عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دیدار نمایندگان ادیان آسمانی با رئیس نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت ۲۰۱۹

گالری عکس

در جلسه ای که روز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ با حضور اسقف اعظم سبوه سرکیسیان، نماینده ارامنه و دکتر اردشیر خورشیدیان، رییس انجمن موبدان تهران، در سالن شورای دانشگاه برگزار شد، در ابتدا دکتر جعفریان به معرفی پیمان گروه هشت و نشست مجمع جهانی سلامت پرداخت و گفت: هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت، ۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه در جزیره کیش برگزار می شود که میزبانی این نشست به دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها نماینده منطقه غرب آسیا واگذار شده است.
وی این نشست را دارای ۲۹ پانل، ۱۰۰ سخنران خارجی و ۸۰ سخنران داخلی دانست و تصریح کرد: 'ادیان و سلامت جهانی' یکی از پانل های این نشست خواهد بود که امیدواریم با همفکری و برنامه ریزی، بتوانیم نمایش مناسبی از حضور و فعالیت ادیان در کشور داشته باشیم.
رییس نشست منطقه ای ۲۰۱۹، سپس به حضور دانشجویان از دانشگاه های مختلف در این نشست اشاره کرد و گفت: با توجه به حضور جوانان، پانل ها به گونه ای طراحی شده تا فرصت کافی برای پرسش و پاسخ وجود داشته باشد تا آنها بهره بیشتری از نشست ببرند.
سپس دکتر نیکنام، هماهنگی و برنامه ریزی برای چنین نشست بزرگی را امری دشوار خواند و ضمن قدردانی از زحمات دکتر جعفریان گفت: با برنامه ریزی های دقیقی که برای نشست ها و جلسات انجام شده، قرار است پانل ادیان و سلامت جهانی در روز نخست این نشست برگزار شود.
دکتر نیکنام، موضوع 'تغذیه، طبیعت و آب و هوا از نگاه ادیان' را برای سخنرانی پیشنهاد کرد و افزود: در صورتی که این پانل بتواند نظر مخاطبین را به خود جلب کند، می توانیم امیدوار باشیم که در نشست های بعدی نیز برگزار شود.
در ادامه دکتر تکیان، دبیر نشست منطقه ای  مجمع جهانی سلامت ۲۰۱۹  با نوآور خواندن این پانل به اهمیت آن اشاره کرد و گفت: هدف از این پانل، بیان نگاه جامع ادیان به مقولات سلامت جهانی و نقش محوری دین در توسعه پایدار سلامت است. وی افزود: صلح و جایگاه ادیان آسمانی در تحقق آن به عنوان رکن بنیادین تحقق جامعه بهتر و سلامت محور می تواند به عنوان محور این پانل قرار گیرد و سپس به موضوعاتی همچون تغذیه، و آب و هوا به عنوان مثال های عملیاتی پرداخته شود. همچنین به دلیل اهمیت این پانل خاص، فضای نسبتا بزرگ و مناسبی را برای آن در نظر گرفته ایم. وی هم چنین عنوان پانل را بسیار جذاب و منحصربه فرد دانست و بر ضرورت ارائه سخنرانی های کلیدی و تاثیرگذار در این پانل تاکید کرد.
دکتر تکیان، این نشست را فرصتی برای نمایش توانمندی های نظام سلامت کشور به دانشمندان و سیاستگذاران پیشرو که از سراسر جهان شرکت می کنند و مقابله با ایران هراسی خواند و گفت: سخنرانی ها باید از یک هارمونی و انسجامی برخوردار باشد از این رو باید بسیار مراقبت کنیم تا سناریوی مناسبی را طراحی و اجرا نماییم.
سپس اسقف اعظم سرکیسیان، ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، نقش ادیان در سلامت جهانی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: شاید برای نخستین بار باشد که به ادیان با چنین رویکردی نگریسته شده و از این رو منحصر به فرد است.
وی همچنین به اهمیت تغذیه و مسئله آب و هوا و آلودگی آن اشاره کرد و افزود: در تلاشم تا سخنرانی کوتاه و مفیدی در این زمینه داشته باشم و همچنین از برخی دانشمندان، پژوهشگران و افراد تاثیر گذار ارمنی در این زمینه یادکنم.
پس از آن دکتر خورشیدیان، بر ضرورت فرهنگ سازی و آموزش به کودکان برای حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت: باید به کودکان آموزش داد تا هر حقی برای خود قائلند برای دیگران و محیط زیست نیز قائل باشند از این رو در نظر دارم تا در سخنرانی بیشتر به مسئله فرهنگ سازی بپردازم.
وی آب، خاک و آتش را از عناصر ارزشمند در میان ایرانیان خواند و گفت: مدیریت آب و هوا و دستیابی به فرهنگ لازم برای پاک نگهداشتن آنها از جمله مواردی است باید در سخنرانی به آن اشاره کنم.
در پایان این نشست مقرر شد، موضوعات سخنرانی با هماهنگی بیشتر و به منظور تبیین اهمیت و جایگاه سلامت در ادیان، انتخاب و ارائه شود.

خبرنگار: نسیم قرائیان
عکس: مهدی کیهان