عمومی | دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

برگزاری جلسه ی هماهنگی راه اندازی کانون های سلامت محله در لنده + عکس


با توجه به اهمیت تسریع در روند تشکیل و راه اندازی کانون های سلامت محله جلسه ی هماهنگی و توجیهی راه اندازی کانون های سلامت محله مطابق با نظام نامه ی جامع سلامت، برای کارشناسان و بهورزان در شبکه بهداشت و درمان لنده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده؛ معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: معاونت اجتماعی باید بتواند با تلاش در جهت تغییردر باور مدیران از یک سو و از سوی دیگر تغییر و ارتقای سطح سواد و فرهنگ سلامت آحاد جامعه ، تامین و حفظ سلامت را، به مثابه ی امری اجتماعی در آورد.

دکتر کرامت اله زندی قشقایی با بیان اینکه در زمینه هایی مانند تربیت نیروی انسانی، توسعه ی مراکز بهداشتی درمانی، احداث بیمارستان ها و تهیه ی تجهیزات و داروها، اقدامات قابل توجهی صورت گرفته، اذعان کرد: اما سیستم های بهداشتی ، درمانی در دو بستر یا محور اساسی ، یعنی؛ هماهنگی های بین بخشی و مشارکت های مردمی، دارای نقصان های اساسی بوده که نیازمند فعالیت های جدی و تاثیر گذار می باشد" .

وی اظهار داشت: بر اساس این نگرش، امروزه سلامت محصولی عمومی و برآمده از تلاشی همگانی تلقی می شود و علاوه بر وزارت بهداشت و ساختارهای وابسته به آن ، ادارات ، سازمان ها، ۹نهادهای مختلف دولتی و عرصه ی عمومی جامعه و تک تک شهروندان و اقشار جامعه ، در دستیابی و حفظ آن، دخیل می باشند.

دکتر زندی سپس به شرح خلاصه ای از دو ساختار عمده ای که نقشی بسیار تاثیر گذار در امر اجتماعی کردن سلامت دارند ، یعنی؛   کانون های سلامت محلات و خانه های مشارکت مردم پرداخت و تاکید کرد: تا با پیگیری و مساعدت هرچه بیشتر زمینه های تشکیل و راه اندازی هرچه سریع تر آن ها را فراهم آورند، تا از این طریق ،  مداخله ی شهروندان در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های سلامت محور در سطح تمامی محلات فراهم گردد.

به گفته ی معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان ، " کانون های سلامت محلات "  و  " خانه های مشارکت مردم " ، به عنوان ابزار ها و مکانیزم هایی موثر و کارآمد در امر اجتماعی شدن سلامت و ایجاد روحیه ی مسئولیت پذیری و مطالبه گری مردم می توانند در تحقق اهداف نظام سلامت در استان  نقش بسیار مهمی را ایفا نموده  و موجب  نقش آفرینی آحاد و اقشارگوناگون اجتماعی در افزایش سلامت فردی، اجتماعی، مقبولیت برنامه ها، پروژه های سلامت محور و نهادینه شدن آن ها در بطن جامعه شوند.

به گزارش وب دا؛ در پایان موضوعات معرفی نظام نامه ی جامع سلامت و تشریح ساختار، وظایف و اهداف و انتظارات کانون های سلامت محلات توسط طیبه نظری کارشناس سلامت اجتماعی معاونت اجتماعی و مسئول برنامه کانون سلامت محلات، برای حاضرین ارایه گردید.