عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

نشست هم اندیشی استادان با موضوع راهکارهای ارتقای علمی دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، نشست هم اندیشی استادان با موضوع راهکارهای ارتقای علمی دانشگاه، با حضور حجت الاسلام و المسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر اسلامی؛ معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر شکیبایی؛ معاون اداری مالی و مدیریت منابع، دکتر نظام آبادی پور؛ معاون پژوهشی و فناوری، حجت الاسلام و المسلمین عسکری؛ معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دکتر بابایی؛ دبیر نشست هم اندیشی دانشگاه و جمعی از استادان، روز دوشنبه 21 اسفند ماه 96 در سالن کنفرانس، برگزار شد.


ابتدا مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید شروع شد.


دکتر بابایی؛ دبیر نشست هم اندیشی، گزارشی از جلسات قبل، در خصوص بحث علمی دانشگاه، ارائه طرح های جامع پنج ساله پژوهشی و گزارشی از وضعیت علمی دانشگاه بیان کرد.


حجت الاسلام و المسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، گفت: باید با الگو قرار دادن زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) یک سبک زندگی اسلامی خوبی را برای خودمان رقم بزنیم و در این مسیر ارزشمند گام برداریم. در این روزهای پایانی سال لازم دانستیم یک جلسه هم اندیشی دیگری با حضور استادان بزرگوار برگزار شود و فرصت کافی برای استادان فراهم شود تا نقطه نظرات خود را به سمع و نظر مسئولان، برسانند.
وی با اشاره  برگزاری جلسات هم اندیشی در یک سال و نیم گذشته و طرح ضیافت اندیشه در تابستان گذشته اظهار کرد: طرح ضیافت اندیشه، در تابستان گذشته در مشهد مقدس با حضور 65 نفر از استادان به همراه خانواده‌های محترمشان برگزار شد و امسال نیز طرح ضیافت اندیشه در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) با حضور 100 خانوار در مشهد مقدس برگزارخواهد شد.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، در مورد آشنایی با بحث سند دانشگاه اسلامی دو جمله از امام خمینی و مقام معظم رهبری حضرت امام(ره) این چنین نقل کرد  و گفت امام خمینی فرمودند: دانشگاه ها باید تغییر بنیادین کنند و باید از نو ساخته شوند که جوانان ما را تربیت کنند به تربیت های اسلامی، اگر تحصیل علم می کنند در کنار آن تربیت اسلامی هم باشد و همچنین مقام معظم رهبری فرمودند: اگر بخواهیم دانشگاه علمی هم بشود باید اسلامی شود از شاخص‌های اسلامی شدن علمی شدن و عمیق شدن است، خود باور بودن استاد و دانشجو و اتکا به نفس استاد و دانشجو است.



وی در معرفی شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها اظهار کرد: شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها یک شورای تخصصی و زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، 15 نفر از اعضای اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها حضور دارند و ریاست شورا نیز بر عهده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است و این شورای اسلامی شدن دانشگاه ها، شورای تخصصی مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه آموزش عالی محسوب می شود و سیاست گذاری فرادستی در آموزش عالی برای وزارت علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برعهدۀ این شورا است و مصوبات شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها درصورت عدم اعتراض اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از ده روز مصوبه شورای عالی تلقی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه تصریح کرد : از سال 77 سند دانشگاه اسلامی با رویکرد فرهنگی نوشته شد اما در سال 91 یک بازتدوینی با رویکرد علمی فرهنگی صورت گرفت، در تاریخ 25 تیر1392 بواسطه رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی وقت ابلاغ شده و لازم اجرا است.
وی در خصوص نقش حیاتی استاد در تربیت دانشجوی خوب، نظام آموزشی دانشگاه را به درختی تشبیه کرد که استاد به منزله ریشه درخت است (زیربنا، ریشه و اصل این درخت استاد است) تنۀ درخت برنامه ریزی، برگ و بال درخت متون و محتوا و میوه درخت دانشجو است و استاد نقش حیاتی و کلیدی دارد. در پایان جلسه نیز استادان، پیشنهادها و سوالات خود را در خصوص سند دانشگاه اسلامی، مطرح کردند.