عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

نوآوری صنعت مخمر کشور را متحول کرد


یک شرکت دانش بنیان داخلی با هدف کمک به خودکفایی کشور در زمینه علوم نوین بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی، بیولوژی مولکولی، بیوشیمی، مهندسی ژنتیک و سایر رشته های وابسته به علوم زیستی و پزشکی در کشور شکل گرفت.


به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این شرکت دانش بنیان داخلی با تکیه بر دانش فنی بومی متخصصین و نخبگان دانشگاهی در زمینه تولید عصاره مخمر و سایر محصولات جانبی فعالیت می کند.


این شرکت داخلی، ۱۵ نفر از برترین های رشته های مختلف بیوتکنولوژی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، زیست‌شناسی، مکاترونیک و ایمنولوژی را در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دور هم جمع کرده است تا از حاصل توانمندی جمعی آنها در جهت اعتلای کشور استفاده کند.


به گفته کیوان بهشتی مآل، مدیر عامل این شرکت، «تامین، تولید و فرآوری محصولات زیستی» و «تامین کلیه فرآورده های تشخیصی، آزمایشگاهی، صنایع غذایی، شیمیایی و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی» از مهم ترین فعالیت های جوانان فعال در این شرکت است.


ارائه خدمات تخصصی و آزمایشگاهی و تصویربرداری میکروسکوپی، حمایت از نخبگان جوانی که دغدغه خدمت به کشور دارند، ارائه خدمات علمی پژوهشی و حمایت از پژوهش های دانش بنیان و محصول محور، برگزاری کارگاه های تحقیقاتی تخصصی و کمک به کاربری کردن علوم وابسته زیستی و پزشکی نیز از دیگر زمینه های فعالیت شرکت تالی ژن پارس است.

دستیابی به دانش فنی ویژه علوم نوین زیستی
مدیر عامل این شرکت، می گوید: مهم ترین اهداف ما در شرکت، شامل «افزایش بهره وری و کاهش هزینه تمام شده برای مصرف کننده در کنار بهبود کیفیت محصولات»، «دستیابی به دانش فنی ویژه علوم نوین زیستی و کمک به نوآوری در این میدان علمی» و «بستر سازی برای سرمایه گذاری های خارجی و داخلی» می شود.


وی افزود: همچنین، «تولید محصولات استاندارد و کیفی مبتنی بر دانش روز»، «درآمد زایی برای کشور در کنار صرفه جویی در انرژی و سرمایه های ملی»، «ایجاد تعداد قابل توجهی فرصت شغلی دانش محور در یک چشم انداز میان مدت تا درازمدت»، «استفاده از تخصص در رونق اقتصادی کشور» و «ایجاد آرامش کاری برای محققین و پژوهشگران ارزنده کشور در علوم زیستی و پزشکی» از دیگر اهداف جمع شدن ما کنار هم در یک شرکت دانش بنیان است.
این فعال دانش بنیانی همچنین تصریح کرد: فناوری مرکزی ما، زمانی که وارد پارک علم و فناوری شدیم، تولید عصاره مخمر و سایر محصولات جانبی مانند بیوتال، کلسیتال، بود. اما در حال حاضر در زمینه تولید و ایجاد محیط کشت های یکبار مصرف، انواع کیت های تشخیصی، کیت های مولکولی استخراج DNA و RNA ،کلکسیون میکروبی و غیره نیز فعالیت می کنیم.

تامین نیاز داخلی صنعت مخمر
نیاز کشور، عدم وجود دانش فنی این محصولات و واردات آن، باب ورود این شرکت برای تولید این محصولات در کشور بود. حدود ده سال تیم تالی ژن، انرژی زیادی صرف ایجاد دانش فنی این علم در کشور کرده است و در نهایت در سال ۹۰ دانش فنی آن به دست آمد و تولید آن آغاز شد.


پنج گرید مختلف از عصاره مخمر توسط این شرکت تولید شده است. گرید اول در صنایع غذایی مانند صنعت تولید ماکارونی، سوپ آماده و پودرهای طعم دهنده استفاده می شود. سایر گریدها در صنایع تولید غذای دام و طیور، شیلات و میکروبیولوژی مورد استفاده قرار می گیرد.


حجم مصرفی مخمر در بازار ایران حدود ۲۰۰ تن در سال است. در واقع این آمار توسط مراجع رسمی کشور منتشر شده است؛ اما همچنان این محصول با نام های دیگر وارد کشور می شود. به گفته مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، بخش بزرگی از نیاز داخلی به این صنعت، توسط شرکت تالی ژن تامین می شود. اما چندان حمایتی از تولیدات داخلی در این زمینه نمی شود.

ضرورت شناساندن محصولات داخلی به مخاطبان
وی در خصوص صادرات محصولات شرکت، بیان کرد: در بحث صادرات نیز مدتی است اقداماتی را شروع کردیم و در حال حاضر مجوزهای لازم اخذ شده است؛ اما هنوز صادراتی نداشتیم.


این فعال دانش بنیانی در ادامه عنوان کرد: اولویت اول ما، بهبود کیفیت است. اولویتهای بعدی مربوط به بازاریابی و معرفی محصول است، زیرا چندین سال است که برندهای معروف دنیا در این حوزه در کشور ما فعالیت داشته اند و به همین دلیل شناساندن محصول بومی به مصرف کنندگان و تغییر عادت آنها کمی زمانبر است.
پایان پیام/۲۳