عمومی | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

برای اولین بار در استان گلستان انجام شد؛ تولید قارچ‌های گانودرما و ترافل توسط دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرانک میرزایی دانشجوی مقطع کارشناسی رشته زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است که موفق شده برای اولین بار در استان گلستان، قارچ‌های گانودرما و ترافل را تولید نماید.

وی علاوه بر تولید قارچ‌های مذکور، در زمینه تولید انواع قارچ‌های خوراکی، صدفی، رنگی، دگمه‌ای، مورال، شیتاکه و … از سال ۱۳۹۴ فعال است.

وی با عنوان اینکه تولید قارچ گانودرما برای تهیه پودر قهوه، بیماران پوستی و تهیه مکمل دارویی کاربرد دارد افزود: هر کیلو از این نوع قارچ به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.

فرانک میرزایی درخصوص تولید قارچ ترافل گفت: این قارچ از خواص درمانی سرطان، پوکی استخوان، کمبود ویتامین A، برخوردار بوده و همچنین به عنوان داروی ضد سرطان کاربرد دارد. اسانس‌گیری و استخراج روغن نیز از دیگر کاربردهای قارچ ترافل است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان کلاله، معدن تولید قارچ ترافل در استان گلستان است و من همراه خانواده‌ام از سال ۱۳۹۴ در سالن‌های پرورش قارچ این شهرستان شروع به کار کردم، در این مدت، دو بار در انجام فعالیتم با شکست مواجه شدم، اما پس از تلاش‌های مجدد و شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه‌ام، موفق به تولید این نوع قارچ شدم.

وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۷ توانستم هر کیلو قارچ ترافل را با مبلغ ۵۷۰ هزار تومان به فروش برسانم ، البته برای اولین بار در زمینه صادرات هم موفق بودم به طوریکه محصولاتم را به کشور امارات و عمان صادر  و درآمد خوبی را کسب کردم.