برگزاری نشست هماندیشی و بررسی سیاستهای حوزه بینالمللی دانشگاه رازی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست هماندیشی و بررسی سیاستهای حوزه بینالمللی دانشگاه، امروز دوشنبه ششم اسفند ماه ۱۳۹۷ با حضور دکتر اعلمیآلآقا، معاونین و مسئولان امور بینالملل دانشگاه و روسای دانشکدهها برگزار شد .
در این نشست، دکتر محمدابراهیم اعلمیآلآقا رئیس دانشگاه رازی، با اشاره به اثرگذاری حوزه بینالملل دانشگاهها در وضعیت رنکینگ آموزش عالی، اظهار داشت: ما علاقهمند به ارتقاء شاخصهای مختلف دانشگاه در راستای احیای حقوق و جایگه واقعی دانشگاه به ویژه در حوزه بینالملل هستیم .
وی دانشکدهها را موتور محرّکه دانشگاه دانست و گفت: هر یک از دانشکدهها در زمینههای تخصصی خود و متناسب با تفاهمنامههای صورت گرفته، با اعزام هیاتهایی نسبت به برقراری ارتباط و تعامل با کشورهای هدف اقدام کنند تا این رفتوآمدها منجر به شناخت دوجانبه از ظرفیتهای موجود گردد و روسای دانشکدهها در این راستا پیشقدم شوند .
دکتر اعلمیآلآقا حرکت در راستای دیپلماسی علمی را مورد تاکید قرار داد و افزود: تحقق وجهه بینالمللی دانشگاه تنها با جذب دانشجوی خارجی میسر نیست و همه دانشکدهها باید هویت بینالمللی شدن به خود بگیرند و در این راستا از هم سبقت بگیرند .
وی در ادامه خواستار معرفی نمایندگان هر دانشکده برای همکاری در بخش پرتال و نیز امور بینالملل شد و گفت:پرتال انگلیسی در معرفی دانشکده و دانشگاه موثر است و در این زمینه روسای دانشکدهها اقدام کنند و ترجمه انگلیسی محتواهای پرتال را با تایید دکتر زرافشانی ظرف ۱۰ روز آینده به انجام برسانند .
دکتر اعلمیآلآقا از طراحی پرتال جدید دانشگاه رازی خبر داد و گفت: پرتال لبه انعکاس تبلیغاتی دانشگاه است و هم اکنون پرتال جدید در دست طراحی است که نمونه اولیه آن نیز در دست بررسی میباشد .
وی تاکید کرد: ما علاوه بر جذب دانشجو باید به این فکر باشیم که همکاران ما مقالات مشترکی با خارج از کشور تنظیم کنند تا در سیستم رنکینگ ما اثرگذاری جدّی داشته باشد. همچنین پیشنهاد میشود امتیازاتی برای ارتقاء اعضای هیات علمی که دانشجوی خارجی میگیرند، در هیات ممیزه مطرح شود .
دکتر اعلمیآلآقا با بیان اینکه کلاسهای درس دانشجویان ایرانی و غیرایرانی در دانشگاه رازی تفکیکشدنی نیست، افزود: پذیرش دانشجویان غیرایرانی در مقطع کارشناسی نیز میتواند جزو برنامه باشد. همچنین از ظرفیت دانشجویان ارشد و دکترا برای آموزش زبان به دانشجویان غیرایرانی میتوان بهره گرفت .
در ادامه دکتر کیومرث زرافشانی مدیر امور روابط بینالملل دانشگاه رازی، با بیان اینکه سیاست نظام در قبال دانشجویان غیرایرانی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، افزود : تعیین تکلیف زبان نگارشی پایاننامههای دانشجویان غیرایرانی و شفافسازی پرداخت شهریههای آنها، ایجاد شورای پایاننامه برای دانشجویان خارجی، تجلیل از دانشجویان خارجی برتر و برگزاری مراسمهای فرهنگی و تفریحی برای دانشجویان غیرایرانی از دیگر مواردی بود که دکتر زرافشانی بدان اشاره کرد .
دکتر زرافشانی همچنین توصیه کرد که در پایاننامهها مشاور راه دور تعریف شود چراکه بار مالی ندارد و بزرگترین دستاورد آن کمک به چاپ مقالات است .
دکتر سالمیان مدیر امور تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی در این نشست، اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، تدریس در دانشگاه باید به زبان فارسی باشد اما استثنائاتی برای برخی از پردیسهای بینالمللی لحاظ شده است .
وی گفت: پایان نامه دانشجویان غیرایرانی حسب تشخیص استاد راهنما میتواند به زبان انگلیسی یا فارسی باشد اما فقط برای دانشجویان رشته عربی امکان نگارش آن به زبان عربی فراهم شده است .
همچنین دکتر فرهاد دانشنیا رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی و راهبردی دانشگاه در تعقیب منافع ملی اظهار داشت: باید نشستهای با حضور تمام ذیمدخلان در استان برگزار شود و نماینده وزارت خارجه نیز در تمام جلسات بینالملل دانشگاه رازی حضور یابد .
وی تبلیغات موثر، توانمندسازی بخشهای مختلف و فراهم کردن زیرساختها را امری مهم در جذب دانشجوی غیرایرانی دانست و تاکید کرد: استان کرمانشاه به جهت سنخیت و قرابتهای فرهنگی، مرزی و... باید بازیگر اول جذب دانشجوی عراقی باشد و اگر این مهم تحقق نیافته باید آسیب شناسی شود و دانشگاه یک برنامه منسجم راهبردی برای این مساله داشته باشد .