عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

راه‌های توسعه همکاری دانشگاهی بین دانشگاه تبریز و دانشگاه قاضی ترکیه بررسی شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تبریز، دکترمیررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز، در این دیدار که به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: سابقه آموزش عالی در این خطه قدمتی بسیار دیرینه دارد که حدود ۸۰۰ سال پیش مجتمع دانشگاهی بین‌المللی تحت عنوان ربع رشیدی وجود داشت که در آن زمان در این مرکز به سه زبان زنده دنیا تدریس می شد و دانشگاه تبریز هم در امتداد این دانشگاه بین المللی و با این پیشینه درخشان به خواست عمومی مردم در سال ۱۳۲۶ با دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت علمی و آموزشی خود را آغاز کرده است.
وی ضمن معرفی ظرفیت‌های این دانشگاه در حوزه‌های مختلف افزود: دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیئت علمی و بیش از ۲۴ هزار نفر دانشجو، ۳۰۰ آزمایشگاه، یکی از دانشگاه‌های بین‌المللی و برتر کشور است.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با تاکید براینکه دراین دانشگاه استادان و دانشمندان برجسته بسیاری در حوزه‌های مختلف مشغول به تحقیق و تدریس هستند، یادآورشد: براساس اعلام پایگاه استنادی طلایه داران علم تامسون رویترز، امسال ۱۲ استاد دانشگاه تبریز در جمع یک درصد برتر پژوهشگران قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز آماده هر گونه توسعه همکاری علمی و آموزشی با دیگر دانشگاه‌های جهان و بویژه با کشورهای منطقه است، تصریح کرد: کشور ایران و ترکیه به خاطر داشتن تاریخ و فرهنگ مشترک به راحتی می‌توانند ارتباطات و همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف را توسعه دهند و در همین راستا دیپلماسی علمی نیز بهترین گزینه برای توسعه همکاری‌های مشترک است.
دکترابراهیم اوسلان رئیس دانشگاه قاضی کشور ترکیه نیز دراین دیدار خواستار توسعه همکاری علمی و آموزشی دو دانشگاه با توجه به ظرفیت های طرفین شد.
وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه قاضی یکی از بهترین و برترین دانشگاه های دولتی کشور ترکیه است که در سال ۱۹۲۶ در شهر آنکارا تاسیس شده است، تصریح کرد: از دانشکده‌های مهم آن می‌توان به دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی معماری، علوم تربیت بدنی، دارو سازی٬ اقتصاد٬ حقوق و مهندسی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه قاضی ضمن اعلام آمادگی همکاری مشترک با دانشگاه‌های منطقه و بویژه با دانشگاه تبریز افزود: با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک در زمینه های تبادل استاد و دانشجو، اجرای طرح تحقیقاتی، برگزاری دوره‌های مشترک می توان گام های عملیاتی موثری برداشت.
دکتر اصغر عسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز دراین دیدار بر ضرورت توسعه همکاری های مشترک در زمینه های مختلف از جمله برنامه حمایتی اراسموس پلاس، طرح مولانا، تبادل استاد و دانشجو، اجرای دوره های مشترک تاکید کرد.
وی در ادامه توسعه همکاری بین المللی را از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و افزود: این دانشگاه هم اکنون در عرصه بین المللی بسیار فعال بوده و هم اکنون با ۱۵۳ دانشگاه کشورهای مختلف جهان از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان، ژاپن، ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان، قبرس، و... قرارداد و تفاهم نامه همکاری امضا کرده و در اتحادیه های بزرگ بین المللی از جمله اتحادیه دانشگاه های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه های بین المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه های منطقه قفقاز(KUNIB) حضوری فعال دارد.
ل.س ۴۲/ ل.م ۵۴