عمومی | دانشگاه صدا و سیما

دانشگاه صدا و سیما و ناجا در مسیر توسعه همکاری‌های علمی


نشست تعاملی « تحکیم و تعمیق امنیت اجتماعی و روانی اطمینان بخش در جامعه» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما در ابتدای جلسه، دکتر اردشیر زابلی زاده عضو هیات علمی این دانشگاه با اشاره به وجود معاونت راهبردی در نیروی انتظامی‌گفت: وظیفه این معاونت تعیین خط مشی راهبردی برای ناجا در سراسر کشور است که با همکاری دانشگاه‌ها و به خصوص دانشگاه صداوسیما صورت می‌گیرد.
وی افزود: در این نشست سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه صداوسیما و علامه طباطبایی مقاله‌هایی را در مورد امنیت اجتماعی و ضرورت فضای مجازی که رصد آن بر عهده ناجا است، ارائه می‌کنند.
امنیت اجتماعی ضامن امنیت کشور
در ادامه دکتر عباس اسدی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و فارغ التحصیل دانشگاه ارتباطات پاریس با موضوع « توسعه ظرفیت ها و قابلیت های شناسایی و روش های تشویق اذهان و افکارعمومی جامعه» گفت: بحث امنیت اجتماعی خیلی مهم است و در کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته و اگر در جامعه این مهم مورد توجه قرار نگیرد، روی سایر امنیت ها اعم از نظامی تاثیر خواهد داشت.
وی افزود: معنای تشویش اذهان عمومی و افکار عمومی در زمره آسیب های حوزه اجتماعی است که افکارعمومی را مورد توجه قرار می دهد.
اسدی اهمیت و ضرورت تحقیق را در گذرا بودن جامعه ایرانی عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به گذار و حرکت جامعه ایرانی از دوره‌های غربی، ملی و اسلامی، برخی ناپایداری‌های اجتماعی در جامعه را شاهد هستیم.
استاد علوم ارتباطات در پایان از وسایل ارتباط جمعی، رسانه‌ها و ارتباطات میان فردی به عنوان ابزارها و راه‌های ایجاد تشویش اذهان عمومی یاد کرد.
ارتباط معنادار فضای مجازی و امنیت اجتماعی
در ادامه دکتر جهاندار امیری عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما نیز در مقاله ای با عنوان « رصد مستمر تهدیدات  و  حضور فعالانه پلیس بر شبکه‌های فضای مجازی» گفت: یکی از وظایف پلیس ایجاد نظم و امنیت به عنوان نهاد پیشگیری از وقوع جرم است و در فضای مجازی برخورد با مجرمان از طریق پلیس فتا انجام می‌شود.
وی افزود: با توجه به رشد روزافزون بهره مندی از اینترنت، فضای مجازی یک تهدید و یک فرصت است که باید آن را رصد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما تصریح کرد: میان فضای مجازی با امنیت و احساس امنیت اجتماعی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد که نیاز به مطالعه دقیق و پایش مستمر علمی دارد.
ضرورت شناخت نیازهای اجتماعی
همچنین در این جلسه دکتر محمدقلی میناوند موضوع « رصد مداوم نیازهای انتظامی و امنیت فردی در جامعه از طریق افکار رسمی و روش علمی‌به منظور هدایت افکار عمومی» را ارائه کرد.
میناوند عبارت های "رصد"، "نیاز" و "شکاف" را بر مبنای امنیت فردی عنوان کرد و گفت: این موارد جزء منابعی هستند که برای بهبود کیفیت زندگی جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما درک جامعه هدف، توضیح و توصیف صادقانه و عینی مسایل جامعه را از جمله نیازهای اجتماعی نام برد و افزود: ویژگی‌هایی که در این مقاله ارائه می‌شود شامل محل جغرافیایی، درآمد ها، هزینه‌ها و ویژگی‌های محلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
خبرنگار دانشجو: سیدفرشاد رجائی فر