عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

رونمایی از پوستر هفتمین جشنواره ملی رویش

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامرضا غفاری در نشست خبری هفتمین جشنواره ملی رویش اظهار داشت: کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشجویان کشور یکی از بزرگ ترین و گسترده ترین اجتماعات دانشجویی است که در ۴ زمینه فعالیت اصلی (مذکور) و در ۳۲ موضوع تخصصی (کانون) در دانشگاه‌ها به صورت قانونمند و بر اساس آیین نامه مصوب به فعالیت داوطلبانه می‌پردازند.
وی افزود: هفتمین جشنواره ملی رویش عصاره دستاوردها و توانمندی های این مجموعه های فعال و داوطلب دانشجویی است که در بخش‌های رقابتی و غیر رقابتی و به نوعی خروجی جشنواره‌های رویش دانشگاهی است که تا کنون برگزار و در سامانه وزارت علوم ثبت شده است. این فعالیت ها به شناخت توانمندی ها و استعدادهای دانشجویان کمک می کند و آنها را به سمت رشد در زمینه های مهارتی لازم در جامعه سوق می دهد.
دکتر غفاری تصریح کرد: یکی از مهم ترین عرصه‌های فعالیت فرهنگی در دانشگاه ها کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشجویان هستند که به دلیل تنوع و تکثر موضوعات فعالیت قابل توجه‌اند و در یک مقیاس ملی جشنواره را تجربه می کنند. افزایش اقبال و همکاری دانشجویان به نوعی اثرگذاری این فعالیت‌ها را نشان می‌دهد.
به گفته وی، ۷۳۰۰ کانون فرهنگی دانشجویان در سامانه وزارت علوم ثبت شده، ولی کانون‌های فرهنگی فعال دانشجویی تعداد ۴۲۶۲ هستند و تاکنون تعداد ۱۱۳۲ اثر در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری در سامانه جشنواره ملی رویش ثبت شده و تعداد ۹۶ طرح و ایده دانشجویی به جشنواره ارسال شده است.
دکتر غفاری درخصوص زمان و مکان برگزاری اظهار داشت: با توجه به درخواست دانشگاه‌ها برای مهلت بیشتر جهت برگزاری جشنواره رویش دانشگاهی، زمان بیشتر برای ثبت آثار و دستاوردهای کانون های فرهنگی در سامانه جشنواره ملی، در تلاش هستیم زمان بندی مناسبی را در نظر بگیریم. اما قدر مسلم جشنواره در تهران و به احتمال زیاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که تا کنون همکاری و تعامل بسیار مناسبی را با مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و این جشنواره داشته اند است و یقیناً در نیم سال دوم تحصیلی ۱۳۹۷ ۱۳۹۸ این جشنواره برگزار خواهد شد و زمان دقیق این جشنواره متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در مورد بخش‌های مختلف جشنواره توضیح داد: بخش رقابتی که جزلاینفک محسوب می شود و حس و انگیزه دانشجویان را افزایش می دهد. بخش غیر رقابتی که عمومیت دارد و بدون در نظر گرفتن سطح توانایی و مقایسه آنها باعث افزایش مشارکت می شود و دانشگاه هایی که جشنواره رویش دانشگاهی را برگزار نکرده اند می‌توانند در بخش‌های غیر رقابتی از جمله؛ نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌ها، کارگاه‌های آموزشی و کمیسیون ها حضور داشته باشند.
وی افزود: حمایت های انجام شده با توجه به حجم و تعداد کانون ها در واقع از نظر مادی حداقل بوده ولی از نظر معنوی بستر مختلفی برای شرکت کنندگان فراهم شده است. در حال حاضر دانشگاه ها در حال حرکت به سمت «دانشگاه اجتماعی» هستند و لازمه این رویکرد تعامل با مجموعه سازمان ها و نهادهای فرهنگی، اجتماعی و هنری مربوطه است. این رهیافت به ویژه ایجاد ارتباط مجموعه کانون‌های فرهنگی دانشجویان با این نهادها و ارتباطات فرابخشی نسبت به مسائل اجتماعی و مبتلابه جامعه است.
وی در مورد تفاوت‌های این جشنواره با سایر جشنواره‌ها بیان کرد: ۸۶ جشنواره رویش در دانشگاه‌ها برگزار شده است که نسبت به سال های گذشته در فضایی متنوع با اراده و علاقه قوی‌تری انجام گرفته و منجر به زمینه سازی برای برگزاری هفتمین جشنواره رویش به عنوان نقطه عطف رویش‌ها شده است.
در ادامه دکتر فروغ اسرافیلیان، دبیر هفتمین جشنواره رویش، این رویداد را بزرگترین اجتماع دانشگاهی فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشجویان برشمرد و ادامه داد: در این جشنواره شاهد فعالیت های غنی تری از سوی کانون های دانشگاهی هستیم و امیدواریم برای شکوفایی و توانمند سازی استعدادهای دانشجویان در چهار زمینه یاد شده سودمند واقع شود. به بهانه برگزاری جشنواره رویش سازمان ها و دستگاه های مختلفی می توانند در کنار دانشگاه ها در پیشرفت این امر سهیم و مشارکت داشته باشند.
گفتنی است هفتمین جشنواره ملی رویش به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و حمایت مادی و معنوی و همکاری بسیار موثر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حضور و مشارکت دانشگاه های دولتی و غیر دولتی برگزار خواهد شد.
گفتنی است نخستین نشست خبری هفتمین جشنواره ملی رویش با حضور مهندس هادی عسگری، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی و جمعی از مدیران این رویداد علمی، فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷