عمومی | دانشگاه فرهنگیان

لزوم بومی سازی آیین نامه و شیوه نامه ترفیع و تعیین تکلیف اساتید متناسب با ویژگی های خاص این دانشگاه

دومین نشست صمیمی اساتید و اعضای هیئت علمی با رییس دانشگاه فرهنگیان و اعضای هیئت رئیسه پیرامون تبدیل وضعیت اساتید، پایه سنواتی، شیوه نامه ارتقاء و ترفیع و اعمال مدارک اعضاء شنبه ۲۷ اسفند ۹۷ در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد. در همین راستا اعضای هیئت رئیسه در گفتگو با اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه بر نیاز به استاد در دانشگاه فرهنگیان و بومی سازی آیین نامه و شیوه نامه ترفیع و تعیین تکلیف اساتید متناسب با ویژگی های خاص این دانشگاه تاکید کردند.

دکتر علی نژاد: اساتید ودانشجو معلمان را رکن رکین دانشگاه فرهنگیان هستند

دکتر علی نژاد اساتید و دانشجو معلمان را رکن رکین دانشگاه فرهنگیان دانست و بیان کرد: دانشجومعلمان به عنوان معلمان فردا، میراث دار رسالت انبیا و اسطوره های خدمت به بشرند و باید تمام تلاش خود را برای آموزش خوب زیستن و خوب ساختن به دانش آموزان معطوف سازیم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کار اساتید، معلم پروری است بر این نکته تاکید کرد: با توجه به ویژگی های خاص دانشجویان در دوران رشد و الگوهای متعددی که در پیرامون آن ها وجود دارد ،اساتید می توانند در قالب الگوهای ارزنده برای آنان ظاهر شوند.
وی در ادامه ارتقاء سطح سواد دانشجو معلمان در زمینه های بهداشت، تربیت بدنی و زیست دانشجویی را از ضروریات دانست.

همچنین در ادامه دکتر علی نژاد پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان را مورد تاکید قرار داد.

وی افزود: سطح کیفیت خدمات دانشجویی به دانشجو معلمان در سال ۹۷ ارتقا یافته و در سیاست گذاری های این معاونت بسیاری از برنامه های سال ۹۷ با هدف ایجاد نشاط دانشجومعلمان برگزار شد.

دکتر روشندل: انتظار داریم مسائل مرتبط با تربیت معلم از جمله اساتید به صورت ویژه دیده شود

در این نشست معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به فاصله دانشگاه با استاندارد نسبت دانشجو به استاد، گفت: در این برهه از زمان دانشگاه به اعضای هیئت علمی نیاز دارد و بازنشستگی آنان به کیفیت آموزشی ضربه خواهد زد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، با بیان اینکه دانشگاه با دو وجه، واقعیت های کنونی تربیت معلم و بحث چارچوب های قانونی روبرو است، اظهار کرد: انتظار داریم با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حمایت از دانشگاه فرهنگیان، مسائل مرتبط با تربیت معلم از جمله اساتید به صورت ویژه دیده شود.

وی با اشاره به تشکیل کمیته ویژه ای برای تخصیص پایه های سنواتی با حضور نمایندگان اساتید و اعضای هیئت علمی، افزود: همچنین پرونده اعضای هیئت علمی ممهور برای اعمال مدارک به هیات ممیزه ارسال شده و پرونده کسانی که احکام آنان هنوز مهر نشده است بررسی و اگر شامل منع قانون بازنشستگی (بالای ۵۰ سال) نباشند انجام می شود.

دکتر روشندل در ادامه به تلاش برای بومی سازی آیین نامه ترفیع و ارتقاء اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان با رویکرد تسهیل گری اشاره و خاطر نشان کرد: در چارچوب قوانین و در شرایط برابر، اولویت جذب اساتید با معلمان آموزش و پرورش و ماموران آموزشی است.

وی از نظر خواهی از گروه های آموزشی برای مشارکت اعضای گروه های آموزشی و مدیران در انتخاب مدیران گروه خبر داد و با اشاره به حق انتصاب مدیران گروه ها از سوی رییس دانشگاه بر اساس  قانون جامع مدیریت دانشگاه ها، گفت: در یک فرایند دموکراتیک و پس از نظر خواهی از اعضاء، از میان منتخبین و بر اساس شاخص های تعیین شده مدیران گروه برگزیده شدند.

دکتر محمدی: اساتیدی مجرب تر از کسانی که سابقه معلمی داشته باشند برای تربیت معلم نیست

دکتر محمدی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، با اشاره به پیگیری پرونده اعضای هیئت علمی خاطر نشان کرد: همچنین در بحث آمایش دانشگاه ها و تعطیلی برخی دانشگاه ها، بر استفاده از ظرفیت این دانشگاه ها برای دانشگاه در حال توسعه فرهنگیان در راستای پاسخگویی به مطالبات رهبر معظم انقلاب در خصوص این دانشگاه تاکید شد.

وی با اشاره به افزایش رشد پذیرش دانشجو و نیاز به استاد در این دانشگاه، گفت: اساتیدی مجرب تر از کسانی که سابقه معلمی داشته باشند برای تربیت معلم نیست.

دکتر محمدی با بیان اینکه وزارت علوم نیز به دنبال راهکاری برای حل مسئله استادان است، اظهار کرد: پیگیری و تلاش همگی ما برای این مسئله می تواند راهگشا باشد.

حجت الاسلام و المسلمین دادگر: به دلیل تفاوت پروند ها، نمی توان نسخه واحد و مطلقی برای انها ارائه کرد / لزوم دسته بندی  مسائل مربوط به اساتید برای ارائه و پیگیری

در بخش دیگری از این نشست، حجت الاسلام و المسلمین دادگر مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با تاکید بر لزوم تفکیک مسائل مرتبط با اساتید، خاطر نشان کرد: در بحث پرونده اساتید برخی موارد مشترک و غالب اساتید با ان مواجه هستید و برخی نیز شامل مورد خاصی هستند که لازم است مسائل براساس دسته بندی ها ارائه و پیگیری شوند.

وی اضافه کرد: به دلیل تفاوت پروند ها، نمی توان نسخه واحد و مطلقی را برای انها ارائه کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دادگر با بیان اینکه اساتیدی که سابقه مدرسی در تربیت معلم داشته باشند، حجت بالغه و قابل دفاع هستند، اظهار کرد: براساس انعکاس مطالبات و پیگیری استادان ۱۷ استان به بیت رهبری و تاکید رهبر معظم انقلاب، بنا بود مسئله دانشگاه خاص دیده شده و حل شود که امیدواریم به دستور ویژه و متمم ارسال شده درصد کمی از پروند ها باقی می مانند.

وی با بیان اینکه حرکت دانشگاه با وجود مسائل رو به رشد است، اظهار کرد: کار خود را با عزت و افتخار انجام دهید، قدر فعالیت در دانشگاه فرهنگیان را بدانید و کار را برای خدا انجام دهید.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تاکید بر آمادگی دفتر نهاد برای پیگیری مسائل اعضای هیئت علمی، ابراز امیدواری کرد: با عزم جدی، تدبیر، دغدغه و پیگیری کار به سامان برسد.

دکتر طاهری نیا:لزوم توجه به سیاست های نوین و امتیازات پژوهشی در اصلاحیه آیین نامه ترفیع

دکتر طاهری نیا معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان دغدغه اعضای هئیت علمی را از اولویت های مدیریت دانشگاه برشمرد و گفت: هرچه همکاران امیدف انگیزه و آرامش بیشتری داشته باشند، عملکرد بهتر و مطلوبتری خواهند داشت.

وی با اشاره به همت رییس دانشگاه و لزوم همراهی اساتید برای رفع این مسئله، ابراز امیدواری کرد: با رفع دغدغه ها شاهد حضور پررنگ و موثر در عرصه پژوهشی باشیم.

دکتر طاهری نیا با اشاره بر لزوم تحلیل آیین نام ترفیع و ارائه پیشنهاد و شاخص ها بر اساس شرایط خاص این دانشگاه به وزارت علوم، تصریح کرد: توجه به سیاست های جدید معاونت پژوهشی از جمله اعطاءامتیاز به چاپ مقاله در نشریات علمی و ترویجی داخلی دانشگاه، افزایش امتیاز مقالات ترویجی، ارائه تسهیلات متفاوت در حوزه گرنت های اعضای هیئت علمی و ... در بومی سازی و ارائه آیین نامه پیشنهادی باید مد نظر قرار گیرد.

دکتر کچوئیان: دانشگاه فرهنگیان نیاز دارد تا هیئت ممیزه و جذب اعضای هیئت علمی خود را داشته باشد

دکتر کچوئیان سرپرست معاونت نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت، با تاکید بر وظیفه مسئولان در پیگیری و اعطاء حقوق همکاران، گفت: در کنار حقوقی که مطالبه می شود تکالیفی امده است، که حضور با انگیزه سرکلاس، استفاده از شیوه های نوین تدریس (روزآمدی) و رضایتمندی دانشجویان( ارزیابی دانشجویان از اساتید و تدریس) از جمله این مطالبات است.

وی با اشاره به تشکیل بانک اطلاعاتی، برای جایگزینی ها در سطوح مختلف و دیگر موارد، بر همکاری و همراهی اساتید و اعضای هیئت علمی در استان، پردیس ها و مراکز برای انجام امور، تاکید کرد.

دکتر کچوئیان با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان نیاز دارد تا هیئت ممیزه و جذب اعضای هیئت علمی خود را داشته باشد، اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان نیز مانند دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت با توجه به ویژگی هایش می بایست راهکار و آیین نامه اجرایی مستقر در این دانشگاه را داشته باشد.

دکتر خاکی: در ضریب حقوقی هیات علمی هیچ تفاوتی میان افراد نیست

در ادامه دکتر خاکی معاون طرح و برنام و توسعه منابع، با اشاره تلاش های انجام شده برای تعیین تکلیف پرونده های اساتید در دوره های مختلف، گفت: با اهتمام مدیریت دانشگاه در این خصوص و همراهی اساتید و پیگیری مسائل در مراجع مختلف باید کار را به پیش برد.

وی با اشاره بر نظارت بخش طرح و برنامه بر اجرای قوانین، خاطر نشان کرد: در ابتدای هرسال توسط هیئت وزیران ضریب حقوقی هیات علمی ابلاغ می شود و هیچ تفاوتی میان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها نبوده و حق جابه جایی، کاهش و افزایش آن وجود ندارد.

دکتر خاکی ادامه داد: ما نمی توانیم معیارهای وزارت علوم را تغییر دهیم و باید برای ارتقاء و تبدیل وضعیت آیین نامه های مخصوص خود را داشته باشیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که برای اعطائ پایه با مدراک دکتری بود، گفت: برای حل مشکل پایه کسانی که مدرک دکتری داشته اند باید برای اعطائ ۸ پایه بخشی از ان به صورت سنواتی و بخشی به صورت پایه علمی به انان تعلق گیرد.

معاون طرح و برنامه و توسعه منابع خاطر نشان کرد: سعی خواهد شد برای صدور بخشنامه ها، بحث مستند سازی اجرا و به زودی عملیاتی شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه کوشیده است، در خصوص جانبازان به وظایف خود عمل کند، گفت: متاسفانه بخشی از امور در حوزه وزارت علوم و سایر بخش ها با ممنوعیت روبرو است.

دکتر خاکی با اشاره به مشکلات مصوبه ۹۳، خاطر نشان کرد: عدم ابلاغ مصوبه ۹۳ از سوی هیات امناء، عدم ثبت آن در حوزه نظارت و عدم تایید ان از سوی سازمان بازنشستگی از مسائل پیش رو برای بهره برداری لازم از این مصوبه بود و بهترین کار در این خصوص تایید حکم هیئت علمی ست.

وی بخشنامه جدید بازنشستگی ۳۰ سال سابقه و یا ۶۵ سال سن و نیز منع اعمال مدارک افراد بالای ۵۰ سال را از دیگر موارد پیش رو دانست و با اشاره به مذاکرات و پیگیری برای حل مسئله بازنشستگی افراد و اعمال مدارک ابراز امیدواری کرد: با کاهش دغدغه های استادان بتوانیم دانشجو معلمان خوبی برای حضور در کلاس های درس تربیت کنیم.