تولید کپسول هیدروژلی کافئین با قابلیت رهش آهسته و هدفمند
کپسول هیدروژلی کافئین با قابلیت رهش آهسته و هدفمند در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تولید شد.
به گزارش دیده بان علم ایران طرح پژوهشی بین المللی ریزپوشانی کافئین در ذرات هیدروژل به روش الکترواسپری جهت رهش آهسته به منظور دستیابی به هوشیاری بلند مدت با همکاری مرکز تحقیقات گیاهی و غذایی نیوزلند و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت.
دکتر بهروز قرآنی عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این باره گفت: در جامعه مدرن امروزی انجام عملیات ۲۴ ساعته یا کار شیفتی در مشاغلی نظیر حمل و نقل، بیمارستان ها، صنایع تولیدی، ارتش، هواپیمایی و بسیاری از خدمات دیگر غیر قابل اجتناب است لذا کارکنان نظامی، سربازان درگیر در عملیات مستمر و مداوم و نیز غیرنظامیانی نظیر رانندگان و کارمندان شبکار، معمولاً نیاز به هوشیاری و بیداری طولانی مدت دارند که این طرح برای رفع این نیاز برنامه ریزی و اجرا شده است.
مجری این طرح پژوهشی ادامه داد: تاکنون تحقیقات زیادی بر روی رهش کنترل شده ی ترکیبات دارویی، زیست فعال یا پروتئین ها انجام شده است که در اغلب آنها انواعی از روش های ریزپوشانی استفاده شده که مستلزم انجام مراحل زیاد، پیچیده و نیز استفاده از حلال های آلی هستند.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: در روش استفاده شده در این دستاورد پژوهشی، کافئین ریزپوشانی شده از اندازه ای کوچکتر در حدود ۳ میکرون نسبت به پژوهش های مشابه برخوردار است به صورتی که ذرات مورد نظر توسط مصرف کننده احساس نمی شود و از رهایش پایدار و مناسبی در ۲۴ ساعت از زمان مصرف برخوردار است.
قرآنی اظهار داشت: بدلیل اهمیت موضوع، محققین مختلفی در دنیا بر روی ریزپوشانی کافئین مطالعه و تحقیق کرده اند و در این زمینه روش های مختلفی ارائه شده است ولی مزیت این دستاورد پژوهشی در روش تولید ذرات ریزپوشانی شده از طریق تلفیق جریان برق و جریان هوا برای تولید ذرات هیدروژل حاوی کافئین می باشد.
مجری این طرح پژوهشی اضافه کرد: در پژوهش صورت گرفته، ذرات هیدروژلی تولید شده در ساختار پاستیل (به عنوان یک محصول شاهد) بکار گرفته شده است و نتایج بررسی های حسی نشان دهنده پذیرش محصول از سوی مصرف کننده می باشد.
وی گفت: کافئین ریزپوشانی شده با استفاده از این روش، می تواند توسط صنایع مختلف از جمله صنایع داروسازی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین ساختار هیدروژلی طراحی شده به عنوان الگو و پایه برای درون پوشانی غذاداروها و داروها قابل استفاده است.
انتهای پیام