه علوم پزشکی فسا در اوجی از اقتدار و شکوفایی است

دکتر نمکی با بیان اینکه امروز احساس غرور عجیبی دارم از این که دانشگاه علوم پزشکی فسا را در اوجی از اقتدار و شکوفایی می بینم، ادامه داد: دست تک تک شما را بعنوان برادر کوچک تان از این همه افتخارآفرینی در عرصه ملی می بوسم و این دانشگاه می تواند بعنوان یکی از قطب های بالنده و شکوفای مملکت پا به عرصه وجود و ظهور بگذارد و در آینده انشاء الله ما شاهد این باشیم که این دانشگاه مرجعی برای علم پزشکی و خدمت رسانی به بیماران کل منطقه شرق فارس گردد .

او ادامه داد: دکتر بهادر رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز قطعا افتخار می کند که در یک گوشه ای از استان فارس نهالی که رسته بود امروز درخت تنومندی شده که در سایه اش خیلی ها می توانند بنشینند و برگ و ثمرش را استفاده کنند و مطمئن هستم همه دوستانی که امروز با من بودند مثل من احساس غرور و شعف و شادمانی دارند .

ادامه طرح تحول سلامت و توسعه زیرساختها با قدرت و تقویت سه بسته مهم این طرح

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت و توسعه زیرساختها را باقدرت ادامه خواهیم داد، اضافه کرد: نگاه ما در توسعه طرح تحول نظام سلامت این است که سه بسته مهم کاهش پرداخت از جیب بیمار در رابطه با هزینه های کمرشکن، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج بخصوص در زمینه های تشخیص، درمان و دارو و ماندگاری طبیب در مناطق محروم را تقویت کنیم .

پیرشدن جمعیت دغدغه مقام معظم رهبری و سیاستگذاران دلسوز نظام/تاکید بر تقویت بخشهای درمان ناباروری و ترغیب زوجها به فرزندآوری

دکتر نمکی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری و تمام سیاستگذاران دلسوز نظام در خصوص پیرشدن جمعیت و میل به سمت منفی شدن افزود: نقش ما در دانشگاههای علوم پزشکی کشور این است که بتوانیم در مدیریت جمعیت کشور تاثیر بگذاریم و با تقویت بخشهای درمان ناباروری و بخشهای زنان و کاهش مرگ و میر کودکان با توسعه بخشهای کودکان، ترغیب زوجها به فرزندآوری و ترغیب والدین تک فرزند به فرزندآوری بیشتر، انشاء الله این دغدغه را از خاطر مبارک رهبری و بقیه دلسوزان کم کنیم و بزداییم.

تاکید بر توسعه درمان سرپایی و نقش آن در تشخیص زودرس بیماریها

وی با اشاره به توسعه درمان سرپایی افزود: درمان سرپایی بر بستری اولویت دارد و معتقدیم با توسعه درمان سرپایی می توانیم در مراحل اولیه به تشخیص زودرس بیماریها بخصوص بیماریهایی مثل فشارخون و دیابت کمک کنیم. همچنین درمان بستری را برحسب نیاز و منطبق بر نیازهای منطقه ای باید توسعه دهیم و دنبال کنیم.

دانشگاه علوم پزشکی فسا می تواند اولین دانشگاه کشور در اجرای سیستم ارجاع و پزشکی خانواده باشد

وزیر بهداشت بحث پرونده الکترونیک سلامت را موضوع جدی برشمرد و گفت: سیستم ارجاع و پزشکی خانواده از بحث های جدی ماست که دانشگاه علوم پزشکی فسا می تواند بعنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور در این عرصه بروز و ظهور داشته باشد .

رسالت بزرگ وزارت بهداشت؛ توجه جدی به بهداشت روان جامعه و بهداشت سالمندان و مردان

دکتر نمکی با اشاره به مشکلات بهداشت روان، بهداشت سالمندان و مردان افزود: رسالت بزرگی بر دوش ما در نظام سلامت می باشد که جو روانی جامعه را تلطیف و تعدیل کنیم و با توجه به افزایش جمعیت سالمندی به بهداشت روان سالمندان توجه ویژه ای داشته باشیم تا در آینده مشکل و گرفتاری ایجاد نشود. در بحث بهداشت و سلامت مردان نیز شیوع سرطان پروستات، سرطانهای ریه، فشارخون های بالا در مردان افزیش یافته است که باید توجه جدی به آن شود.

محصول پژوهشها باید گره گشای مشکلات باشد

وی با تاکید بر توجه به مشکلات منطقه ای در پژوهشها گفت: برای حل مشکلات مملکت باید مقالات و پژوهش ها، محصول داشته باشد و این محصول باید بتواند گره ای از مشکلات نظام ارایه خدمت کشور حل کند .

بیماریهای غیرواگیر مشکل اصلی نظام بهداشت کشور/ضرورت تغییر شیوه زندگی مردم با مشارکت همه مردم و سازمانها

دکتر نمکی بیماریهای غیرواگیر را مشکل اصلی نظام بهداشت کشور دانست و افزود: اگر چه بیماریهای واگیر مثل HIV ، لیشمانیوز و دیگر بیماریهای عفونی هم مهم می باشد اما در زمینه بیماریهای غیرواگیر مثل سرطانها، دیابت و فشارخون باید کار بیشتری انجام دهیم .

وزیر بهداشت افزود: امروز با موجی از بیماریها مثل حوادث جاده ای، سرطانها، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سکته های حاد قلبی و مغزی مواجه هستیم که وزارت بهداشت حداقل تاثیر را در کاهش ابتلا و مرگ و میر آنها دارد و برای پیشگیری از این بیماریها باید شیوه زندگی مردم را تغییر داد و اولین جایگاه این تغییر در مدرسه و قبل از آن در خانواده است و ما نیازمند جلب مشارکت همه بخش های مملکت از سازمان های مردم نهاد، دستگاههای اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی و کل مردم هستیم و باید حرکت هایمان را جامعه محور کنیم .

لزوم بازنگری در آموزش پزشکی و تربیت دانشجویان و برنامه ریزی آموزشی منطبق بر نیازهای سلامت هر منطقه

دکتر نمکی با اشاره به وجود ۶۱۰۰ دانشجوی پزشکی و ۱۴۰ هزار طبیب حاذق در کشور در حال حاضر گفت: در عرصه آموزش پزشکی نقصان های زیادی داریم گرچه دستاوردهای زیادی هم داشته ایم ولی باید در آموزش و تربیت دانشجویان و مهارتهای ارایه شده به آنها بازنگری نموده و برنامه ها را با نیازهای ارایه خدمات سلامت در هر استان و منطقه ای منطبق نماییم و نواقص را مرتفع کنیم .

وی به انتظار خود از دانشگاه علوم پزشکی فسا در حوزه آموزش اشاره کرد و افزود: اولین گام این است که بررسی کنید و برنامه توسعه آینده دانشگاه را مبتنی بر نیازهای منطقه و مبتنی بر رفع نیازها تدوین نمایید .