عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

ساختمان مرکزی پارک علم و فناوری قزوین افتتاح شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری قزوین، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور ۲۳ برابر رشد کرده و نسبت استاد به دانشجو در شاخص آموزش نیز رشد ۲۰ درصدی داشته است.
وی تصریح کرد: دیپلماسی علمی و تعاملات آموزشی ایران در جهان با وجود همه تحریم‌های ظالمانه روز به روز گسترش می‌یابد و اکنون دانشگاه های مطرح دنیا برای تعامل بیشتر به سمت جمهوری اسلامی تمایل یافته‌اند.
وی افزود: ابتدای انقلاب اسلامی در شهرهای بزرگ کشور یک مهندس هم وجود نداشت اما اکنون تحصیل‌کرده‌های رشته‌های مهندسی در گوشه و کنار کشور حضور دارند که به برکت انقلاب اسلامی به دست آمده است.
دکتر شریعتی نیاسر خاطر نشان کرد: امروزه جمعیت دانشجویان ایرانی بورسیه در خارج از کشور به شدت کاهش یافته و بر جمعیت بورس داخل اضافه شده است که از بالا بودن توان علمی کشور خبر می‌دهد.
وی با بیان اینکه تعداد مراکز آموزش عالی کشور بسیار بالا است، افزود: طرح آمایش مراکز آموزش عالی کشور به منظور ساماندهی آنها در دستور کار قرار گرفته تا کیفیت آموزش در سطح کشور افزایش یابد.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: تعداد مراکز آموزش عالی کشور در سال‌های ۸۴-۸۳، ۹۷۰ مرکز بود که این تعداد در سال ۱۳۹۲ به ۲ هزار و ۸۰۰ مرکز افزایش یافت.
وی گفت: از سال ۱۳۹۳ طرح تعدیل مراکز آموزش عالی در دستور کار قرار گرفت و مجوزی در این زمینه صادر نشد اما هم اکنون ۲ هزار و ۲۰۰ مرکز آموزش عالی در کشور وجود دارد.
دکتر شریعتی نیاسر با اشاره به اجرای طرح‌های عمرانی در حوزه آموزش عالی افزود: به برکت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی طرح‌های بسیار زیادی در مراکز آموزش عالی کشور اجرا می‌شوند که بیشتر توسعه کالبدی هستند و باید توسعه علمی با جذب اعضای هیئت علمی و تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار گیرد.
وی عنوان کرد: بودجه آموزش عالی کشور هرساله مقداری افزایش می یابد که نشان از توجه مسئولان به این حوزه است اما برای تحول اساسی در این حوزه به تخصیص اعتبار و بودجه کافی نیازمندیم.
دکتر شریعتی نیاسر با بیان اینکه تعداد بنیادهای خیرساز کشور به نسبت سال ۱۳۹۲ تقریباً ۱۵ برابر افزایش یافته است، افزود: به اعتقاد ما نمی‌توان تمام اعتبارات مورد نیاز بخش آموزش عالی را از طریق بودجه‌های دولتی تامین کرد و باید با جذب خیران و مشارکت‌های مردمی برای رفع کمبودها و مشکلات در این بخش اقدام کرد.
دکتر یوسف گرجی مهلبانی رئیس پارک علم و فناوری قزوین اظهار داشت: در حال حاضر دو ساختمان اصلی داریم؛ یک ساختمان ۴۳۰۰ متر و یک سوله ۲۵۰۰ متر است و این ساختمان با ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ساخته شده است.
وی افزود: این مجموعه ۵ طبقه است و ۸۰ واحد فناور در آن استقرار پیدا خواهند کرد که تلاش می‌کنیم فضای کسب و کار ویژه‌ای در این مرکز ایجاد شود و نخبگان بتوانند به خوبی فعالیت‌های تحقیقی خود را انجام دهند.
دکتر گرجی بیان کرد: اعتبارات تا ۳۰۰ درصد رشد کرده است و سال آینده یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به این مجموعه کمک خواهیم کرد.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین یادآور شد: در حال حاضر ۶۰۰ دانشمند و محقق در این پارک خدمات می‌گیرند و ۱۹ موسسه تحقیقاتی مهم داریم که پروژه‌های میلیاردی اجرا می‌کنند.

وی با بیان اینکه توربو شارژ موتورهای دیزلی در این پارک طراحی و تولید می شود، گفت: این شرکتها بازوی توانمند دانشگاهی هستند.
دکتر گرجی افزود: ۱۰۶ واحد فناور در پارک قزوین فعالیت می کنند و درآمد پارک‌های علم و فناوری ۶.۵ برابر شده است و زمینه اشتغال بیش از ۳۰ هزار نفر را فراهم کرده است و محل امنی برای نخبگان محسوب می‌شود.
در ادامه دکتر بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، گفت: جدیدترین دستاوردهای هسته‌ای کشور در ۲۰ فروردین سال ۱۳۹۸ رونمایی می شود که یکی از مهمترین آنها تولید انبوه اکسیژن ۱۸ است.
کمالوندی با بیان اینکه ساخت اکسیژن ۱۸ جهش بزرگی در علم شیمی اتمی کشور بود، ادامه داد: هم اکنون افزایش تولید ایزوتوپ (اتم) های پایدار این ماده برای مصارف پزشکی و دارویی در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه تنها پنج کشور دنیا می توانند اکسیژن ۱۸ را تولید کنند، عنوان داشت: قیمت یک لیتر آب سنگین با اکسیژن ۱۸ حدود ۳۰ هزار دلار است که از گران بهایی این فناوری پیشرفته خبر می دهد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی به ابزارهای صنعت و فناوری به عنوان یک دیپلماسی نوین اشاره کرد و گفت: پارک‌های علم و فناوری در کشور هنوز در دوران جنینی به سر می‌برند و پس از گذراندن دوران رشد و رسیدن به بلوغ می‌توانند دستاوردهای بزرگی برای کشور داشته باشند.
شایان ذکر است ساختمان مرکزی پارک علم و فناوری قزوین به نام دکتر علی اکبر صالحی نامگذاری شده است.
ل.م ۵۴/ ع.ع ۵۷