عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

افتتاحیه سومین همایش ملی اثرات خشکسالی با شعار تقسیم عادلانه آب به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان برگزار شد

افتتاحیه سومین همایش ملی اثرات خشکسالی با شعار تقسیم عادلانه آب به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان همایش ملی اثرات خشکسالی با شعار تقسیم عادلانه آب با حضور دکتر قندالی رئیس سازمان امور عشایری کشور، دکتر احمد مرادپور معاون عمرانی استانداری لرستان، دکتر فریبرز عباسی رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور، دکتر مراد سپهوند رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، مدیران استانی، کارشناسان، پژوهشگران ،دانشجویان و کشاورزان به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان چهارشنبه ۸ اسفند جاری در سالن بانک صادرات خرم آباد برگزار شد.
مراد سپهوند رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در افتتاحیه این همایش با اشاره به پدیده خشکسالی به عنوان یکی از چالش های کلان و مهم بخش کشاورزی بیان داشت: امسال وضعیت بارندگی به لطف الهی دارای وضعیت مطلوبی است هرچند، داستان و حکایت خشکسالی به قوت خود باقی است  و پهنه وسیعی از  کشور همچنان در معرض خطر خشکسالی قرار دارد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: برگزاری  همایشها و کنفرانسهای علمی از جمله وظایف ذاتی مراکز پژوهشی دانشگاهی است؛ مضافا درباره معضل و بحرانی به نام خشکسالی در کشور، رسالت دانشگاهیان و  پژوهشگران است که تحلیل واقع‌بینانه و راه حل های راهگشا پیش روی مدیران و مجریان قرار دهند .
وی افزود: ما از مدیران استان انتظار داریم که در این همایش ها شرکت کنند که اگر خدای نخواسته بعداً باران نبارید و خشکسالی به وجود آمد کار به گله گذاری نکشد که مرکز تحقیقات در این زمینه وظیفه خود را انجام داده است.
وی گفت: اعتقاد ما این است که مرکز پژوهشی دانشگاهی لرستان به وظیفه خود عمل کرده و آمادگی این را دارد که در بحث مسائل در کشور در زمینه ارائه راهکار به بخش اجرا برای   رفع این معضل وارد عمل شود.
وی بیان ‌کرد: استان لرستان اولین استانی است که سند راهبردی مدیریت جامع خشکسالی استان را با ارائه  ۲۲۵ راهکار تدوین و ارائه نموده است و برگزاری این همایش اقدام دیگر مرکز در پرداختن به پدیده خشکسالی است.
این مسئول اذعان داشت: هدف از برگزاری این همایش، در حقیقت ایجاد وحدت رویه در بین کارشناسان و اندیشمندان درباره خشکسالی  است تا به زبان و  تحلیل مشترکی از پدیده خشکسالی دست یابیم  و ما در بین اختلاف نظر داریم و وظیفه ما است که این اختلاف نظرها را کمتر و به هم نزدیک تر کرده و راهکارهای ارائه شده را جمع بندی کنیم.
مراد سپهوند گفت: از مراکز پژوهشی و دانشگاهی انتظار کمک علمی و کارشناسی و کاربردی را داریم و خوشحال هستیم بخشی از اندیشمندان و کارشناسان مدیران را در یک مکان گرد هم آورده‌ایم که درباره معضل خشکسالی تبادل نظر کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در مجموع ۱۸۹ مقاله به این همایش رسیده که صد و یک مقاله آن پذیرفته و ۱۰۱ مقاله ۹۴ تای آن به صورت کتبی در اختیار حضار قرار دارد و هفت تای دیگر به صورت شفاهی ارائه خواهد شد.
دکتر سپهوند در پایان گفت: وضعیت امسال بارندگی در استان لرستان ۱۷۰ میلی متر می باشد که وضعیت مناسبی نیست و متوسط بارندگی در استان ۵۷۰ میلی‌متر معادل ۵ هزار و ۷۰۰ متر مکعب در هکتار آب در استان است.
احمد مرادپور معاون عمرانی استانداری لرستان سخنران دیگر این همایش با اشاره به تاثیرات وسیع پدیده خشکسالی از منظر اجتماعی و اقتصادی بیان داشت: برگزاری این همایش با هدف گردآوری نتایج تحقیقات اندیشمندان و کارشناسان در زمینه خشکسالی و پیوند آن با  نیازهای بخش اجرا است تا مدیران اجرایی از نتایج این تحقیقات به صورت کاربردی بهره مند شوند.
دکتر قندالی رئیس سازمان امور عشایری کشور سخنران دیگر این همایش افزود: خشکسالی را به چهار بخش آب و هوا، آب شناسی، کشاورزی و اجتماعی و اقتصادی می توان تقسیم کرد که اگر این چهار مقوله را بپذیریم که ما در کشور خودمان این چهار مقوله را در طول زندگی لمس کرده ایم .
وی گفت: به نظر می رسد تغییرات ایجاد شده  درباره خشکسالی از طریق روش های علمی قابل پیش بینی است؛ همانطور که می بینیم، در حال حاضر سمت و سوی بارندگی ها اخیرا تغییر کرده یعنی از برف به باران تبدیل و باران های با شدت کم به باران‌های رگبار و تبدیل شده است. این مسئول تصریح کرد: نیاز آبی گیاه ۲۵ درصد نسبت به اکنون افزایش پیدا کرده است و امروز این همایش ها و گردهمایی ها باید نسخه ای برای آینده باشد و لازم است برای  آمایش سرزمین  که ازحدود ۳۰ سال پیش تاکنون مطرح است اقدام جدی صورت پذیرد.
این همایش با ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی سخنرانان برگزیده آثار تحقیقاتی ادامه یافت و محورهای برگزاری این همایش در قالب پنل های تخصصی با حضور اساتید برجسته این رشته علمی پیگیری شد.