تشخیص بیماری اوتیسم با استفاده از مدل ریاضی
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه ارومیه، اختلال طیفی اوتیسم (ASD) یک اختلال رشدی است که در ارتباطات و رفتار فرد تاثیر میگذارد. اگرچه اوتیسم در هر سنی میتواند تشخیص داده شود، ولی نشانههای آن در دو سال اول زندگی ظاهر میشوند. از آنجایی که اوتیسم به شدت در رفتار و ارتباط فرد با محیط افراد تاثیر میگذارد، تشخیص به موقع آن میتواند تاثیر به سزایی در روند درمان آن داشته باشد.
داده های fMRI، که با اندازهگیری سطح اکسیژن خون به دست میآیند، اطلاعات بسیار با ارزشی از عملکرد نواحی مختلف مغز در اختیار قرار میدهند. در این پژوهش، سریهای زمانی داده fMRI با استفاده از روش زمان - فرکانس به زیرباندهای مختلف تجزیه شده و سپس تغییرات آنها در زمانهای مختلف اندازهگیری شده و مدلسازی ریاضی شدند.
نتایج به دست آمده نشان داد که مدلهای افراد سالم و افراد مبتلا به اوتیسم از هم متفاوت هستند، لذا میتوان از آنها برای تشخیص افراد مبتلا به اوتیسم استفاده کرد.
نتایج این پژوهش در کنفرانس معتبر International Symposium of Telecommunication (IST)، که آذر ماه در مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد، در قالب مقاله ارائه شد و در فهرست مقالات برگزیده کنفرانس قرار گرفت.
گفتنی است این مقاله با موضوع تشخیص بیماری اتیسم با استفاده از مدلی ریاضی و با عنوان Diagnosing of Autism Spectrum Disorder based on GARCH Variance Series for rs-fMRI data توسط دکتر ماهرخ غنی شایسته عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه ارومیه و شادی سرتیپی و دکتر هاشم کلب خانی ارائه شده است.
ل.م ۵۴