عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: در مراسم چهارشنبه سوری کبریت و مواد آتش زا را از دسترس کودکان دور نگه داریم

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ فرزانه گشمردی افزود: هر سال مصادف با چهارشنبه آخر سال شاهد بعضی از اتفاقات در جامعه هستیم که گاها منجر به نقص عضو یا مرگ افراد می‌شود.
وی بیان داشت: در استفاده از مواد آتش بازی حادثه نه تنها ممکن است برای کسانی که از آن استفاده می‌کنند به وجود آید بلکه خطر در کمین کسانی که این مواد را درست می‌کنند نیز هست.
کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت بوشهر گفت: شدیدترین آسیب‌ها مربوط به صورت و چشم است که درمان آن بسیار طولانی بوده و ممکن است حتی تا ماه‌ها و سال‌های بعد ادامه داشته و منجر به تخلیه چشم  و یا نابینایی شود.
این کارشناس عنوان داشت: بیش از نیمی از آسیب دیدگان در هنگام آتش بازی دچار آسیب شده‌اندکه جراحت دست و پا بیشترین آسیب‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.
فرزانه گشمردی رعایت نکات ایمنی زیر را در چهارشنبه سوری جهت اجتناب از خطرات احتمالی ضروری دانست زیرا با رعایت این موارد می‌توان از این جشن دیرینه لذت برد.
۱)    از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال این‌ها چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر، کوچه و خیابان خودداری نماییم.
۲)    کبریت و مواد آتش زا را از دسترس کودکان دور نگه داریم.
۳)    از پارک اتومبیل در کوچه‌ها و معابر تنگ خودداری کنیم چرا که آتش بازی در نزدیکی وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختی هستند در صورت کمترین نشت و حتی در شرایط عادی این وسایل را مبدل به بمبی می‌کند که چاشنی انفجار آن کشیده شده است.
۴)    حتی الامکان درب محل‌هایی مثل انبارداری، زیرزمین، بالکن ، پشت بام و ... را که ممکن است فرزندتان ترقه‌ها و مواد محترقه و منفجره را در این محل‌ها نگه داری  کند قفل نموده و از رفت و آمد فرزندان خود به این مکان‌ها ممانعت کرده و این محل‌ها را روزانه مورد بررسی و تفحص قرار دهیم.
۵)    از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و برای چاشنی از الکل بر روی آتش جدا خودداری کنیم.
انتهای پیام/ ا.س- ۳۰۰۰