«همایش ملی انقلاب اسلامی؛ کارآمدی، فرصتها و چالشها» برگزار میشود
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل ازدانشگاه تبریز، حجتالاسلام دکترسعید علیزاده دبیر اجرایی همایش ملی انقلاب اسلامی با بیان اینکه برگزاری این همایش در سطح ملی میتواند سرآغازی برای فعالیتهای علمی در گام دوم انقلاب اسلامی باشد، اظهارداشت: با شروع دهه پنجم انقلاب برگزاری چنین همایشی در سطح ملی، منطقهای و بین المللی، فرصت خوبی را برای تبیین دستاوردهای انقلاب مهیا خواهد کرد.
وی با تاکید براینکه برگزاری این همایش گامی است در راستای تمدنسازی نوین اسلامی که یکی از شاخصهای مورد اشاره مقام معظم رهبری است، یادآورشد: این همایش ملی میتواند در سایه بیانیه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب منجر به فعالیتهای علمی در این رابطه شده و آذربایجان را پیشگام در تحقق منویات مقام معظم رهبری کند.
رئیس دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز با بیان اینکه از استانهای سراسر کشور مقالاتی برای شرکت دراین همایش ارسال شده و این استقبال چشمگیر باعث شده، برگزاری دورههای بعدی همایش در سطح ملی و بیناللملی برگزار شود، اضافه کرد: با برگزاری این همایش و ادامه، دانشگاه تبریز به عنوان قطب علمی تدوین مسایل انقلاب و تبیین علمی و پژوهشی مسائل انقلاب اسلامی خواهد بود.
وی در ادامه کاربردی کردن مقالات و محتوای ارائه شده در همایش را از جمله دیگر اولویتهای مهم این همایش بیان کرد و افزود: مقالات منتخب و برگزیده در مجلات علمی و پژوهشی چاپ شده و طبق هماهنگیهای انجام شده با سازمانهای مرتبط، نتایج این همایش در مجامع علمی و دانشگاهی و همچنین سازمانها و نهادها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
حجتالاسلام دکترعلیزاده با بیان اینکه بی گمان انقلاب اسلامی ایران مهمترین پدیده سیاسی اجتماعی قرن بیستم است که اعجاب و تحیّر صاحبنظران را برانگیخت و اندیشمندان را بر آن داشت تا از منظرهای مختلف آن را مورد مداقه قرار دهند، گفت: باگذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بررسی کارآمدی نظام برآمده از آن میتواند نتایج و دستاوردهای انقلاب را نمایان سازد.
وی درادامه افزود: در همین ارتباط نیز دانشگاه تبریز به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران و آغاز دهه پنجم انقلاب همایش ملی انقلاب اسلامی؛ کارآمدی، فرصتها و چالشها را همزمان با میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار میکند.
رئیس دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز یادآور شد: از این رو علاوه بر بررسی مولفهها و شاخصهای کارآمدی، به مقوله فرصتها وچالشهای پیشروی نیز توجه میشود تا از رهگذر آن به افقهای جدیدی برای رسیدن به آرمانها و ارزشهای انقلاب دست یابد.
در ادامه دکترحسین احمدی سفیدان دبیر علمی همایش ملی انقلاب اسلامی؛ کارآمدی، فرصتها و چالش ها در دانشگاه تبریز گفت: حدود ۲۰۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد ۱۵۲ مقاله پذیرفته شده که بخشی از این مقالات در قالب سخنرانی، پوستر و چاپ در مجموعه مقالات در روز همایش ارائه خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با بیان اینکه ۴۹ نفر از استادان متخصص دانشگاههای کشور در حوزه علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و جامعه شناسی سیاسی در کمیته علمی همایش حضور داشته و داوری مقالات را بر عهده داشتند، افزود: مقالات برگزیده این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام Isc نمایه خواهد شد.
وی با بیان اینکه محورهای اصلی این همایش در دو حوزه گفتمان انقلاب اسلامی و مسئله کارآمدی در ۲۴ زیر محور و گفتمان انقلاب اسلامی؛ فرصت ها و چالش ها در ۴۹ زیر محور انتخاب شده است، تصریح کرد: محورها با توجه به نیاز روز جامعه کشورمان بوده که دراین خصوص مقالات ارزشمندی در محورهای مختلف به دبیرخانه واصل شده است، که در برخی مقالات راهکارهایی با توجه به این محورها ارائه شده که میتواند چالشها را به فرصت تبدیل کند.
دکتراحمدی سفیدان با بیان اینکه «گفتمان انقلاب اسلامی و کارآمدی» یکی از محورهای اصلی این همایش است، گفت: این محور اصلی شامل زیرمحورهایی چون «مشارکت سیاسی، کارآیی و اثربخشی دولت، انقلاب اسلامی و توزیع قدرت، انقلاب اسلامی و حقوق شهروندی، انقلاب اسلامی و حاکمیت قانون، انقلاب اسلامی و قانونگذاری، انقلاب اسلامی و پاسخگویی، انقلاب اسلامی شفافیت، انقلاب اسلامی و عدالت، انقلاب اسلامی و حوزه عمومی» است.
وی با اشاره به اینکه «گفتمان انقلاب اسلامی، فرصتها و چالشها» محور دوم دیگر این همایش است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی و مردمی بودن نظام، انقلاب اسلامی و ایدئولوژی، پیشرفتهای علمی، انقلاب اسلامی و جوانان، انقلاب اسلامی و امنیت، انقلاب اسلامی و وحدت ملی، انقلاب اسلامی و خودکفایی، انقلاب اسلامی و تمدنسازی، انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی، انقلاب اسلامی و هنر، انقلاب اسلامی و جهانی شدن، انقلاب اسلامی و سیاست هویت، انقلاب اسلامی و مبارزه با تروریسم، انقلاب اسلامی و تحریم، انقلاب اسلامی و فضای مجازی، انقلاب اسلامی و چالش نسلی، همگرایی یا واگرایی کشورهای اسلامی، موازیکاری نهادهای فرهنگی، موازیکاری نهادهای نظارتی، انقلاب اسلامی و اشتغالزایی از جمله موضوعات مورد نظر در این محور اصلی است.
به گفته وی همایش ملی انقلاب اسلامی با هدف پرداختن علمی به کارنامه چهل ساله انقلاب اسلامی و با محوریت «گفتمان انقلاب اسلامی و مسئله کارآمدی و گفتمان انقلاب اسلامی؛ فرصت ها و چالش ها» برگزار خواهد شد.
ل.س ۴۲/ ل.م ۵۴