عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

برگزاری جلسه کارگروه ستاد بحران بخش کشاورزی استان گلستان

برگزاری جلسه کارگروه ستاد بحران بخش کشاورزی استان گلستان

جلسه ی کارگروه ستاد بحران بخش کشاورزی استان گلستان ۵ فروردین ماه ۹۸ به منظور بررسی خسارت های ناشی از سیل اخیر استان با حضور دکتر مهاجر رییس سازمان، مهندس موسوی مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، معاونین، مدیران و روسای ادارات، در محل سالن قدس سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد .

مهندس موسوی مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی میزان خسارات وارده به بخش کشاورزی را ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان ۷۶۰ میلیارد تومان به بخش زراعت، ۱۲۰ میلیارد تومان به بخش باغات، ۱۷۰ میلیارد تومان خسارت وارده به مرغداری ها، دامداری ها و آبزی پروری و ۱۵۰ میلیارد تومان نیز خسارت وارده به زیرساخت ها و حوزه تاسیسات آبی و خاکی وارد شده است.

در ادامه دکتر مختار مهاجر رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان هدف از برگزاری ستاد بحران بخش کشاورزی را جمع بندی کلی و دقیق خسارات وارده سیل اخیر عنوان کرد و افزود: برای اینکه بدانیم در چه مسیری باید حرکت کنیم تا بتوانیم به بخش کشاورزی استان و مردم خسارت دیده کمک کنیم این جلسه را تشکیل داده ایم.

در پایان این نشست دکتر مهاجر با تقدیر از تلاش شبانه روزی همکاران مجموعه ی جهاد کشاورزی استان اظهار امیدواری کرد کوشش خستگی ناپذیر مجموعه ی همکاران به رفع هر چه سریع تر مشکلات بوجود آمده برای کشاورزان سخت کوش منطقه منتهی گردد.

شایان ذکر است که مهندس حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز در روز ۴ فروردین ماه جاری از منطقه بازدید کرد و طی سخنانی اظهار داشت که سیل اخیر باعث آن شده که به بخش های زراعی ، باغبانی، دام و طیور و آبزیان ،آب و خاک و امور زیربنایی خسارتهای عمده ای وارد شود .

به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران ، محمود حجتی در بازدید از مناطق سیل‌زده مازندران با بیان اینکه شدت و حجم بارش بارندگی‌های اخیر در مازندران باعث شده تا خسارت زیادی به اراضی کشاورزی، باغی، دام و طیور و آبزی‌پروری وارد شود، گفت: متاسفانه سیل اخیر سبب شد تا بخش وسیعی از اراضی زراعی و باغی مازندران و گلستان دچار خسارت جدی شود.

وی ادامه داد: در استان گلستان ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی به زیر آب رفت و مازندران هم از وضعیت خوبی برخوردار نیست.

وزیر جهاد کشاورزی میزان خسارتهای وارده به بخش کشاورزی استان را صدها میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: امیدواریم با کمک‌های بلاعوض، حمایت‌های دولت بخشی از خسارت وارده جبران شود.

وی با اشاره به اینکه سیل اخیر در مازندران به استخرهای آبزی‌پروری، خزانه‌های برنج که آماده نشاکاری بودند خسارت وارد کرد، ادامه داد: محصولاتی از قبیل گندم، جو، کلزا و باغات مرکبات و سیاه ریشه دچار خسارت شدند.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: دو هزار و ۳۳۱ راس دام، ۱۲ واحد مرغداری و ۱۰ واحد پرورش ماهی در استان مازندران دچار خسارت شدند.

همچنین به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، با توجه به بحران سیل و طوفان در استان گلستان ، ستاد مرکز و ایستگاه های آن شامل ساختمان ها، فضای سبز و مزارع آزمایشات و طرح ها و پروژه ها در اثر این واقعه دچار آسیب جدی  شدند و در حوزه کشاورزی استان نیز با توجه به سیلاب و آب ماندگی و طوفانی که به همراه آن بود ، متاسفانه آسیب بسیاری به این حوزه ها وارد آمده است.

در همین راستا طی نشستی که با حضور دکتر ابوالفضل فرجی (رئیس مرکز ) ، دکتر علیرضا کیانی معاونت پژوهشی و دکتر علیرضا قدس ولی معاون پشتیبانی مرکز انجام شد، ضمن بررسی گزارش های دریافتی از ایستگاه های و واحد های مرکز در نقاط مختلف استان و میزان خسارت وارده، در خصوص این مهم و همچنین نحوه ارائه  کمک های فنی و سایر اقدامات امدادی به کشاورزان منطقه و راههای کمک و خدمات رسانی  به کشاورزان و توصیه های فنی ، بحث و گفتگو و تصمیم گیری شد.