عمومی | دانشگاه محقق اردبیلی

برگزاری نشست ملی پژوهش های ادب عرفانی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها / افتتاح انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شعبه اردبیل

همزمان با برگزاری نشست ملی پژوهش های ادب عرفانی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شعبه اردبیل نیز در دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید علی اصغر میرباقری فرد رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران در نشست ملی پژوهش های ادب عرفانی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه گستره عرفان اسلامی بسیار وسیع است، گفت: عرفان اسلامی همه انسان ها را در بر می گیرد و موضوع عرفان اسلامی در زوایای همه جوامع بررسی می شود.
وی عرفان را همزاد با انسان دانست و افزود: جوهره اصلی عرفان این است که انسان به دنبال گمشده خود می گردد.
میرباقری فرد گفت: یکی از راه های مبارزه با تفکر سلفی و افراطی توجه به مسلمانانی است که در جای جای عالم پراکنده اند؛ چراکه این مسلمانان اهل اعتدال بوده و به اهل بیت(ع) ارادت ویژه دارند و به راحتی جذب این تفکرها ها نمی شوند.
مدیر قطب علمی تحقیق در متون حکمی و عرفانی تاکید کرد: عرفان ناب هیچ تعارضی با اسلام نداشته و بدعت نیست.
وی با اشاره به وضعیت موجود پژوهش های عرفانی در محیط های دانشگاهی و نظام آموزش عالی، گفت: با توجه به اینکه گستره پژوهش های عرفانی در کشور بسیار وسیع است، در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی عده زیادی در رشته های مرتبط فعالیت های علمی انجام می دهند.
سیدناصر اسحاقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز عرفان را توجه به هسته و باطن هر چیزی معرفی کرد و گفت: مکتب عرفانی اردبیل دارای دو مشخصه شیعی و اجتماعی بودن است که آنرا با سایر مکاتب عرفانی متمایز کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باید شیخ صفی الدین اردبیلی را قطب عرفانی منطقه بدانیم، افزود: شیخ صفی الدین اردبیلی برای ترویج عرفان خودش در کوچه و بازار به میان مردم رفت و این اجتماعی بودن عرفان شیخ صفی باعث شد که امروز بعد از ۴۰۰-۳۰۰ سال فرزندانش با جهاد برای نهادینه کردن آن عرفان اقدام کنند و تمدن نوین عصر جدید ایران را شکل دهند.
دکتر محمد حسن زاده رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی نیز ایجاد قطب علمی در حوزه علوم انسانی را مایه مسرت دانست و گفت: امیدواریم از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود.
گفتنی است در ادامه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شعبه اردبیل در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح شد.