مصاحبه با معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه
با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر محبی معاون محترم دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فسا و نیز تشکر از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید:
۱- لطفا خودتان را معرفی کنید و در صورت صلاحدید شرح کوتاهی از سن، شهرتولد، رشته تحصیلی و ... را بیان نمایید .
با سلام و احترام. محمد مهدی محبی هستم. متولد ۱۳۵۸، فسایی و رشته تحصیلی بنده عمران گرایش ژئوتکنیک است.
۲- سابقه تدریس و حضور و فعالیت در معاونت دانشجویی و فرهنگی را بیان کنید.
بنده از سال ۱۳۸۸ با مدرک کارشناسی ارشد در دانشگاه فسا جذب شدم. پس از چند ترم تدریس( همراه با مسئولیت امور دانشجویی از بدو شروع به کار در دانشگاه)، مامور به تحصیل گردیدم. اندکی بعد از ابتدای ترم جاری و پس از اتمام دوره دکتری، مسئولیت سرپرست معاونت دانشجویی و فرهنگی به بنده محول گردید.
۳- لطفا مهمترین فعالیت های حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی را بطور خلاصه بیان نمایید.
حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی گستره بسیار وسیعی دارد و در مورد دانشجویان عزیز، به جز موارد مستقیم آموزشی و پژوهشی، سایر امور ایشان مربوط به این معاونت است.
۴- چه اقدامهایی در سال تحصیلی گذشته توسط شما در خصوص بهبود وضعیت دانشجویان در حوزه وظایف مربوط به معاونت دانشجویی و فرهنگی(خوابگاهها، تغذیه، تسهیلات دانشجویی، فعالیتهای فرهنگی و...) انجام شده است؟
با توجه به اینکه مسئولیت معاونت در اواخر مهر ماه به بنده واگذار شد، در ترم گذشته اکثر زحمات را دوستان قبل از من متقبل شده بودند. با این وجود حیطه دانشجویی و فرهنگی، میدان کار مداوم است. بنابراین اهم موارد پیگیری شده عبارتند از:
۱-برگزاری جشنواره ورزشی پاییزه
۲-برگزاری مسابقات بین دانشگاهی شهرستان فسا(یادواره شهید مرتضی جاویدی)
۳-پیگیری جهت تخصیص وام دانشجویی به نحوی که تعداد دانشجویان متقاضی وام که نتوانستند از آن بهره مند شوند به زیر ۱۰ نفر رسید.
۴-تعامل نزدیک با شورای صنفی دانشجویان و مشارکت دادن ایشان در امور مربوطه
۵-سعی در نظام مند کردن بودجه های تخصیصی به فعالیتهای فرهنگی – دانشجویی با توجه به برنامه های سالانه ارائه شده از سوی گروهها، تشگل ها و انجمنهای دانشجویی
۶-برگزاری جشنواره حرکت درون دانشگاهی . شرکت در جشنواره حرکت کشوری
۷- برگزاری اردوی زیارتی مشهد مقدس
۸- فسخ قرارداد پیمانکار بوفه های خوابگاه ها و دانشگاه با توجه به نارضایتی دانشجویان و جایگزین کردن پیمانکار جدید.
۹- پیگیری برای تخصیص بودجه اضافی برای تغذیه دانشجویان با توجه به افزایش تعداد قابل توجه دانشجویان استفاده کننده از سلف سرویس در سال تحصیلی جاری نسبت به سال تحصیلی قبل
۱۰- تشکیل شورای فرهنگی دانشگاه و فعال تر شدن نسبی این شورا
۱۱- تشکیل شورای ورزش دانشگاه و مصوبات موارد ورزشی در بالاترین سطح دانشگاه
۱۲- فعال سازی کمیته صیانت از عفاف و حجاب در دانشگاه با تاکید بر رویکرد ارشادی و ایجابی
۱۳- استفاده از خدمات مشاوره آقای دکتر ایمانی فر (روانشناس) و به ویژه برگزاری چندین کارگاه جهت دانشجویان ورودی جدید.
۵- چه اقدامهایی در سال تحصیلی آینده می خواهید انجام دهید؟
با یاری پروردگار متعال به دنبال جذب خیر و نیز سرمایه گذار برای فعالیتهای زیر هستیم:
-احداث سالن ورزشی
- احداث خوابگاه دانشجویی
- احداث رستوران مکمل
- احداث تصفیه خانه فاضلاب
همچنین با همت دوستان دفتر فنی دانشگاه، ان شاءالله در آینده نزدیک با راه اندازی ساختمان کتابخانه، فضای مناسبی جهت فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی به دانشجویان گرامی اختصاص می یابد که می تواند در ترغیب دانشجویان به جنب و جوش و پویایی بیشتر موثر واقع شود.
۶- به مشکلات دانشجویان که به این حوزه مربوط می شود چگونه رسیدگی می شود و اولویتها با کدام مورد است؟
در هر کدام از حوزه ها ( تغذیه، بهداشت، امورخوابگاهها، مشاوره دانشجویی، رفاه و ...) چنانچه دانشجویان پس از مراجعه به کارشناس مربوطه و نیز مدیر مستقیم واحد، کماکان مشکلی داشته باشند، به طور مستقیم به بنده مراجعه می کنند.
مسلما مواردی که مربوط به تعداد بیشتری از دانشجویان باشد، با اولویت بالاتری مورد پیگیری قرار می گیرد اما مواردی نیز هست که با توجه به اهمیت موضوع ( مثلا مشکلات حاد سلامت جسمی یا روانی دانشجو) به صورت ویژه مورد توجه قرار می گیرد.
۷- با توجه به حساسیتهایی که بر روی معاونت دانشجویی و فرهنگی وجود دارد ارتباط این معاونت را با دانشجویان چگونه ارزیابی می کنید و دانشجویان و معاونت دانشجویی و فرهنگی چطور با یکدیگر تعامل برقرار می کنند؟
فکر می کنم این مورد را باید با یک ارزیابی آماری برپایه علمی، از دانشجویان سوال بفرمایید.. با این وجود سعی کرده ام در حد مقدورات خودم مصداق این شعر باشم که:
چون وانمی کنی گرهی خود گره مباش ابروگشاده باش چو دستت گشاده نیست
۸- قبل از اینکه وارد سمت معاونت دانشجویی و فرهنگی شوید چه اهدافی داشتید و الان که مدتی از حضور شما در این معاونت می گذرد فکر می کنید چقدر به اهدافتان رسیده اید؟
هر چند بابت تجربه قبلی در امور دانشجویی ( در سالهای ۸۸ تا ۹۰ )، با این حوزه بیگانه نبودم اما پذیرش مسئولیت در این حیطه با برنامه قبلی صورت نگرفت و حتی اگر بخواهم منصفانه بگویم تا حدی برای خودم هم غافلگیرکننده بود.
شاید شعاری به نظر برسد اما پس از پیشنهاد از سوی ریاست محترم دانشگاه به بنده، شخصا چند نفر را برای معاونت به ایشان پیشنهاد دادم ولی وقتی به این جمع بندی رسیدم که شاید بتوانم قدمی هر چند ناچیز در راستای اهداف مجموعه دانشگاه فسا بردارم، قبول مسئولیت نمودم.
فکر می کنم مجموعا اوضاع قدری از آنچه که فکر می کردم سخت تر و پیچیده تر است اما حضور در محیط دانشگاه با حضور پسران و دختران جوان و آینده دار، تا حد زیادی مشکلات را قابل تحمل می کند. بنابراین اهدافی که در پاسخ به پرسش پنجم به شما عرض کردم، هر چند همگی میان مدت است، اما به شدت مورد پیگیری است.
۹- بهترین و مسرت بخش ترین اقدامی که برای دانشجویان دانشگاه فسا انجام داده اید؟
شاید بهتر باشد پاسخ به این پرسش را هم دانشجویان به شما بدهند اما از دیدگاه خودم، در زمینه تربیت بدنی، علیرغم تمام کمبودها، اکثر برنامه ها و فعالیتهای پیشنهادی سرکارخانم دکتر امامی ( مدیر محترم تربیت بدنی) پیگیری و عملیاتی شده است.
۱۰- نقش انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی و تشکلهای دانشجویی را در دانشگاه چگونه ارزیابی می کنید؟
به صورت نسبی و در قیاس با دانشگاههای دیگر( به خصوص دانشگاههای منطقه ۷ کشور که اطلاعات نسبتا بیشتری از آن دارم)، انجمنها، کانونها و تشکلهای دانشگاه فسا، به خصوص با توجه به تعداد دانشجویان دانشگاه، فعالیتهای خولی دارند اما در عرصه فرهنگ و اندیشه به علت ماهیت بسیار گسترده آن، هر فعالیتی ناچیز است.
به دو مورد از آفتهای این گروههای دانشجویی، اگر بخواهم اشاره کنم، عبارتند از:
اولا – نگاه بعضا منفعت طلبانه به فعالیتهای دانشجویی.بعنوان مثال فلان انجمن برای برگزاری برنامه دانشجویی، طلب دستمزد می کند!
ثانیا- برخی دانشجویان به جای اینکه با مطالعه و تفکر سعی در ایده پردازی و مرجع فکری شدن برای سایرین ، داشته باشند، تکرار کننده گفته ها و تفکرات سایرین در محیط دانشگاه می شوند که به نظرم زیبنده یک فعال دانشجویی نیست.
البته این موارد را بعنوان آسیب شناسی و از دید درون دانشگاهی عرض کردم وگرنه هر فعالیت مثبت دانشجویی در هر زمینه ای قابل تقدیر و تشکراست و بنده صمیمانه از کلیه دانشجویانی که در کنار آموزش و پژوهش، در این فعالیتها شرکت می کنند، سپاسگزارم.
۱۱- در پایان نظر خود را راجع به سیستم مدیریتی و وضع ارتباط خود با دیگر مسئولین دانشگاه بیان فرمایید و اگر قرار باشد از یک نفر در رابطه با مسائل و مشکلات دانشگاه قراردانی کنید از چه کسی تشکر می کنید؟
سیستم مدیریتی دانشگاه، سیستمی جوان است.جوان بودن سیستم باعث شده است ساختارها از انعطاف پذیری مناسبی برخوردار باشند و این امر تعامل با بخشهای مختلف دانشگاه را تا حد زیادی تسهیل کرده است. برای مثال بسیاری از پیگیری ها و تعاملات قبل از اینکه بخواهد از طریق روند اتوماسیون اداری و مکاتبات به جریان بیفتند، از طریق مذاکره حضوری، استارت می خورد و این سرعت کارها را تا حد قابل قبولی بالا می برد. مسلما هر چه تجربه تیم مدیریتی دانشگاه بالاتر می رود، تصمیم ها پخته تر خواهد شد اما امیدوارم دانشگاه این انعطاف پذیری و پویایی سیستمی خود را کماکان حفظ کند و دچار صلبیت و جمود نشود.
پرسش شما راجع به قدردانی از یک نفر شاید دشوارترین پرسش باشد چرا که اگر مجموعه ای عملکرد و برآیند مثبتی دارد، تمام اجزا و عوامل آن مجموعه در حصول این نتیجه نقش دارند و مشخص کردن یک جزء یا یک فرد از آن کار راحتی نیست اما اگر نخواهم این پرسش را بی پاسخ بگذارم، دکتر منجمی معاون محترم توسعه و پشتیبانی، دوست، همکار و مسئولی هستند که حداقل در سال تحصیلی جاری که بنده از نزدیک شاهد بودم، پیگیری های بی وقفه ای در سطح تهران برای حل مسائل و مشکلات دانشگاه حتی امور مربوط به حوزه دانشجویی داشته اند.
با سپاس از اینکه با سعه صدر به سوالات ما پاسخ گفتید