سازماندهی دانش و توسعه برنامهها؛ راه برونرفت از وضعیت سنتی دانشگاه
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ کارگاه خلاقیت و کارآفرینی با هدف توسعه علم داده و نقش آن در ایجاد فرصتهای شغلی با مشارکت بنیاد نخبگان استان فارس، دانشگاه شیراز و مجمع خیّران فارس برگزار شد.
در این کارگاه، حبیب شریف؛ رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: این بنیاد بنا بر ضرورت ایجاد اکوسیستم کارآفرینی در شیراز برنامههای متعددی با محوریت کارآفرینی و نو ارزشآفرینی طراحی و اجرا میکند.
وی افزود: ۲۵۰۰ دانشگاه و مراکز آموزشعالی در کشور در حال فعالیتاند که اکثر آنها از نوع نسل اول هستند. در چنین شرایطی نباید توقع داشت که زیستبوم کارآفرینی توسط خروجی این دانشگاه به راحتی شکل بگیرد.
شریف با بیان اینکه اختلاف معناداری میان تولید علم در دانشگاهها و جامعه و صنعت وجود دارد، ادامه داد: در دانشگاههای نسل اول، دانشجویان تنها در آزمایشگا هها به فعالیت مشغولند و مهارتهای لازم برای راهاندازی کسبوکار نوپا را فرا نگرفتهاند؛ بنابراین امکان راهاندازی شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای استارتآپی را بعد از فراغت از تحصیل نخواهند داشت.
رئیس بنیاد نخبگان فارس اضافه کرد: ایجاد فرهنگ کارآفرینی یکپارچه در دانشگاه بر پایه سازماندهی دانش و توسعه برنامهها، فعالیتهای فرارشتهای، ایجاد دفاتر انتقال فناوری و سازوکارهایی جهت گفتمان با محیط بیرونی دانشگاه، تنوع در منابع مالی دانشگاه فراتر از بودجه دولتی و بالاخره ایجاد رشتهها و انجام تحقیقات میانرشتهای، راه برونرفت از وضعیت سنتی فعلی دانشگاهها است.
لازم به ذکر است، این کارگاه با عنوان «کارگاه آموزشی توسعه علم داده و نقش آن در ایجاد فرصتهای شغلی» در راستای اجرای طرح جامع اکوسیستم کارآفرینی فارس و با هدف توانمندسازی دانشجویان به منظور ایجاد روحیه کارآفرینی و ایجاد دانشگاه نسل سوم برگزار شد.