سومین نشست ارتباط صنعت با دانشگاه
سومین نشست صاحب نظران ارتباط صنعت با دانشگاه برگزار شد ... مشروح:
رویکرد اصلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اصلاح ساختارها
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اصلاح ساختارهای موجود گفت: اخیرا اقداماتی برای اصلاح ساختارها در دانشگاه آغاز شده است و ما در تلاش هستیم که در ساختار جدید به منظور همکاری بیشتر با صنعت انعطاف پذیری بیشتری داشته باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر سیداحمد معتمدی در سومین نشست صاحب نظران ارتباط صنعت با دانشگاه با اشاره به مدل همکاری این دانشگاه با صنعت، افزود: بر نحوه اجرای این همکاری نظارت داریم ولی بهترین ناظر آن کارفرمایان هستند . در صورت هر گونه اختلالی در این ارتباط سعی در برطرف کردن چالش هستیم.
وی با بیان اینکه در این همکاری دانشجویان نیز مشارکت دارند، اظهار کرد: ما مرتبا در حال تحول در مدل های همکاری با صنعت هستیم ولی به این نکته نیز اعتقاد داریم که باید ساختارها اصلاح شود.
معتمدی با اشاره به اشکالات موجود در ساختارهای دانشگاه ها و دستگاه هایی چون وزارت علوم با تاکید بر اینکه ما اصلاح ساختار را از خودمان آغاز کردیم، ادامه داد: کلیه ساختارهای کشور اعم از اقتصادی، اجتماعی، صنعتی، وزارت علوم و دانشگاه ها نیاز به اصلاح ساختار دارند که خوشبختانه در این زمینه اقداماتی اجرایی شده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در جلسه ای با ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور داشتیم گزارش هایی از اصلاح ساختارها ارائه شد، یادآور شد: ساختارهای موجود در کشور مربوط به دانشگاه های نسل اول است در حالی که دانشگاه ها به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم در حال حرکت هستند تا بتوانند در اقتصاد نقشی را ایفا کنند.
معتمدی با بیان اینکه در این زمینه ما تجربیات خوبی کسب کردیم، خاطر نشان کرد: با اقداماتی که صورت گرفته میزان قراردادهای صنعتی ما در سال های اخیر ۲.۵ برابر شده است ضمن آنکه تعداد شرکت های دانش بنیان پذیرش شده از ۱۶ شرکت به ۱۳۷ شرکت افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در اصلاح ساختار در تلاش هستیم که در اجرای امور انعطاف پذیری لازم را داشته باشیم، اضافه کرد: هر بخش صنعتی دارای ساختار و شرایط خاصی را دارد و با برنامه ریزی های مناسب می توان با استفاده از توانمندی های کشور اقدام به رفع نیازها کرد.
معتمدی با اشاره به پرتاب ماهواره پیام با بیان اینکه این پرتاب از جهاتی موفق و از جهاتی ناموفق بوده است، تاکید کرد:ما توانایی ارسال ماهواره تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری را داریم و می توانیم ماهواره ای بر اساس استانداردهای بین المللی طراحی کنیم و این امر نشان می دهد که در هر جایی که حاکمیت و نظام اراده کند به اهداف دست یافته ایم.
***************
راه اندازی دومین برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر از راه اندازی برج فناوری شماره ۲ در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکترحسین حسینی تودشکی در سومین نشست صاحب نظران ارتباط دانشگاه و صنعت با بیان اینکه در این دانشگاه مدلهای جدید از ارتباط تعریف شده است ابراز امیدواری کرد که این مدل ها بتواند ارتباط منسجمی میان دانشگاه با صنعت ایجاد کند.
وی تبدیل دانشگاه به نسل های سوم و چهارم را برنامه های راهبردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نام برد و یادآور شد: در این راستا تعامل اثرگذار با صنعت و دانشگاه، ارتفا سطح رفاه اجتماعی و درخشش در سطح بین المللی و همکاری با دانشگاه های بین المللی اولویت گذاری کردیم که در این زمینه حوزه های اولویت دار ما شامل "آب"، "محیط زیست"، "سلامت"،"انرژی" و "ایمنی " است.
تودشکی با تاکید بر اینکه بر این اساس در سال های اخیر سعی شده تا ارتباط موثری با صنایع برقرار کنیم، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن برج فناوری شماره ۲ را در سال آینده راه اندازی می کنیم که این امر نشان می دهد که برنامه های دانشگاه به سمت رفع نیازهای صنعتی حرکت می کند.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در عین حال تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف نیازمند تغییر در زیر ساخت ها و ذهنیت اعضای هیات علمی است.
***************
راه اندازی مرکز تحقیق و توسعه لاستیک بارز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مدیر عامل شرکت بارز با اشاره به راه اندازی مرکز تحقیق و توسعه این شرکت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: علاوه بر آن اقدام به راه اندازی مرکز نوآوری با حضور فارغ التحصیلان نخبه دانشگاهی کردیم و از هر ایده دانشگاهی و غیر دانشگاهی در حوزه های مرتبط حمایت می کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر اخوان در سومین نشست صاحب نظران ارتباط دانشگاه با صنعت با بیان اینکه این شرکت از سال های گذشته همکاری نزدیکی با دانشگاه ها داشته است، افزود: بر این اساس این شرکت همکاری نزدیکی با اساتید دانشگاه ها و به ویژه دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشته است.
وی نتیجه این همکاری را تبدیل این شرکت به پیشرفته ترین و به روزترین شرکت در حوزه لاستیک و تایر دانست و ادامه داد: رویکرد اصلی این شرکت همکاری با دانشگاه ها است که این رویکر منجر به کسب موفقیت هایی شده است.
مدیر عامل شرکت تایر سازی از طراحی و ساخت ۴ محصول جدید در این شرکت خبر داد و افزود: این محصولات در روز ۱۲ اسفند ماه رونمایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن در شرایط سخت تحریمی کشور موفق به دریافت استاندارد برای ۴ مدل محصول تولیدی این شرکت شدیم.
وی همچنین به راه اندازی واحد تحقیق و توسعه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد و گفت: این واحد تا پایان اسفندماه جاری در این دانشگاه راه اندازی و این اقدام منجر به کم شدن فاصله میان دانشگاه با صنعت می شود.
اخوان خاطر نشان کرد: هدف اصلی ما بهره مندی از نیروهای تحصیلکرده نخبه است از این رو ما از هر ایده دانشگاهی و غیر دانشگاهی در حوزه لاستیک و تایر حمایت خواهیم کرد.
مدیر شرکت تایر بارز یکی از زمینه های تحقیقاتی این شرکت را پلیمر نام برد و اظهار کرد: تاکنون با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر پروژه های تحقیقاتی بسیاری در این حوزه اجرایی کردیم.
وی کشورهای پیشرو در حوزه فناوری را کشورهایی دانست که در این زمینه سرمایه گذاری می کنند و خاطر نشان کرد: ما تا زمانی که در این زمینه وارد نشویم نمی توانیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.