عمومی | دانشگاه تهران

برگزاری همایش چندجانبه‌گرایی در سیاست خارجی ایران؛ ظرفیت‌ها و راهبردها در دانشکده مطالعات جهان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به‌نقل از دانشکده مطالعات جهان ، همایش سالیانه انجمن ایرانی مطالعات جهان، امسال با عنوان «چندجانبه‌گرایی در سیاست خارجی ایران؛ ظرفیت‌ها و راهبردها» با همکاری موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا، ۵ اسفند ۱۳۹۷، در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
در افتتاحیه این همایش، دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان و رئیس انجمن ایرانی مطالعات جهان، دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و دکتر کنستانتین زاتولین، عضو دومای روسیه سخنرانی کردند.
دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان و رئیس انجمن ایرانی مطالعات جهان، ضمن خوشامدگویی به دکتر محمدجواد ظریف، شخصیت وی را وفادار، علمی و مدافع منافع ملی در شرایط پیچیده دوران کنونی خطاب کرد و گفت: «دانشگاهیان وقتی به محیط دانشگاهی وارد می‌شوند به خانه خود وارد شده‌اند و از هیاهوی جهان سیاست کمی فاصله می‌گیرند».
دکتر عاملی با بررسی چندجانبه‌نگری در مقابل یک‌جانبه‌نگری گفت: «یک‌جانبه‌نگری، محدودسازی رویکرد، ارتباط، ظرفیت و منابع است که در عین ورود کلان متغیرهایی مثل جهانی‌شدن و فضای مجازی، بر ابعاد چندجانبه‌نگری می‌افزاید و نوعی خودخواهی و محدودیت نگاه در آن وجود دارد».
دکتر عاملی افزود: «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از آغاز احترام به همه و پرهیز از سلطه بر همه بوده و هست و پیوسته در منطقه کمک به رفع سلطه بر کشورهای منطقه داشته است. در عین حال سیاست محوری جمهوری اسلامی ایران، مبارزه با نظام سلطه و نپذیرفتن سلطه شرق و غرب است. جمهوری اسلامی از آغاز، دو نه بزرگ به نظام سلطه شرق و غرب گفت که دکترین متفاوتی است».
پس از مراسم افتتاحیه، سخنرانی‌ها در شش گروه، به صورت سه نشست موازی در دو تالار حنانه و ایران دانشکده مطالعات جهان انجام شد.

برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.