عمومی | دانشگاه صنعتی امیرکبیر

آغاز هشتمین جشنواره بین‌المللی رباتیک

هشتمین جشنواره بین‌المللی رباتیک، هوش مصنوعی و اتوماسیون ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور مهندس نصرالله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و پروفسور جکی بالتز، رئیس فدارسیون بین‌المللی رباتیک (فیرا) اغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سروش صادق‌نژاد، رئیس کمیته ملی رباتیک جمهوری اسلامی ایران در افتتاحیه این جشنواره که در سالن همایش‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه هفت دوره میزبان رقابت‌های رباتیک و هوش مصنوعی بودیم، خاطر نشان کرد: با توجه به تجربه و فعالیتی که در این راستا داشته‌ایم، سال دیگر در مرداد ماه میزبان رویداد بزرگ بین‌المللی فیرا خواهیم بود.
وی با اشاره به این‌که جشنواره امسال در سه بخش مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران، اولین نمایشگاه صنعتی در حوزه رباتیک هوش مصنوعی و اتوماسیون و اولین رویداد فناوری و نوآوری کشور در طی سه روز برگزار می‌شود، افزود: مسابقات رباتیک در دو بخش دانشجویی و دانش‌آموزی پذیرای ۵۴۲ تیم بوده که از این میزان ۳۴۵ گروه پذیرفته شده‌اند و ۳۰۲ تیم در دو گروه دانش‌آموزی (۱۹۲ تیم) و دانشجویی (۱۱۰ تیم) به رقابت خواهند پرداخت.
وی اضافه کرد: در جشنواره بین‌المللی رباتیک هوش مصنوعی و اتوماسیون ایران مهمانانی از ۱۵ کشور جهان از جمله روسیه، استرالیا، چین، تایوان، آلمان، کره جنوبی، برزیل، مکزیک، ایتالیا، کانادا، اندونزی، ترکیه، افغانستان و لیتوانی حضور دارند. برخی از آنها نیز در جشنواره سخنرانی خواهد داشت.
صادق‌نژاد با اشاره به اینکه در برگزاری این جشنواره رویکرد فناوری و نوآوری در پیش گرفته شده و دانشگاه‌های برتر کشور از جمله دانشگاه تهران، صنعتی شریف، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران، شهید بهشتی و دانشگاه الزهرا همکاری داشته‌اند، اظهار کرد: همچنین در ۴ رویکرد آموزشی، مهارتی، کارآفرینی و تولید ثروت تاکید داشتیم که در این راستا مدرسه رباتیک امیرکبیر استانداردسازی آموزش را بر عهده گرفته است.
رئیس کمیته ملی رباتیک جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اهداف فضای دانش‌بنیان از جمله افزایش مهارتها، کارآفرینی و تولید ثروت در فضای رباتیک نیز تحقق پذیر است و امیدواریم که اهداف فوق در عرصه سخت‌افزاری نیز همچون حوزه نرم‌افزار محقق شود.
جشنواره بین‌المللی رباتیک، هوش مصنوعی و اتوماسیون ایران تا روز دوشنبه، ۱۳ اسفند ماه در نمایشگاه بین‌المللی تهران دایر خواهد بود.

***************
افزایش ۲ برابری شرکتهای دانش‌بنیان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال آینده

دکتر سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزاری هشتمین جشنواره بین‌المللی رباتیک، هوش مصنوعی و اتوماسیون ایران را بخشی از فعالیت آموزشی این دانشگاه دانست و گفت: طی چهار الی پنج سال ظرفیت شرکتهای دانش‌بنیان تحت پوشش ما از ۱۰ شرکت به ۱۴۰ شرکت افزایش پیدا کرده و سال آینده نیز این ظرفیت دو برابر خواهد شد.
دکتر سید احمد معتمدی در افتتاح هشتمین جشنواره بین‌المللی رباتیک، هوش مصنوعی و اتوماسیون ایران که امروز در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه میزبانی ۱۴۰۰ نفر و ۳۰۰ گروه کار دشواری است، خاطر نشان کرد: جشنواره امروز در مقایسه با اولین دوره برگزاری تغییرات زیادی کرده و فاصله بسیاری با اولین دوره دارد. سال آینده نیز میزبان مسابقات اصلی فیراکاپ خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره‌هایی بخشی از فعالیت آموزشی ما در دانشگاه است، اظهار کرد: در سرفصل‌های دروس کارشناسی بازنگری کردیم و بازنگری سرفصل‌های دروس ارشد و دکتری نیز در دستور کار قرار گرفته است. این از آن جهت است که به مهارت نوآوری و کارآفرینی توجه ویژه‌ای داریم و بر آن هستیم تا دانشگاه صنعتی امیرکبیر را جزو دانشگاه‌های نسل سه و ایفاکننده نقش در چرخه اقتصاد قرار دهیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر از فعالیت ۱۱۰ گروه دانشجویی و ۱۹۰ گروه دانش‌آموزی در جشنواره فوق خبر داد و گفت: هدف اصلی آن است که خروجی آموزش عالی کسانی باشند که به راحتی جذب بازار کار می‌شوند.
معتمدی خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه صنعتی کشور و با بیش از ۱۴ هزار دانشجو در برج فناوری ابن‌سینا نیز میزبان طرح‌های فعال ابتدا در مرحله پیش رشد و رشد و در مرحله بعد به عنوان شرکت دانش‌بنیان پذیرای طرح‌های دانش‌بنیان خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۴۰ شرکت تحت حمایت ما هستند، این در حالی است که طی ۴ الی ۵ سال گذشته تعداد واحدهای تحت پوشش از ۱۰ واحد به ۱۴۰ واحد افزایش پیدا کرده است و در برنامه سال ۹۸ نیز این ظرفیت به دو برابر خود خواهد رسید.
معتمدی در پایان گفت: با توجه به بحثی که درباره اقتصاد مقاومتی مطرح شده، مهمترین محور، اقتصاد دانش‌بنیان است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر نهایت تلاش خود را در این عرصه ارائه کرده و امیدوار است شرکت‌کنندگان جشنواره بین‌المللی رباتیک در آینده بتوانند در شکوفایی اقتصاد نقش‌آفرین باشند.

****************

معاون فناوری وزیر ارتباطات تاکید کرد
ضرورت سرمایه‌گذاری صنعت در حوزه رباتیک

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر این‌که مرزهای منافع ایران را دانش تعیین می‌کند، کشور را دارای ذخایر انسانی ماهر در حوزه رباتیک دانست و ابراز امیداوری کرد امکان تولید تست و به‌کارگیری صنعت رباتیک در دولت فراهم شود.
مهندس نصرالله جهانگرد در افتتاحیه هشتمین جشنواره بین‌المللی رباتیک، هوش مصنوعی و اتوماسیون ایران که امروز در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، با اشاره به نماد آرش کمانگیر در لوگوی این جشنواره، اظهار کرد: تیر در دستان آرش کمانگیر نماد دانش است و پرتاب تیر نیز به نشانه پرتاب دانش وجود آرش صورت گرفته است، هر جا افق دانش آرش کمانگیر نشان‌گذاری کند، مرز منافع ایران است.
وی خطاب به شرکت‌کنندگان در جشنواره رباتیک و با بیان اینکه منافع ایران را دانش شما تعیین می‌کند، یادآور شد: تمام کسانی که امروز دانش و فنی به این سرزمین اضافه می‌کنند، در حال گستراندن مرز منافع ایران هستند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، علم رباتیک را ترکیبی از بسیاری از رشته‌ها از جمله فیزیک، الکترونیک، مکانیک و نرم‌افزار مخابرات، سایبرنتیک و مسائل بیولوژیک و غیره دانست و تاکید کرد: علم رباتیک توسعه دست انسان در کنترل جهان مادی است؛ حالا چه به صورت نرم افزار و چه به صورت سخت افزار باشد.
جهانگرد، همچنین مرز دانش و کاربرد رباتیک را بی‌نهایت دانست و توضیح داد: با توجه به جذابیت این رشته، دارای نیروی انسانی خلاق در دانشگاه‌ها و مدارس هستیم، این در حالی است که ذخایر انسانی ماهر شرط اول و استراتژیک در این حوزه است.
وی ابراز امیدواری کرد که در دولت امکان تولید و تست و به‌کارگیری صنعت رباتیک بیشتر شود و به کاربردی‌سازی نیز نزدیک‌تر شود.
وی ضمن تاکید بر کاربرد علم رباتیک در حوزه‌هایی همچون معدن، کنترل مسائل آب، کنترل ترافیک و غیره، یادآور شد: سرمایه‌گذاری صنعت در این حوزه باید اتفاق افتد تا به دنبال آن شاهد شکوفایی بیشتر صنعت رباتیک باشیم، ضمن آنکه ظرفیت نمایشگاهی نیز به شکل‌گیری روابط عرضه و تقاضا در این عرصه کمک می‌کند.

***************
تخفیف ۵۰ درصدی به شرکتهای دانش‌بنیان برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی تهران

بهمن حسین‌زاده، سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در نیز در این مراسم حضور داشت و ضمن اشاره به امضای تفاهم‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر تخفیف ۵۰ درصدی به شرکتهای دانش‌بنیان برای حضور در نمایشگاه، خاطر نشان کرد: در رویدادهای مختلف فناورانه میزبان شرکتهای دانش‌بنیان خواهیم بود.