دومین همایش ملی آب و سازه های هیدرولیکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، علی افروس ظهر امروز در دومین همایش ملی آب و سازههای هیدرولیکی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد، گفت: مسئله آب و خشکسالیهای چند سال اخیر و مسائلی از جمله رشد و افزایش جمعیت مصارف شهری، آبیاری اراضی کشاورزی مواردی هستند که ما را بر آن داشت تا در زمینه آب و منابع آبی پژوهشهای گستردهای را انجام دهیم .
وی افزود: اکنون دو سوم جمعیت جهان نگران وضعیت آب هستند و جهان کنونی و بهویژه کشور ایران در بحران بیآبی به سر میبرند. پیشبینیها نشان میدهد تا سه دهه آینده حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان دچار تنش بیآبی خواهند بود. اکنون ۹۰ درصد آب در اراضی کشاورزی مصرف میشود و مابقی آن به مصارف شرب و صنعت میرسد .
رئیس دومین همایش ملی آب و سازههای هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول خاطرنشان کرد: پیشبینیهای پژوهشگران در زمینه آب نشان میدهد که جهان در سال ۲۰۲۵ به مرز بحران کمبود آب خواهد رسید .
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و دبیر همایش نیز گفت: امروز صنعت آب کشور یکی از مهمترین صنایع کشور محسوب میشود که در آن با مسائل اساسی و حیاتی آب سروکار دارد و برنامهریزی همایشها و سمینارها باعث میشود که جهتگیری تحقیقات و پژوهشها به سمت سوی حل مسائل و مشکلات جامعه پیش رود .
سعید طاهریقناد در مورد محورهای همایش اظهار کرد: این همایش را حول سه محور کلیدی، محور آب و محیطزیست، بهره روری مصرف آب و محور هیدرولیک و هیدرولوژی برنامهریزی کردیم .
وی افزود: در رابطه با بحث آب و محیطزیست در دهه اخیر به واسطه پیشرفتهای صنعتی افزایش جمعیت و طرحهای توسعه کشاورزی حجم زیادی از آلایندههای شهری، کشاورزی و صنعتی وارد اکوسیستمهای آبی میشود و در واقع تهدیدها و خطراتی را برای ما ایجاد میکند؛ بنابراین مهار آب برای افزایش بهرهوری مصرف آب اجتنابناپذیر است .
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول تصریح کرد: در رابطه با محور بهرهوری مصرف آب ما در یک دهه اخیر به واسطه نزولات جوی با یک دوره ٔ خشکسالی که بعضاً در برخی فصول با جیرهبندی مصرف آب و کاهش آب اراضی زیر کشت مواجه بودیم. انتظاری که از مسئولان و مدیران اجرایی داریم این است که در برنامهریزی منابع آب، بحرانها و شرایط بیآب را در نظر بگیرند .
طاهریقناد افزود: در رابطه با محور هیدرولیک و هیدرولوژی که مبحث سازههای هیدرولیکی در این بخش قرار میگیرد؛ اگر بحث سازهها را به صورت منطقهای مطرح کنیم در شبکههایی مثل دز یا گتوند که از قدمت سازههای آن میگذرد، نیاز به یک بهسازی و نوسازی براساس اولویتهای تعمیراتی داریم .
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر نیز گفت: محیطزیست چالش است؛ ولی اولویت نیست. اگر بخواهیم محیطزیست را تقسیمبندی کنیم با سه بخش سروکار داریم بخش فیزیک یا شیمی بخش بیولوژیکی و بخش فرهنگ است .
احسان دریکوند اظهار کرد: در زمینه مصرف آب باید به توسعه پایدار توجه شود یعنی ما از منابع آبی استفاده کنیم؛ ولی این منابع را بهعنوان سرمایه برای آیندگان هم ذخیره کنیم .
وی افزود: حدود ۹۰ درصد مصرف آب در زمینه کشاورزی و هفت درصد آن در مصرف شرب و بهداشت و سه درصد برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد .
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر تصریح کرد: در بخش کشاورزی به صورت سنتی هدررفت آب زیادی داریم. در کشور ما بیش از ۵۰ درصد هدررفت آب برآورد شده که برای جلوگیری از مصرف بیرویه آب لازم است آبیاری سنتی به آبیاری صنعتی تبدیل شود .
دریکوند در بحث آب شرب عنوان کرد: طبق آمار جهانی هر فرد در روز به ۱۰۰ لیتر آب نیاز دارد این در حالی است که مصرف آب شرب در کشور ما به ازای هر فرد ۲۵۰ لیتر بوده و شهروندان باید در مصرف بهینه آب توجه بیشتری داشته باشند .