عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

وزیر آموزش و فرهنگ قبرس با رئیس دانشگاه شهید بهشتی دیدار و گفت‌وگو کرد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، در این دیدار، دو طرف در زمینهٔ‌هایی از قبیل همکاری‌های علمی، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های مشترک و ترغیب استادان و دانشجویان برای تبادل و همکاری علمی با دانشگاه‌های قبرس بحث و تبادل‌نظر کردند.
دکتر سید حسن صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی، ضمن خوشامدگویی به وزیر آموزش و فرهنگ قبرس گفت: امیدوارم این سفر بستر خوبی را برای گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی میان جمهوری اسلامی ایران و قبرس فراهم آورد و در آینده نزدیک از ثمرات آن بهره‌مند شویم.
وی با اشاره به موقعیت قبرس در منطقه اظهار داشت: کشور قبرس در شرق دریای مدیترانه علی‌رغم مساحت کوچک با برخورداری از یک موقعیت استراتژیک، از اهمیت زیادی برخوردار است.
دکتر صدوق به پیشینه تعاملات دو کشور قبرس و جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: روابط جمهوری اسلامی ایران و سرزمینی که قبرس در آن قرارگرفته قدمت بالایی دارد و همکاری علمی و فرهنگی بین دو کشور همواره وجود داشته، بی‌تردید این ریشه‌ها در وضعیت فعلی و گسترش تعاملات نیز تاثیرگذارخواهد بود.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی، تعاملات علمی و فرهنگی را یکی از عوامل استحکام‌بخش در روابط کشورها و دولت‌ها دانست و افزود: دانشجویانی از جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه جامع نیکوزیا که یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور قبرس است تحصیل می‌نمایند؛ رویکرد دانشگاه شهید بهشتی بر ایجاد و تعمیق روابط با دانشگاه بزرگ نیکوزیا است.
دکتر صدوق، با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه جامعی است که تمام رشته‌ها در سه حوزه مهندسی و فنی، علوم پایه و علوم انسانی را در برمی‌گیرد.
وی در پایان سخنان خود گفت: با توجه به اینکه «تعلیم، تربیت و آموزش»، حوزه تخصصی و مطالعاتی کوستاس چامپیائوریس، وزیر آموزش و فرهنگ قبرس است امیدوارم شناخت و اشراف وی بر حوزه آموزش، عاملی برای گسترش روابط علمی بین دو کشور باشد.
وزیر فرهنگ و آموزش قبرس نیز در سخنانی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه شهید بهشتی بر تعمیق و گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی با دانشگاه‌های معتبر قبرس تاکید کرد.
دکتر کوستاس چامپیائوریس با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌‌های علمی، تحقیقاتی با وزارت علوم گفت: امضای تفاهم‌نامه، فرصت همکاری خوبی بین دانشگاه‌های دو کشور را از طریق اعطای بورس، تبادل محقق، استاد و دانشجو، گسترش پروژه‌های تحقیقاتی مشترک با حمایت مالی اتحادیه اروپا یا دیگر منابع به وجود می‌آورد.
وی با پیشنهاد برگزاری دوره‌های مشترک و تبادل دوطرفه تجربیات و اطلاعات اظهار داشت: اعتقاددارم که امضای تفاهم‌نامه یا قرارداد برای شناخت زمینه‌های همکاری دوجانبه در آموزش عالی بسیار مهم است.
دکتر کوستاس چامپیائوریس با اشاره به درج اطلاعات دانشگاه‌های قبرس در وب‌سایت وزارت آموزش و فرهنگ گفت: در جمهوری قبرس ۸ دانشگاه وجود دارد که از این تعداد ۳ دانشگاه به‌صورت دولتی و ۵ دانشگاه به‌صورت خصوصی فعالیت می‌کنند.
وزیر فرهنگ و آموزش قبرس در انتها تاکید کرد: این دیدار در راستای گشودن افق‌های جدید بین دو کشور است، می‌‌دانیم که ایرانیان و یونانی‌‌ها دارای پیشینه تاریخی از گذشته هستند بنابراین امیدواریم که راهی برای همکاری درزمینه آموزش عالی پیدا کنیم.
در ادامه جلسه دکتر Georges رئیس دانشگاه‌‌های قبرس، با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه شهید بهشتی گفت: در جمهوری قبرس علاوه بر ۸ دانشگاه ۲ مرکز تحقیقاتی وجود دارد که توسط دولت حمایت مالی می‌شوند که یکی بر روی مهندسی و دیگری در ژنتیک و نورولوژی تمرکز دارد.
وی افزود: امضاء تفاهم‌نامه اولین قدم همکاری است، استفاده از چتر حمایتی اراسموس که پس از این نشست با همکاران خود در دانشگاه‌های قبرس در خصوص همکاری مشترک مشورت خواهیم کرد دومین قدم خواهد بود و تلاش جهت برقراری برنامه‌‌های مشترک در قالب اراسموس و یا پروژه‌‌های مشترک در قالب برنامه افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا گام بعدی در راستای همکاری‌های دوجانبه است.
ل.م ۵۴