عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

مرکز نوآوری مشترک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و بانک ملت به بهره‌برداری رسید

مرکز نوآوری مشترک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و بانک ملت به بهره‌برداری رسید

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سید احمد معتمدی در این آیین که در دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که در اولویت دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار دارد، تقویت بخش استارت‌آپ‌ها و نوآوری در دانشگاه است.
وی افزود: در سال گذشته سرمایه‌گذاری خوبی انجام شد و در حال حاضر مرکز نوآوری ابن سینا ۱۴۰ شرکت دانش‌بنیان، رشد و پیش‌رشد دارد و تلاش می‌کنیم این ظرفیت را تا ۲ برابر افزایش دهیم.
دکتر معتمدی بیان کرد: به دلیل کمبود فضای فیزیکی برای این برنامه، پیش‌بینی کرده‌ایم از ظرفیت و فضای دانشکده‌ها استفاده کنیم؛ استفاده از فضای دانشکده در این پروژه باعث عجین شدن آن با برنامه درسی می‌شود و به هدف خود که مهارت داشتن دانشجویان فارغ‌التحصیل دانشگاه است، خواهیم رسید.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر اولین دانشکده‌ای است که کار خود را آغاز می‌کند، البته دانشکده‌های دیگر نیز اعلام آمادگی کرده‌اند و این حوزه از بخش‌هایی است که ما از آن جواب گرفتیم و سعی کردیم مدل مناسبی را برای این کار در نظر بگیریم
در دکتر حسین حسینی تودشکی معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این‌که سیاست‌های این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری ایجاد ارتباط با صنایع است، از ارتباط این دانشگاه با بانک‌ها و صنایع مختلف خبر داد.
وی تصریح کرد: پیش‌تر جسته و گریخته و به صورت پروژه‌ای ارتباطاتی وجود داشته، ولی هیچ‌گونه مدلی که بتواند این ارتباطات را پایدار کند و دانشگاهیان بتوانند به طور موثر نیازهای صنایع را وارد پروژه‌های خود کنند، وجود نداشته است. در این امر شکل‌گیری مراکز نوآوری مشترک و حضور بخش‌های تحقیق و توسعه (R&D) صنایع در دانشگاه‌ها می‌تواند موثر باشد.
دکتر حسینی افزود: خوشحالم که امروز بگویم با چند شرکت و بانک توانستیم این تعامل را در مرکز نوآوری دانشگاه ایجاد کنیم. یکی از شرکت‌های معدنی، بانک آینده، بانک ملی و بانک ملت بخش تحقیق و توسعه خود را وارد دانشگاه کرده‌اند. با شرکت‌های حمل‌ونقل تعامل خوبی ایجاد کرده‌ایم و آن‌ها هم بخش R&D و بخش‌های راهبردی خود را در دانشگاه مستقر می کنند. فکر می‌کنم با جلساتی که طی چندماه گذشته با صنایع مختلف داشتیم، بتوانیم تعداد شرکا و حضور صنایع در دانشگاه را افزایش دهیم و از این طریق بتوانیم یک ارتباط موثر و پایدار با صنایع ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه‌هایی که بانک‌ها کار می‌کنند، دانشگاه بیشتر فعال بوده و در این حوزه دانشجویان ارتباط خارجی خوبی داشتند و توانستند برخی نرم‌افزارهای خود را به بانک‌های اروپایی بفروشند و در دانشگاه این اتفاق رخ داده است. فکر می‌کنم اگر بانک‌ها بتوانند خود را بین‌المللی کنند، بحث‌هایی مانند پالرمو و نگرانی‌هایی که وجود دارد، می‌تواند قبل از تبدیل شدن به یک معضل سیاسی حل شود. دانشگاه در حوزه بانکی پروژه‌های supportive اجرا می‌کند.
دکتر حسینی خاطرنشان کرد: امیدواریم در حوزه فعالیت‌های بانکی بتوانیم مرکزی ملی در دانشگاه ایجاد کنیم.
ل.م ۵۴