تجمیع و کیفی سازی وام های دانشجویی و رتبه بندی و ارتقای سراهای دانشجویی؛ اهم فعالیت های شاخص صندوق رفاه در چهار سال اخیر
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در شصت و سومین همایش معاونان دانشجویی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که امروز (چهارشنبه) در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، مهندس ذوالفقار یزدان مهر در بیان عملکرد این صندوق اظهار کرد: ماموریت ما ارتقای خدماترسانی توام با کرامت انسانی به دانشجویان است. عدالتمحوری، کیفیتسازی و سرعت در ارائه خدمات و تسهیلات، هدفمندی، شفافیت و قانونمداری در تمامی فعالیتها و روابط، حفظ کرامت انسانی دانشجویان و تسامح قانونی در مواجهه با آنان، اعتقاد به مدیریت مشارکتی مبتنی بر دانایی در تعامل با دانشجویان دانشگاهها، شایستهسالاری، تخصصگرایی و توجه به بهرهوری ارزشهایی هستند که صندوق رفاه دانشجویان آنها را مد نظر دارد تا بتواند همواره بهعنوان سازمان یادگیرنده، چابک، کارآمد و پاسخگو عمل کند.
وی افزود: تمرکز بر سرمایهگذاری و ایجاد درآمدهای پایدار بهمنظور نیل به خودکفایی صندوق رفاه دانشجویان و نظارت و ارزیابی بر نحوه ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان از دیگر رویکردهای چهار سال اخیر صندوق رفاه دانشجویان است.
مهندس یزدانمهر در تشریح فعالیتهای مالی چهار ساله صندوق رفاه دانشجویان گفت: در سال ۹۴ صندوق رفاه دانشجویان ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبارات عمومی داشته است که در سال ۹۷ به ۲۴۵ میلیارد تومان افزایش داشته است. همچنین در سال ۹۷ درآمد اختصاصی این صندوق نسبت به سال ۹۳، ۱۲۲ درصد افزایش داشته است و اکنون ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد اختصاصی این صندوق است و ذخیره استراتژیک صندوق رفاه دانشجویان نسبت به سال ۹۳، ۱۹۹ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته و در حال حاضر ۴,۷۸۶ میلیارد تومان ذخیره استراتژیک صندوق رفاه دانشجویان است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص رتبهبندی و ارتقای سطح و ظرفیتسازی سراهای دانشجویی عنوان کرد: ۷۴۲ بلوک و سرای دانشجویی در پنج سطح در سال ۹۵ بهمنظور عادلانهسازی نرخ اجارهبها و بهینهسازی سراهای دانشجویی رتبهبندی شد و با پرداخت مبلغ ۳۳,۹ میلیارد تومان از سال ۹۴ تاکنون ۵۵ دانشگاه در قالب کمکرهن توانستند ۲۱ هزار و ۱۹۰ نفر ظرفیت جدید ایجاد کنند.
وی افزود: همچنین با درنظرگرفتن ۵.۲ میلیارد تومان ۱۴۰ اتاق تندرستی ایجاد و تجهیز شد و با هزینه ۷۴.۱ میلیارد تومان، ۵۸۷ سرای دانشجویی ارتقا یافت.
مهندس یزدان مهر در ادامه از انعقاد تفاهمنامه با پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی وزارت علوم بهمنظور ارزیابی، آموزش و نظارت مستمر بر راهاندازی و تجهیز اتاقهای تندرستی خبر داد و افزود: این همکاری برای ایجاد نشاط و پویایی در سراهای دانشجویی صورت گرفته است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تصریح کرد: این صندوق با ایجاد چمن مصنوعی در سراهای دانشجویی و ایجاد جاده تندرستی در مجتمع سراهای دانشجویی دخترانه نیز گامی جهت رفاه بیشتر دانشجویان برداشته است و برای احداث، خرید و تکمیل سراهای دانشجویی نیز با همافزایی که با بانک عامل انجام داده، توانسته است ۵۰۰ میلیارد تومان ظرفیتسازی کند.
یزدان مهر در پایان به ۱۴ برنامه اصلی صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: عملیاتی کردن سند راهبردی فناوری اطلاعات صندوق ۱۴۰۰ با استمرار حرکت بهسوی سازمان هوشمند و آیتیمحور، ارائه تسهیلات برای تکمیل، ساخت و خرید سراهای دانشجویی متاهلی و مجردی، استمرار برنامه کمک به ارتقای سراهای دانشجویی رتبههای باقیمانده چهار و سه، مقاومسازی سراهای دانشجویی مناطق زلزلهخیز کشور، رتبهبندی دانشگاهها براساس خدمات تغذیه و کمک به صنعتیسازی آنها وحمایت از کالاهای ایرانی از قبیل امکانسنجی خرید اقلام اساسی همانند برنج بهجای اقلام خارجی از اعم برنامه های صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۷ است.
وی همچنین به مواردی از قبیل رتبهبندی دانشگاهها براساس تغذیه و کمک به صنعتیسازی آنها، حمایت از ایجاد رستورانهای مکمل در دانشگاهها، نهادینهسازی مشارکت نیکوکاران، نهادهای عمومی و مردمی بهمنظور ارتقای خدماترسانی در حوزههای مختلف دانشجویی، حمایت از کارآفرینی ایدههای دانشجویی و مشارکت مالی با شرکتهای دانشبنیان بهمنظور اشتغال و توانمندسازی دانشجویان حین تحصیل، کمک به مدیریت اموال راکد دانشگاهها و درآمدزایی در راستای تقویت اقتصاد آموزش عالی، طراحی و اجرای نظام شناسایی دانشجویان مستعد و کمبضاعت در راستای خدمات هدفمند و موثر، امکانسنجی ایجاد کارگزاری بیمه دانشجویان، ایجاد جاده تندرستی در مجتمع سراهای دانشجویی دخترانه و همچنین بسترسازی بهمنظور بررسی و اجرای طرح مدیریت جامع خدمات رفاه دانشجویی به عنوان دیگر برنامه های صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۷ اشاره کرد.
ر.ب ۴۵/ ل.م ۵۴/ ع.ع ۵۷