عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

شاخص h-index دانشگاه سمنان از عدد ۴۰ عبور کرد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل ازدانشگاه سمنان،  دکترسعدالدین با اعلام این خبر گفت: این شاخص در حال حاضر به عنوان بهترین معیار موجود در ارزیابی علمی مقالات پژوهشگران به کار برده می شود و میزان تاثیر گذاری آنها را در پیشبرد علم نشان می دهد.
وی با بیان اینکه دانشگاه سمنان همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه پنجم فعالیت خود در تمامی عرصه ها به موفقیت های چشمگیری نائل شده است، افزود: شاخص h-index کسب شده اعضای هیئت علمی و فارغ التحصیلان این دانشگاه، از عدد ۴۰ عبورکرده است که این موفقیت افتخاری در حوزه علمی و پژوهشی است .
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سمنان پروفسور نیما امجدی و دکترمحمد همت اسفه را از جمله این افراد اعلام کرد و گفت: در آینده نزدیک تعداد زیادی از پژوهشگران دانشگاه سمنان بهh-index  بالای چهل خواهند رسید.
دکترسعدالدین ادامه داد: معاونت پژوهشی و فناوری برای ارتقای این شاخص در پژوهانه اعضای هیات علمی دارای شاخص h بالا حمایت می کند .
وی با اشاره به شاخص i۱۰-index  گفت: این شاخص تعداد مقالاتی را می شمرد که حداقل ۱۰ بار مورد استناد قرار گرفته اند که پژوهشگران دانشگاه سمنان در حال حاضر دارای مقالات متعددی هستند  که از منظر این شاخص در جایگاه مطلوبی قرار دارند اما باید تلاش کنیم در کنار آن تعداد ارجاعات مقاله‌ها نیز افزایش یابد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سمنان به دیگر دستاوردهای پژوهشی این دانشگاه همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: معرفی ۱۰ نفر از استادان پراستناد دانشگاه از منظر شاخص های کیفی و تعداد ارجاعات بالا از میان اعضای هیئت علمی و فارغ التحصیلان دانشگاه یکی از برنامه‌های جدید این معاونت است که در این لیست نام دو نفر از بانوان هیئت علمی نیز به چشم می‌خورد که این امر نشان دهنده حضور فعال بانوان در انجام امور پژوهشی و فناوری است .
وی قرار گرفتن نام سه نفر از استادان دانشگاه سمنان به عنوان پژوهشگران یک درصد پراستناد دانشگاه سمنان براساس شاخص های ISI – ESI را یکی دیگر از افتخارات مهم چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد و از اضافه شدن دکترمحمد همت اسفه به این لیست به عنوان یکی از فارغ التحصیلان یک درصد پراستناد دانشگاه سمنان خبر داد .
دکترسعدالدین با بیان اینکه در آینده‌ای نزدیک شاهد قرارگرفتن افراد بیشتری در لیست پژوهشگران یک درصد پراستناد خواهیم بود، گفت:  سیاست دانشگاه حمایت همه جانبه برای بالا بردن سطح کیفیت مقالات و دستاوردهای پژوهشی است و در همین راستا حمایت مادی و معنوی از پژوهشگران پراستناد جمله اقدامات است .
وی افزود: دانشگاه سمنان برای توسعه فعالیت‌های پژوهشی، امکانات، تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های پژوهشی، تقویت و توسعه دفتر ارتباط با صنعت هم‌‌سو با سیاست‌های بالادستی و تصمیمات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تلاش می‌کند.
دکترسعدالدین تاکید کرد: باید به دنبال علم نافع باشیم که معضلات و مشکلات جامعه ما را در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره حل و فصل کند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه سمنان، رصد کردن وضعیت شغلی فارغ التحصیلان دانشگاه را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و افزود: در سال جاری برای نخستین بار پس از شناسایی تعدادی از فارغ التحصیلان شاخص دانشگاه سمنان، در مراسمی از این افراد تجلیل شد که  به منظور گسترش انگیزه کارآفرینان فارغ التحصیل شاخص دانشگاه این برنامه به شکل گسترده‌تری دنبال خواهد شد .
دکترسعدالدین، از دانشگاه سمنان به عنوان یک دانشگاه مسئله محور با رویکرد حل معضلات پیش روی جامعه و صنعت، همراه با نفوذپذیری و ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناوری برجسته یاد کرد و خواستار همراهی سازمان‌ها، صنایع و سایر نهادها در این خصوص با ارائه مسائل و چالش‌های پیش رویشان شد .
وی در پایان خاطرنشان کرد: قرارگرفتن در ردیف دانشگاه های برتر کشور به عنوان یکی از مهمترین اهداف پیش روی دانشگاه ترسیم شده است که امیدواریم با همت و تلاش روزافزون، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران و دانشجویان گرانقدر این دانشگاه تحقق یابد.
ل.س۴۲/ل.م۵۴