برگزاری "نخستین نشست تخصصی بررسی فرصتها و چالشهای کشاورزی استان کرمانشاه" در دانشگاه رازی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نخستین نشست تخصصی بررسی فرصت ها و چالش ها صبح امروز ششم اسفند ۱۳۹۷ به همت انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مهندس مراد شیخ ویسی رئیس نظام مهندسی کشاورزی، دکتر صفری معاون بهبود تولیدات گیاهی، مهندس شهاب خوشخوی مدیر مرکز رشد و فناوری پارک علم و فناوری استان کرمانشاه و همچنین دکتر شهاب قاضی رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی و جمعی از اساتید و کارکنان و دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سالن سمینار شماره یک دانشکده کشاورزی برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر شهاب قاضی رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی هدف از برگزاری این نشست تخصصی را یافتن چالش ها و ایجاد فرصت ها در بخش کشاورزی دانست.
دکتر قاضی بیان داشت: چالش های زیادی در بخش کشاورزی، آب، خاک، تولیدات، صادرات و واردات در کشور وجود دارد که دانشجویان و انجمن های علمی با هماهنگی و همکاری مدیران گروه های آموزشی دانشکده باید پیگیر این چالش ها باشند و فرصت ها و راهکارهای جدیدی ایجاد کنند.
وی گفت: با تشکیل این نشست های تخصصی و برنامه ریزی دراز مدت باید جلوی اتفاقات و چالش ها ناگهانی قبل از اینکه خسارت بیشتر وارد کند را گرفت.
خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه گزارشی از وضعیت کشاورزی استان کرمانشاه، میزان بارندگی و همچنین دامپروری استان کرمانشاه ارائه داد.
وی گفت: استان کرمانشاه پتانسیلهای خوبی در بخش کشاورزی دارد اما با وجود این پتانسیل محدودیت هایی از جمله میزان بارش کم و نوسانات بارش ها که گاهی به صورت سیلاب ظاهر میشود نیز در این بخش وجود دارد.
شهبازی خاطرنشان کرد: بخش دامپروری استان کرمانشاه از پتانسیل بسیار خوبی برخوردار است که از نقاط قوت آن میتوان به برخورداری از نیروهای متخصص در پرورش دام طیور و وجود واحدهای مدرن پرورش دام طیور دام در استان کرمانشاه اشاره کرد.
شهبازی با بیان اینکه دانشگاهها امکان استفاده از مراکز علمی و تحقیقاتی در استان را فراهم کردند، گفت: کارخانجات شیر و خوراک دام بیش از ظرفیت هایی است که ما در استان داریم که امکان توسعه این پتانسیل را به ما میدهد.
شهبازی گفت: پتاسیل شرایط متنوع اقلیمی در استان باعث شده است انواع مختلف دام ها را در منطق گرمسیری، سرد سیری و معتدل پرورش دهیم و همچنین وجود مراتع گسترده با تنوع گیاه و تامین علوفه در استان کرمانشاه باعث شده است که نیاز به واردات دام در این استان از بین رود.
در ادامه مهندس مراد شیخ ویسی رئیس نظام مهندسی کشاورزی به فعالیتها و همچنین وظایف سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه پرداخت.
دکتر صحبت اله بهرامی نژاد عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی نیز در ادامه در خصوص مسئله شناسی راهبردی توسعه استان کرمانشاه، توسعه کشاورزی ایالات ویکتوریای استرالیا، آمار جهاد کشاورزی سال ۹۶ و برنامه پنچ ساله جی ار دی سی استرالیا و همچنین تجربیات شخصی خود مطالبی ارائه داد.
در پایان شهاب خشوشخو گزارشی از وضعیت فعالیت های کشاورزی در مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه را ارائه داد.
شایان ذکر است در پایان، از دکتر خسرو شهبازی، دکتر مراد شیخ ویسی، دکتر بهرامی نژاد و مهندس خوشخوی تقدیر به عمل آمد.