بانک چالشهای واقعی زیستی در کشور ایجاد شد
گستردگی کاربرد زیست فناوری (بیوتکنولوژی) در سال های اخیر به حدی رسیده است که اقتصاد، بهداشت، درمان، محیط زیست، کشاورزی، صنعت، تغذیه و سایر جنبههای زندگی بشر را تحت تاثیر داده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زیست فناوری یک دانش بین رشته ای است که با توجه به نوع فعالیت، ممکن است با حوزه هایی مانند مهندسی شیمی، پزشکی، کشاورزی، میکروبیولوژی، نانوتکنولوژی و غیره همپوشانی داشته باشد. از دانش زیست فناوری در حوزه های کشاورزی، تغذیه و زیست محیطی، به منظور اصلاح ژنتیکی گونه های گیاهی با هدف تولید محصولات با کیفیت بالاتر، تولید محصولات پروبیوتیک و مکانیزم های تصفیه بیولوژیک استفاده می شود.
این روزها از دانش زیست فناوری در کشور به عنوان یک علم ثروت آفرین و متحول کننده اقتصاد کشورها نام برده می شود. علمی ارزش آفرین با کمترین عوارض زیست محیطی. ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به کمک یک رویداد انگیزه محور تلاش کرده است، این علم جهانی و پرکاربرد را به دانشجویان معرفی کند و نوعی نقش یک هدایتگر تحصیلی را برای آنها بازی کند.
در واقع رویداد «ره زیست» از نقطه متفاوتی آغاز می شود. علاقه مندان برای ورود به این دوره نیازی به داشتن ایده یا تخصص خاصی در زمینه زیست فناوری ندارند. تنها شرط ورود به این مسابقه یا رویداد، داشتن علاقه و انگیزه و کنجکاوی ورود به حوزه زیست فناوری است.
در این رویداد تلاش شده است که با جمع آوری و ارائه قسمتی از مسائل واقعی و مورد نیاز کشور در حوزه زیست فناوری بستری فراهم شود تا علاقه مندان به این حوزه بتوانند علاقه و استعدادهای خود را پیدا کنند. دانشجویان رشته های مهندسی و زیستی می توانند در این رویداد شرکت کنند و مسیر آینده خود را رقم بزنند.
نخستین دوره رویداد رهزیست با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسفند ماه سال جاری با هدف هدایت دانشجویان رشته های مرتبط با زیست فناوری و آشنایی آن ها با چالش های کشور در این حوزه برگزار شد.
این رویداد یک مسابقه چهار ماهه است که بر مبنای برنامه ای مدون از کارگاه ها، دانشجویان را برای حل چالش های طراحی شده که رنگ و بویی از مسائل واقعی صنعتی دارند، آماده خواهد کرد. فراخوان رویداد ره زیست انتهای بهمن ماه اعلام شد و در نهایت با مشارکت ۵۵۰ نفری از دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور به ثبت رسید.
همچنین کارگاه های تخصصی این رویداد نیز با هدف آشنایی دانشجویان مهندسی با حوزه زیست فناوری با محوریت موضوعاتی همچون صنایع غذایی، مهندسی پزشکی، دام و طیور، پزشکی و دریا و با دعوت از اساتید بنام صنعتی و دانشگاهی برگزار شد.
پایان پیام/۲۳