عمومی | دانشگاه مراغه

دکتر محمد نبیونی، رئیس انجمن زیست شناسی ایران: فرصتی که با تلاش دانشگاه مراغه برای این شهر فراهم می آید را مغتنم بشماریم و در جهت منافع شهری بهره بگیریم.



دکترمحمد علی لطف اللهی یقین، رئیس دانشگاه مراغه در این نشست ضمن عرض خیر مقدم گفت:
هشتمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره ملی زیست شناسی برای اولین بار در خارج از کلانشهر ها و مراکز استان در مرداد ماه 1397 در مراغه با مشارکت نهاد های مختلف ملی و بین المللی برگزار خواهد گردید. وی افزود: بی شک، برگزاری این کنگره بین المللی در مراغه با گستردگی که دارد میتواند برای دانشگاه مراغه موثر باشد. لطف اللهی یقین ضمن تقدیر از کمیته های مختلف این کنگره بر هماهنگی بهتر این کمیته ها و همکاری نهادهای مختلف شهری تاکید کرد.
 


دکتر محمد نبیونی، رئیس انجمن زیست شناسی ایران؛ در این نشست گفت:

انجمن زیست شناسی ایران با قدمت نیم قرن در کشور با چاپ و انتشار حد اقل 5 نشریه علمی و پژوهشی و نزدیک به 4000 عضو در سراسر کشور بواسطه ارتباطات گسترده بی شک برای مراغه بسیار موثر خواهد بود و نام و پتانسیل های مراغه حسب برگزاری این کنگره بین المللی در سراسر دنیا خواهد پیچید. گستردگی کنگره به حدی خواهد بود که حد اقل 1000 و حد اکثر 4000 میهمان و شرکت کننده خواهیم داشت.
نبیونی خاطر نشان کرد: اقدامات ارزنده ای توسط دوستان دانشگاه مراغه برای برگزاری این کنگره انجام پذیرفته است. هر یک از شرکت کنندگان از سراسر دنیا سفیران خوبی برای معرفی مراغه با این پتانسیل ها به مردم دنیا خواهند بود فلذا فرصتی که با تلاش دانشگاه مراغه برای این شهر فراهم می آید را مغتنم بشماریم و در جهت منافع شهری بهره بگیریم. امید است طبع برگزاری کنگره بخشی از مشکلات مرتبط منطقه را مورد بررسی قرار دهیم.
رئیس انجمن زیست شناسی کشور به رتبه ایران در علوم زیستیاشاره کرد و گفت: ایران جزو 10 کشور برتر جهان در علوم زیستی بشمار می رود. با عنایت به تشکیل دبیر خانه های سلول های بنیادین دانش آموزی در مراکز استانهای کشور، امید است با توجه به پتانسیل بسیار خوب گروه زیست شناسی دانشگاه مراغه و همکاران دیگر دانشگاه های جنوب استان و دبیران زیست شناسی و با توجه به وجود پژوهش سرای دانش آموزی در مراغه و سرمایه گذاری مطلوب آموزش و پرورش مراغه در این زمینه، بزودی شاهد راه اندازی دبیرخانه سلول های بنیادین دانش آموزی در مراغه باشیم.
نبیونی؛ قول مساعد مبنی بر راه اندازی رشته " مهندسی سلول – بافت " رشته ای نو و پر طرفدار که جزو اولویت های اول و دوم سند های توسعه علوم و فناوری ها می باشد در دانشگاه مراغه بعنوان دومین دانشگاه در کشور با توجه به پتانسیل خوب گروه زیست شناسی این دانشگاه بشرط آماده سازی زیر ساخت در آینده نزدیک را داد.
وی گفت: در کشور 13 المپیاد علمی برگزار می شود که 14 امین المپیاد سلول های بنیادین خواهد بود و مراغه می تواند با توجه به پتانسیل هایش در این زمینه بیشتر بدرخشد. راه اندازی خانه زیست شناسی برای اولین بار در خارج از مراکز استان در مراغه با توجه به وجود امکانات و پتانسیل های مطلوب دانشگاه مراغه که امید است با حمایت های شورای شهر، شهرداری ، آموزش و پرورش و دیگر نهاد های مرتبط همزمان با برگزاری کنگره شاهد افتتاح آن باشیم که این خانه می تواند در حوزه ایجاد شغل های تخصصی جدید برای فارغ التحصیلان گرایش های مختلف علوم زیستی موثر باشد و پل ارتباطی جامعه و دانشگاه باشد و می تواند در راستای حل مشکلات زیست محیطی منطقه فعالیت های ارزنده ای را انجام دهد. نبیونی این خبر را هم اعلام داشت که: خانه زیست شناسی ایران اعلام آمادگی خود را مبنی بر چاپ و توزیع موضوعات مرتبط با مراغه و از نگاه زیست محیطی و منابع طبیعی در سطح ملی  را همزمان با برگزاری کنگره اعلام داشته که فرصت مغتنمی در معرفی این شهر خواهد بود.


 
دکتر صالح شهابی وند، دبیربیستمین کنگره ملی و هشتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری کنگره گفت: در طی 4 ماه گذشته بعد از صدور مجوز از طرف انجمن زیست شناسی کشور دبیرخانه کنگره در دانشکده علوم پایه دانشگاه مراغه تشکیل و شروع به فعالیت نمود.در این مدت با همکاری کمیته های مختلف این کنگره فعالیت های ارزنده ای صورت گرفته است بطوریکه چند صد جلسه با ارگانهای مختلف و افراد مرتبط در سطح ملی و منطقه ای برگزار گردیده که نتایج مطلوبی حاصل شده است. قطعا با چالشهایی در برگزاری این کنگره مواجه هستیم که امید است با یاری تمامی دستگاههای اجرایی شهرستان بویژه شورای شهرو شهرداری محترم بتوانیم این کنگره را به بهترین نحو برگزار نماییم.
وی افزود: مجوز کنگره با لطف و محبت انجمن زیست شناسی کشور صادر گردیده و فرصت مغتنمی برای جذب توریسم علمی در این شهر بشمارمی رود که قطعا در معرفی مراغه بسیار موثر خواهد بود.
 
در ادامه این نشست معاون فرماندار، اعضای شورای شهر مراغه، معاون فرهنگی، اجتماعی شهردار، معاون پژوهشی آموزش و پرورش مراغه، رئیس اداره محیط زیست مراغه، مدیر پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، نماینده سمن های مراغه و دیگر حضار به بیان نکته نظرات خود پرداخته و اعلام آمادگی خود را مبنی بر برگزاری شایسته این نشست اعلام داشتند.