احیای کودکان جزیی از یک تلاش اجتماعی به منظور برخورداری از بالاترین میزان بقا و بهبود کیفیت زندگی
در راستای اجرایی سازی ماده ۲۴ کنوانسیون (معاهده نامه حقوق کودک ) و بر اساس محتوای بسته خدمتی سلامت کودکان، کار گاه آموزشی احیاء پایه در کودکان با حضور پزشکان و کارشناسان شاغل در حوزه معاونت بهداشت در دو دوره آموزشی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ،زهره حسینی رئیس اداره سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت گفت: عملیات احیای قلبی ریوی سریع میتواند میزان بقای عمر ناشی از ایست قلبی را در کودکان بهبود بخشیده و برابر مستندات معتبر منجر به برگشت موفق خود بخودی گردش خون و وضعیت عصبی کودک آسیب دیده تا بیش از ۷۰ در صد موارد گردد.
وی عنوان کرد:زنجیره حیات در کودکان شامل پیشگیری،عملیات احیای پایه، دسترسی سریع به سیستم پاسخگویی اورژانس، احیاءپیشرفته و مراقبت های جامع بعد از ایست قلبی بوده که سه حلقه اول آن کمک های اولیه پایه یا احیای پایه کودکان را تشکیل می دهدو حلقه اولیه این زنجیره (پیشگیری) مهم ترین اقدام در کاهش مرگ و میر کودکان بویژه به دلیل سوانح وحوادث است.
وی در ادامه بیان داشت: در شیرخواران (کودکان کوچکتر از یکسال)، علت اصلی مرگ عوارض ناشی از نارس بودن، ناهنجاریهای مادرزادی و سندرم مرگ ناگهانی شیر خواران می باشد و در کودکان بزرگتر از یک سال مصدومیت ناشی از سوانح و حوادث علت اصلی مرگ را به خود اختصاص می دهد و هرچه سن کودکان بیشتر می شود نسبت مرگ ناشی از سوانح و حوادث عدد بزرگتری را شامل می شود.
وی عنوان کرد: بنا بر این حلقه پیشگیری و توانمند سازی والدین برای مراقبت کودک خود یک رکن اساسی بقا در گروه سنی زیر ۵ سال و ۵ تا ۱۷ سال است.
گفتنی است که اداره کار گاه به صورت عملی و کار در گروه های کوچک و متوسط یاد گیری انجام شد که در آن شرکت کنندگان با استفاده از مانکن احیاء و مولاژهای آموزشی نحوه معاینات کودکان، مراحل و گام های احیاء قلبی ریوی در کودکان و اقدامات اولیه در فرو رفتگی جسم خارجی در راههای هوایی و عملیات نجات بخش را تمرین کردند.
a